Gündem

Gizli Tehlike

Gizli Tehlike

Gizli Tehlike
11-03-2014 22:52

RUHİ DEMİR

Sivas’ta eski binalar ciddi risk oluşturmaya devam ediyor. Binaların yıpranmış ve dökülmeye yüz tutmuş duvar ve balkon betonları, yayalar büyük bir tehlike oluşturuyor.

Geçtiğimiz yıllarda binalardan kopan beton parçaları birçok vatandaşın yaralanmasına neden olmuştu. Bu tür olumsuzlukların bir daha yaşanmaması için apartman yönetimlerinin binalarına bakım yaptırması gerektiğini belirten vatandaşlar, ‘Bu konuda sorumluluğu bulunan kurumlar da devreye girmeli. Uzun yıllardır birçok bina yıpranmış ve yıkılmaya yüz tutmuş görüntüsü ile varlığını sürdürüyor. Buradan kopan taş parçaları yaralanmalara ya da can kayıplarına neden olabilir, bu konuda biran önce çalışma yapılmalı’ şeklinde tepkilerini dile getirdi.

GİZLİ TEHLİKE…

Kış dönemlerinde çatı uçlarındaki buz sarkıtları gibi yıpranmış binaların duvarları ve balkonlarının da ciddi bir tehlike oluşturduğunu belirten vatandaşlar, ‘evet belki bu binalardan bugüne kadar taş düşmemiş olabilir ama düşmeyeceğinin garantisi var mı? İnsanlar sürekli havaya bakarak gezmediklerine göre, kendilerini bekleyen tehlikenin de farkında değiller. Bu tehlikenin farkına varmak için birilerinin yaralanması mı gerekiyor?’ dedi.

BELEDİYE UYARMALI…

Sivas Belediyesi’nin apartman sakinleri ve mülkiyet sahiplerini tebligat yaparak uyarmasını isteyen vatandaşlar, bu kişilerin de yaşanabilecek bir olumsuzlukta sorumluluk sahibi olacaklarını belirterek, böyle bir sorumluluğun altına girmemek için, gereken onarımların yapılması gerektiğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER