Gündem

Kilise Devrediliyor

Kilise Devrediliyor

Kilise Devrediliyor
16-11-2013 18:08


Bakan Yılmaz, tarihi kilisenin Sivas İl Özel İdaresi’ne tahsisi ve restorasyonu için çalışma yapılmasını istedi. İl Özel İdaresi, devir talebi ile ilgili yazışmaları başlattı. Tarihi kilisenin bu yıl içinde devri, gelecek yıl yaz döneminde ise İl Özel İdaresi’nce restorasyonunun yapılması bekleniyor.

RUHİ DEMİR

Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı (Temeltepe) sınırları içerisinde alan,  XIX. Yüzyılda yapıldığı tahmin edilen tarihi kilise restore edilecek. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Sivas Valisi Zübeyir Kemelek’in talimatı ile Sivas İl Özel İdaresi, tarihi kilisenin kuruma devri konusunda resmi müracaatta bulundu. Yapılacak çalışma ile Hazineye ait kilise binası ve bulunduğu alanın askeri sınırların dışında kalması sağlanacak. Kilisenin ilerleyen süreçte ibadete açılabileceği de düşünülüyor.

‘YAZIŞMALARI YAPTIK’

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Salih Ayhan, Maşatlık olarak adlandırılan bölgenin üst kısmında kalan tarihi kilisenin İl Özel İdaresi’ne tahsisi ile ilgili gerekli yazışmaların yapıldığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın girişimleri ile başlatılan çalışmayı Sivas Valisi Zübeyir Kemelek’in de yakından takip ettiğini belirten Ayhan, ‘Niyetimiz, Sayın Bakanımızın talimatı ile buradaki altyapı çalışmalarını yaparak, Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli olan bu kilisenin Sivas İl Özel İdaresi’ne tahsisinin yapılması ile burayı restore edip hizmete açmak. Bununla ilgili gerekli yazışma süreçleri devam ediyor. Biz bu alanı Sivas Defterdarlığı’ndan talep ettik. Onlar da Milli Savunma Bakanlığı’na muvafakat için yazı yazdı. Muvafakat alındıktan sonra Defterdarlık oranın tahsisini bize verecek.

Bu çalışma ile birlikte kilise askeri koruma bandının dışında kalacak. Biz orayı aslına uygun şekilde restore ederek, muhafaza edilmesini arzuluyoruz’ dedi.

Bir iki ay içerisinde tahsis işlemlerinin tamamlanmasını öngördüklerini belirten Ayhan, kilisenin restorasyon işlerinin ise gelecek yaz döneminde yapılabileceğini söyledi.

Ayhan; ‘Bir iki aya tahsis işlemleri biter. Çünkü bu süreci elden takip ediyoruz. Bakan beye notu ilettik. Bu dönemde röleve ve restorasyon projelerini hazırlarız. Yaz sezonunda ise oranın restorasyonu yapılır’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER