Gündem

MBS İle Online Yasin-İ Şerif

MBS İle Online Yasin-İ Şerif

MBS İle Online Yasin-İ Şerif
12-09-2013 17:35


Vatandaşlar Sivas Belediyesi’nin www.sivas.bel.tr adresinden de ulaşabildikleri MBS’den cep telefonları ile Fatiha, Yasin ve İhlas surelerine de sesli olarak ulaşılabiliyor.

İRFAN ÖZŞEKER / ÖZEL HABER

Sivas Belediyesi tarafından  hizmete sunulan Mezarlık Bilgi Sistemi (MBS) vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Özellikle şehir dışında yaşayan ve yıllar sonra kente gelerek yakınlarının mezarlıklarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, yerini hatırlayamadıkları mezarları Yukarı Tekke Mezarlığı’ndaki bilgisayarlar ve MBS sayesinde kolaylıkla buluyor. Vatandaşlar, mezarlık adresini gösteren krokinin anında çıktısını da alabiliyor.

İnternet üzerinden online olarak da hizmet veren sisteme mezarını aradıkları kişinin isim ve soy ismini giren vatandaşlar, açılan harita ve kroki sayesinde mezara ulaşıyor.

Sistemin çok önemli olduğunu belirten gurbetçi vatandaşlar, ‘çok uzun süredir memleketimize gelemiyorduk. Sıla ziyaretinde yakınlarımızın kabrini ziyaret etmek istedik ama bulamadık. Sonra burada böyle bir hizmet verildiğini öğrendik. Buradan yakınlarımızın isim ve soy ismini girdiğimizde mezarların haritası çıktı ve kolayca bulduk. Ayrıca belediye, buradaki tüm mezarları düzenliyor bu da çok güzel bir hizmet’ dedi.

ONLİNE YASİN-İ ŞERİF…

Sivas Belediyesi’nin resmi internet sitesi www.sivas.bel.tr adresinden ulaşılabilen MBS sisteminde ayrıca online Fatiha, Yasin ve İhlas surelerine de sesli olarak ulaşılabiliyor. Kur’an okumayı bilmeyen bazı vatandaşlar, cep telefonlarından MBS sistemine ulaşarak, yakınlarının kabrinde online Yasin-i Şerif okutuyor.  Ayrıca MBS sistemine girildiğinde Kabir Ziyareti ve ziyaret adabı ile ilgili bilgiler veriliyor.

Yakınlarının kabrini ziyarete gelen Ahmet Turan Kaptan (62) isimli vatandaş, Sivas Belediyesi’nin son dönemde mezarlıklarla ilgili çok güzel çalışmalar yaptığını söyledi. Mezara gelip de yakınlarının kabrini bulamayan çok sayıda insan olduğunu belirten Kaptan, çoğu kişinin mezarı bulamayınca uzaktan dua edip gittiğini söyledi. Mezarlık Bilgi Sistemi’nin bu sıkıntıyı ortadan kaldırdığını belirten Kaptan, vatandaşların bu sayede mezarları kolayca bulabildiğini söyledi. Yukarı Tekke Mezarlığı’ndaki düzenleme çalışmalarının da çok güzel olduğunu belirten Kaptan; ‘Mezarlıklar gerçekten iyi bir durumda değildi. Şimdi çok güzel bir görünüme kavuşuyorlar’ dedi.

İnternet üzerinden online MBS sistemine girildiğinde Fatiha, Yasin ve İhlas surelerine de sesli olarak ulaşılabildiğini yeni öğrendiğini belirten Kaptan, gazetemiz muhabirlerinin cep telefonundan MBS sistemine girerek yakını Şakir Kaptan’ın kabrinde online Yasin-i Şerif okuttu.

MUHABİRLERİMİZ YARDIMCI OLDU

Yukarı Tekke Kabristanlığına bir haber için giden gazetemiz muhabirleri, sistemden haberi olmayan ve bilgisayar kullanmayı bilmeyen bazı vatandaşlara da MBS aracılığı ile mezarlıkların yerini tespit etmelerine yardımcı oldu. Sivas Belediyesi’ne bu sistem için teşekkür eden vatandaşlar, ‘uzun süredir burada dolaşıp mezarlıkları bulmaya çalışıyorduk. Bu sistem sayesinde birçok kişinin bu sorunu yaşamayacaklarına inanıyoruz’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER