Gündem

ŞEHİDE VEFA

ŞEHİDE VEFA

ŞEHİDE VEFA
08-01-2014 17:26


Anma programında Şehit Yılmaz’ın eşi Saniye Yılmaz ve yakınları gözyaşı döktü.

ERSAN ARSLAN

Ankara’da kurulan 1985 Devresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetcileri devre arkadaşları Sivaslı Şehit Jandarma Kd. Üsteğmen Cemalettin Yılmaz’ı şahadetinin 20. Yıldönümünde unutmadı.

Şehit Yılmaz, derneğin girişimleri ile ölümünün 20. Yılında ilk kez düzenlenen anma programıyla Yukarı Tekke Şehitliği’ndeki kabrinde dualarla anıldı.

Anma programına Şehit Yılmaz’ın eşi Saniye Yılmaz ve yakınları, Şehit Yılmaz’ın devresi Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Şube Başkanı Mustafa Hızal ve 1985’liler Devresi Derneği yöneticileri katıldı.

Anma programında ilk önce Şehit Yılmaz için Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra ise Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sağır, Başkan Ürgüp, Yılmaz’ın ailesi ile askeri ve sivil erkan Yılmaz için fatiha okudu.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI…

Anma programı sırasında Şehit Yılmaz’ın eşi Saniye Yılmaz gözyaşlarına hakim olamadı. Şehitlikteki anma programının ardından Garnizon Komutanı Tuğgeneral Sağır, Başkan Ürgüp ve beraberindekiler şehitlik içerisinde bulunan Şehitler Müzesi’ni gezdi. Saniye Yılmaz burada da eşinin hatıralarına bakarken gözyaşlarını tutamadı.

Gezi sırasında Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, şehitlik hatıra defterine duygu ve düşüncelerini yazarak imzaladı.

Ürgüp, hatıra defterine, ‘Aziz Şehidimiz Cemalettin Yılmaz! Bugün kabrenin başında devre arkadaşların, seni çok seven ailen, hemşerilerimiz, yakın akrabanız Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun dava arkadaşları ile birlikte buluştuk. Kabrinde hocamız sana şu Ayet-i Kerime’yi okudu; ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz. Onlar ölü değildir. Lakin siz bilmezsiniz’

Türk milleti aziz şehitlerini unutmaz. Her zaman saygıyla yad eder. Söz konusu vatan olunca hepimiz şehit olmaya hazırız. Gerisi teferruattır. Mekanın cennet, merteben Ali olsun’ ifadelerini yazdı.

‘GURUR DUYDUM’

Anma porogramının ardından duygularını gazetemizle paylaşan Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz’ın eşi Saniye Yılmaz, eşinin devre arkadaşlarının bu davranışının kendisini hem gururlandırdığını, hem de duygulandırdığını söyledi.

Yılmaz; ‘Eşimin ölümünün 20. Yıldönümünde devre arkadaşlarının bölyle bir anma programı düzenledikleri için hem çok gurur duydum hemde çok üzgünün eşimi kaybettiğim için. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Bize yalnız olmadığımızı hissettirdiler. Ne mutlu öyle arkadaşları var. Türkiye’nin dört bir tarafından gelerek bugünde bizimle birlikte oldular. Bu bizleri çok duygulandırdı’ dedi.

‘MUTLULUK VERİCİ BİR TABLO’

Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Şube Başkanı Mustafa Hızal ise, Şehit Yılmaz için ilk kez bir anma programı gerçekleştirildiğini belirterek, bu programa vesile olan 1985 Devresi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu’na teşekkür etti.

Yılmaz’ın devre arkadaşlarının vefalı davranışlarından dolayı teşekkür eden Hızal, bu durumun Şehit Yılmaz’ın ailesini de mutlu ettiğini söyledi.

Hızal; ‘Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, bugün şehidimiz Cemalettin Yılmaz’ın şahadetinin yıldönümü. Bugün ilk defa yaptığımız ölüm yıldönümü anma programında Ankara’da kurulan 1985’liler Devresi Derneği’nden kendi devreleri, görev yapmış olduğu arkadaşları burada böyle bir program yapmak istediler. Aynı zamanda Tugay Komutanımız Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır’da, şehidimiz Cemalettin Yılmaz’ın devresi olduğu için ilk defa böyle bir anma programı yapıyoruz. Tabiki devrelerin bu düşüncede olmaları, şehidimizin geride kalan ailelerine sahip çıkmaları, destek olmaları yanlarında olduklarını hissettirmeleri gerçekten çok mutluluk verici bir tablo. Aile de çok mutlu oldu. En azından hatırlamak, hatırlatmak ve yalnız olmadıklarının hissettirilmesi güzel duygular.

Bu kardeşimiz bu ülke için, milletimiz için, devletimiz için canını feda etti ve ne mutlu ki şahadet şerbetini içti. Ben özellikle bu programın tertiplenmesini sağlayan 85’liler Devresi Derneği’ne, Tugay Komutanımıza, bütün yoğunluğuna rağmen işlerini bırakıp yanımızda olan Sivas Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp’e, diğer yetkililerimize ve katılamayıp bizlere bilgi verip destek olanlara da teşekkür ediyorum’ dedi.

Hızal, anma programına şehit Yılmaz’ın annesi ve babasının yaşlı ve gelemeyecek durumda oldukları için, İzmir’de bulunan çocuklarının da eğitim durumu ve önemli sınavları olduğu için katılamadıklarını söyledi.

Şehitlik’teki anma programının ardındanŞehit Cemalettin Yılmaz ve tüm şehitler için tarihi Merkez Ulu Camii’nde mevlit okutuldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER