Gündem

Sıcak Çermik´e Afyon Modeli

Sıcak Çermik´e Afyon Modeli

Sıcak Çermik´e  Afyon Modeli
31-10-2019 07:00


Fatih TABUR

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sıcak Çermik´in su yönetiminin tek elden yönetilmesi amacıyla çalışmalara başladıklarını söyledi.

Sıcaklığı 45 ile 48 derece arasında değişen Sıcak Çermik´in suyunun sınırsız olmadığına dikkat çeken Başkan Bilgin, Afyon´da termal su israfının önlenmesi amacıyla belediye ve özel idare ortaklığıyla kurulan AFJET  şirketi mantığını Sıcak Çermik´te de uygulayacaklarını dile getirdi.

Başkan Bilgin, ?Sıcak Çermik´in su yönetimini tek elden yapacağız. Bilimsel araştırmalar da bunu söylüyor. Su ilelebet bitmeyecek bir kaynak değil. Bir gün mutlaka bitecek. Bugün belediye ayrı su kullanıyor, Özel İdare ayrı su kullanıyor, MTA ayrı su kullanıyor, özel işletmeler ayrı su kullanıyor. Herkese tahsis edilen bir su var. Bu suyun tahsis oranlarını değiştirmeden israfı önleyecek şekilde kullanılmasını sağlayacağız. Bunu Afyon yapmış, AFJET diye bir şirket kurmuş. Afyon Jeotermal İşletme A.Ş. Bizde SİVJET diye bir şirket kuracağız. Belediye, Valilik ortaklığıyla yüzde 50 yüzde 50 olmak üzere. Sıcak Çermik´i bir bütün olarak yöneteceğiz? dedi.

Sivas´ın en önemli değerlerinden birisinin de Sıcak Çermik olduğunu dile getiren Başkan Bilgin, Pamukkale´ye alternatif olacak Altınkale Projesi´ne ilişkin de konuştu.

?ALTINKALE´Yİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ?

Projenin ihalesinin İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını anımsatan Başkan Bilgin, ?Sayın Valimize, İl Özel İdare Genel Sekreterimize teşekkür ediyoruz. Biz de orada üzerimize düşen altyapı çalışmalarına destek olacağız. Ankara yolundan Sıcak Çermik´e giriş yolundaki cadde düzenlemeleri başladı. Aydınlatmasıyla, girişiyle, asfaltıyla, yol çizgileriyle birlikte güzel bir giriş yapacağız.  Daha sonra Sıcak Çermik´e güzel bir meydan. O meydana bakan alana da Sivas´a değer katacak olan ve Pamukkale´nin Sivas versiyonu olan Altınkale´yi hayata geçireceğiz. İnşallah önümüzdeki sene faaliyete geçecek? dedi.

?ÇADIR KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK?

Başkan Bilgin, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: ?Bu yetmez. Biz göreve geldiğimizde ?Gönül belediyeciliği yapacağız, katılımcı belediyecilik anlayışı sergileyeceğiz´ dedik.  ?Hemşehrilerimiz, vatandaşlarımız ne istiyorsa onu yapacağız´ dedik. Bazıları bunu yanlış anladı. ?Acaba projeleri mi yok?´ dediler. Hayır, bizim devasa projelerimiz var ama bu etkili, vatandaşın da mutlu olacağı proje. Bana, miktar olarak çok küçük ama proje hayata geçtiği zaman Sivas´ın ekseriyeti de mutlu olacak diğer proje de çok pahalı ama genel kabul yok hangisini yapalım derseniz ben ilkini yapalım derim. Çünkü gönül belediyeciliği ve katılımcı belediyecilik bunu gerektiriyor. Hemşehrilerimiz bize ?Sıcak Çermik´te eskiden çadır kuruyorduk. Bu bizim kültürümüz, bunu hayata geçirebilir misiniz?´ dediler. Sayın Valimizle oturduk, kararlaştırdık. Oraya modern çadır kurulabilecek bir alan oluşturacağız. Çadırını da biz alacağız, hemşehrilerimiz kiralayacaklar. Modern, gelişen dünya ve şehir konseptine uygun bir alan oluşturacağız. Çadır kültürü yaşatılacak.?

?BİZİM AMACIMIZ ÜZÜM YEMEK?

Kısa adı SİVTAŞ olan Sivas Teknik Tarım Hayvancılık ve İnşaat Ticaret Sanayi Anonim Şirketi´ni kurduklarını anımsatan Başkan Bilgin, ?Bir kısım şunu dedi: ?Belediyenin tarım ve hayvancılıkta işi ne?´ Bizim belediyecilik anlayışımızda belediye hayatın her yerinde var. Biz park-bahçe de yapacağız; şehrin üretimine, ekonomisine, istihdamına katkı sağlayacak projeler de yapacağız. SİVTAŞ ile Sivas tarım ve hayvancılığına yön verecek bir anlayışı ortaya koyacağız. Sivas Turizm A.Ş. şirketini kurduk. Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi olarak yüzde 50 yüzde 50 ortak olarak bu şirketi de kurduk. Amacımız ne? Sivas´ın tanıtımını doğru bilgilerle, doğru donelerle, doğru görsellerle doğru yerde, doğru zamanda, profesyonelce tek elden yapmak. Sivas bir turizm şehri diyoruz ama yeteri kadar tanıtamadığımızı, bilinir olmadığımızı hepimiz biliyoruz. Hepimiz el yordamıyla tanıtımlar yapıyoruz. Üniversitemizi de sürece dahil ederek profesyonel şirketleri de sürece dahil ederek Sivas´ı Türkiye´ye ve dünyaya nasıl tanıtırız bunun çabası içerisindeyiz. Sıcak Çermik´i, Yıldız Dağı´nı, Kangal Balıklı Kaplıcayı, Divriği Ulu Camii´yi, Suşehri´nde yayları, Hafik Gölü´nü, Emirhan Kayalıklarını, Gürün Gökpınar´ı tanıtmanın derdindeyiz.  Değerimiz çok ama bunları yeteri kadar tanıtıp, yeteri kadar şehir ekonomisine katkı sağlayamıyorsak bir yerde bir eksiklik var demektir. Bu eksikliği de tanıtım olarak gördük. Sektör toplantıları yaptık, taraflarla bir araya geldik. Sivas Turizm A.Ş.´yi kurduk. Bu kurduğumuz şirketleri de istihdam oluşturmak amacıyla kurmadık. Hiç bir kişi almadık. Özel idare, belediye personeliyle destek olarak bu süreci götüreceğiz. Bizim amacımız üzüm yemek. Üretime, istihdama katkı sağlamak? açıklamasında bulundu.

?BİZ SİVAS´A SEVDALIYIZ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a ve Sivaslılara ?Sivas´a hizmet edeceğiz? sözünü verdiklerini anımsatan Başkan Bilgin, ?Sivas´a biz hizmet edeceğiz. Kaynakları birleştirelim, rantabl, şeffaf, hesap verilebilir şekilde Sivas´ın önünü açalım istiyorduk. Bunu da başardık. Zorluklara, engellemelere rağmen başardık. Bu birliktelikten memnun olmayanlar da var ama bizim amacımız belli. Sevdası Sivas olanın hayali de hayatı da Sivas. Biz Sivas´a sevdalıyız. Sivas´ı aldığımız noktadan ileri götürmek boynumuzun borcu? diyerek konuşmasını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER