Gündem

Sıcağa Meydan Okuyorlar

Sıcağa Meydan Okuyorlar

Sıcağa Meydan Okuyorlar
10-07-2013 17:53


Sivas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Asfalt Ekipleri, Ramazan’da asfalt çalışmalarına ara vermedi. Gece gündüz vardiyalı şekilde çalışmalarını sürdüren ekipler, özellikle öğlen saatlerinde 35 derece hava sıcaklığı ve yaklaşık 180 derece sıcaklıktaki asfalt arasında zorlu bir mesai yapıyor. Ekipler, oruçlu olmalarına karşın kavurucu sıcağa meydan okuyor.

ERSAN ARSLAN

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, gece gündüz demeden özellikle Ramazan ayında bulunulması sebebiyle oruçlu bir şekilde asfalt çalışmalarını özveri ile sürdüren personele teşekkür etti. Belediye olarak bu yıl 180 bin ton asfalt uygulamayı hedeflediklerini belirten Ürgüp, bu rakamın belediye tarihindeki en yüksek rakam olduğunu söyledi.

SICAĞA MEYDAN OKUYORLAR…

Asfalt sezonu ile birlikte 2013 yılı içerisinde yapılması planlanan cadde ve sokaklarda çalışmalara başlayan ekipler, bugüne kadar toplam 37 bin 640 ton asfalt döktü. Artan hava sıcaklığı ve Ramazan ayına rağmen çalışmalarına ara vermeyen ekipler, planlama dâhilindeki cadde ve sokakları asfaltlandırmaya devam ediyor.

Kimsenin dışarı dahi çıkmak istemediği günün en sıcak saatlerinde yaklaşık 180 derece sıcaklıktaki asfaltın üzerinde yürüyerek çalışmalarını sürdüren ekipler, adeta sıcağa meydan okuyor.

‘ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR’

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ekiplerin özverili çalışmaları ile bu yıl 180 bin ton asfalt serme hedefine ulaşacaklarını söyledi. 2013 yılı planlamalarına göre ana arterlerin yanı sıra kenar mahallerde de ciddi oranda asfaltlama çalışması yaptıklarını belirten Ürgüp, 180 bin ton asfalt hedefinin belediye tarihinin en yüksek rakamı olduğunu söyledi.

Asfalt çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Ürgüp; ‘Bu sene belediyemizin asfalt hedefi 180 bin tondur. Bu Sivas belediye tarihinin en üst rakamıdır. Geçmiş dönemlerdeki tonajlar en fazla 108 bin tonla 2012 yılında yine bizim dönemimizde yapılan tonajlardır. İyi yapıldığı dönemlerde 80-90 bin tonlarda seyrediyordu ve bunun altına da düşebiliyordu. Bunun 37 bin 640 tonunu şuana kadar üretmiş ve sermişiz. Temmuz ayında 5 bin 288 ton bugüne kadar yapılan ve henüz Temmuz’un ortasına gelmedik. Haziran ayında 17 bin 343 ton, Mayıs ayında 10 bin 305 ton, Nisan’da 2 bin 893 ton, Şubat ayında ise 120 ton üretmişiz.

Şuanda şehrin birçok mahallesinde asfalt çalışmaları aynı anda sürüyor. Yani ana arterlerde çalıştığımız gibi kenar mahallelerde de çalışıyoruz. Yiğitler Mahallesi’nin asfalt sorunu aşağı yukarı bitti’ dedi.

YAKLAŞIK MAALİYET

20 MİLYON TL

Belediye olarak asfalt çalışmalarını çok önemsediklerini belirten Başkan Ürgüp, bu doğrultuda yeni bir asfalt plenti kurulduğunu, plentin 1 hafta içerisinde hizmete gireceğini söyledi.

180 bin ton asfalt hedefinin gerçekleşmesi halinde bu çalışmanın belediyeye maliyetinin yaklaşık 20 milyon lira olacağını belirten Başkan Ürgüp, şu ifadeleri kullandı:

‘Asfaltı çok önemsiyoruz. Asfalt çok pahalı bir üründür. Biz şuanda yeni bir asfalt plenti kuruyoruz. Yeni kurduğumuz plentin doğalgazı bağlanacak. Doğalgaz bağlandığı halde o ünitede çalışır hale gelecek. Eski plent ÖZBELSAN arazisinde kalmıştı onu da sökeceğiz zaten.

Ekiplerimiz gece gündüz vardiyalı bir şekilde çalışıyorlar. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’na gireceğiz. Organize yolunun asfaltını yapacağız. Necmettin Erbakan Caddesi adını verdiğimiz ciddi bir çalışmamız var. Sivas’ta bu yıl inşallah mevsimler el verir Allah’tan bir mani keder çıkmaz ise dünyanın asfaltını yapacağız inşallah. Asfaltın belediyemize maliyeti yaklaşık 18-20 milyon TL arasında’

2013 ASFALT YENİLEME PROGRAMI…

Edinilen bilgiye göre, bugüne kadar Yiğitler Caddesi-Cihangir Caddesi, Diriliş Mahallesi 25, 18 ve Derya Sokak, Emek Mahallesi 7. Sokak, Akdeğirmen Mahallesi 21. Sokak, Kardeşler Mahallesi’nin tamamı, Tuzlugöl Mahallesi 36-Tabib-Güvercin Sokak, Okullar Bölgesi iç yolları ve Karşıyaka Tamer Filiz Villalarının bulunduğu alan asfaltlandı. Alibaba Gece Kondu Önleme Bölgesinin tamamının asfaltlanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor. Kentte birçok mahallede çok sayıda cadde ve sokakta ise yama çalışması yapılıyor.

ASFAL YAPILACAK

CADDE VE SOKAKLAR

Sivas Belediyesinin 2013 yılı içerisinde asfalt çalışması yapacağı mahalle, cadde ve sokaklar ise şu şekilde:

‘Hayri Sığırcı Caddesi, Kemalettin İbn-i Hümam Caddesi, Alibaba Caddesi, Karaağaç Caddesi, Yolcu Caddesi, Tekke Caddesi, Selimiye Caddesi, Yahya Kemal Beyatlı Caddesi, Porsuk Caddesi, Hikmet Boran Caddesi, Danişment Gazi Caddesi, Kurtuluş Caddesi, Zafer Caddesi, M. Yazıcıoğlu Bulvarı, Toptancılar Caddesi, Kılavuz TOKİ yolu, İşhan TOKİ yolu, Mimar Sinan Caddesi, Gölet Caddesi, Tekmezar Caddesi, Erbakan Caddesi (80. Yıl Bulvarı),  Karşıyaka Otobüs Güzergahı, Alperen Siteleri, Yenidoğan Caddesi, Yenişehir İtfaiye Yolu, Soğuk Çermik iç yolları, Seyrantepe Caddesi, 4 Eylül Sanayi Sitesi iç yolları, Akşemseddin Caddesi, Yunusemre Mahallesi 23. Sokak, Farabi Caddesi, Hamza Yerlikaya Caddesi’ 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER