Asayiş

Sivas'ta Kaybolan Kadının Sağlık Durumu Nasıl? Bakan Koca Açıkladı

Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Tuzlagözü köyünde dün öğle saatlerinde madımak toplamak için evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan zihinsel engelli kadının sağlık durumuna ilişkin Bakan Koca sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Koca açıklamasında, tedaviye alınan hastanın omzunda çıkık tespit edildiğini, hastanın durumunun iyi olduğu söyledi.

Sivas'ta Kaybolan Kadının Sağlık Durumu Nasıl? Bakan Koca Açıkladı
29-04-2024 10:16
SİVAS

İlknur ÖZDEMİR

Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Tuzlagözü Köyünde yaşayan zihinsel engelli F.K., dün öğle saatlerinde madımak toplamak için araziye çıktı. Kendisinden bir daha haber alamayan yakınları durumu jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine jandarma, AFAD, arama kurtarma ve komando ekipleri tarafından arama çalışması başlatıldı. 

Vatandaşların destek verdiği ve hassas burunlu köpeklerin de kullanıldığı aramalar sonucu F.K, köyden yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta arazide baygın halde bulundu.

Askerlerin su içirdiği ve ilk müdahalesi sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan yaşlı kadın, ambulans helikopterle Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

BAKAN KOCA: DURUMU İYİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kaybolan 74 yaşındaki zihinsel engelli kadının sağlık durumuna ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Koca açıklamasında; “Sivas’ın Zara ilçesinin bir köyüne bağlı mezrada yaşayan, dün kaybolan 74 yaşındaki vatandaşımıza UMKE ve sağlık ekiplerinin katıldığı arama ve kurtarma çalışmasıyla bugün öğle saatlerinde ulaşıldı. Kendisine ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Helikopter ambulansla getirildiği Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde tedavi alına hastamızın omuzunda çıkık tespit edildi, genel durumu iyi, tedavisi devam ediyor”  ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER