Gündem

Sivas’ta kızların çeyizine konulan o elma için TÜRKPATENT’e başvuruldu

Sivas’ın Gürün ilçesinde yetişen “Ayvaniye Elması”nın coğrafi işaretli ürün olarak raflarda yerini alması için Türk Patent ve Marka Kurumu’na (TÜRKPATENT)  tescil başvurusu yapıldı.

Sivas’ta kızların çeyizine konulan o elma için TÜRKPATENT’e başvuruldu
04-05-2024 09:25
SİVAS

Erdem TAHILLIOĞLU 

Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, ilçede yetişen “Ayvaniye Elması”nın coğrafi işaretli ürün olarak raflarda yerini alması için Türk Patent ve Marka Kurumu’na (TÜRKPATENT)  tescil başvurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Süreçle ilgili konuşan Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, “Coğrafi işaret, ürünün nerede, nasıl üretildiğini gösteren önemli bir belgedir. Ayvaniye Elmamızın coğrafi işaret tescili alması ilçemizin ekonomisi açısında da son derece önemlidir. Coğrafi işaretler bölgenin hem kültürel, hem de ticari potansiyelini ve bilinirliğini artırmak adına önemli bir etken olacaktır. Gürün Ayvaniye Elması’nın dayanıklılığı, kokusu ve şifa verici etkisiyle kış günlerinde hastalara verildiği gibi gelinlik genç kızlarımızın çeyizi hoş koksun diye sandığına bir tane konulduğu da herkes tarafından bilinmektedir. Yaptığımız başvurunun onaylanmasıyla birlikte, ‘Ayvaniye Elması’ ilçemizin, belediyemizin tescilli ürünü olacak, bizlerde atadan dededen bizlere kalan elma bahçelerimizi daha da geliştirerek büyüteceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER