Gündem

Milliler kampa girdi

Milliler kampa girdi

Milliler kampa girdi
24-06-2013 15:45


KAAN KARAGUŞ

Biathlon dalında ülkemizi temsil eden milli sporcularımız sıkı bir çalışma programı içerisine girdi.

Önümüzdeki aylarda düzenlenecek olan Dünya Tekerlekli Biathlon Şampiyonası, bu yıl Aralık ayında İtalya'da yapılacak 26. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ve Rusya'nın Soçi şehrinde 2014 yılı Şubat ayında düzenlenecek Kış Olimpiyatları için kolları sıvayan milliler Erzurum Kandilli’de kampa girdi.

Toplam 3 antrenör nezaretinde start alan ve 4 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan Biathlon A ve B Milli Takımı Hazırlık Kampı’na 7’si erkeklerde, 5’i ise bayanlarda olmak üzere toplam 15 sporcu katıldı. Son yıllarda üst üste aldıkları başarılı sonuçlarla dikkat çeken milliler arasında Sivas’tan 2 isim yer aldı.

Son yıllarda alp disiplini, biathlon, kayaklı koşu ve tekerlekli kayak dallarında sergiledikleri performansla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Sivaslı milli sporculardan Nihan Erdiler ve Kibar Genç, Biathlon A ve B Milli Takımı Hazırlık Kampı’na davet edilen ilk iki isim oldu. Bir süredir çalışmalarını Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde Türkiye Kayak Federasyonu Biathlon Teknik Kurulu Üyesi ve Milli Takım Antrenörü İlhan Erzurum ve İdris Kor nezaretinde devam eden milliler, dün Erzurum’da kamp başı yaptı.

YILDIZLARDA BİR İSİM

Öte yandan Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Erzurum Kandilli’de düzenlenen bir diğer etkinlik ise IBU Uluslararası Biathlon Gelişim Kampı oldu.

Federasyonun 2013 yılı faaliyet takviminde yer alan ve 4 Temmuz’a kadar devam edecek gelişim seminerine Sivas’tan Büşra Aksoy davet edildi. Toplam 8 sporcu, 2 antrenör ve bir idarecinin yer aldığı seminerde sporculara, alp disiplini, biathlon, kayaklı koşu ve tekerlekli kayak dallarında eğitimler verilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER