Gündem

BESYO´da Bayıltan Sınav

BESYO´da Bayıltan Sınav

BESYO´da Bayıltan Sınav
31-08-2013 13:46


İRFAN ÖZŞEKER

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun (BESYO) özel yetenek sınavına katılan adaylar, 800 ve 1200 metre koşularında sıcak hava nedeniyle oldukça zorlandı.

CÜ BESYO Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği bölümlerine alınacak 35'i kız 100 öğrenciyi belirlemek için özel yetenek sınavı yapıldı. Sınava, 144'ü kız 654 aday katıldı.

İki aşamalı yapılan sınavda, önce tüm adaylar 30 metre koşu ve koordinasyon testine tabi tutuldu. Sınavın ikinci aşamasında ise kızlar 800 metre, erkekler 1200 metre koşusunda ter döktü. CÜ kampüsündeki stadyumun atletizm pistinde sabah ve öğleden sonra yapılan sınavda, adayların büyük çoğunluğu sıcak hava nedeniyle koşuyu tamamlamakta zorlandı.

Bitkin düşerek bitiş çizgisinde yere yığılan bazı adaylara görevliler ve sağlık ekipleri müdahale etti. Görevliler, çimin üzerinde yatan adaylara serinlemeleri için su ikram etti. Bazı adayların, saha kenarında hortumla kafasına su tutarak serinlemeye çalıştığı görüldü.

Belinde rahatsızlık bulunan bir kız aday, koşunun ardından tedbir amacıyla ambulansla hastaneye götürüldü. Zorlu sınavda adayları aileleri ve arkadaşları yalnız bırakmadı.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne 15'i kız 40 öğrencinin alınacağını belirten yetkililer, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği bölümlerine ise 10'u kız 30'ar öğrencinin kayıt yaptıracağını ifade etti.

SICAK HAVA BAYILTTI

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) sınavlarının bugünkü bölümünde erkek adayların 1500, kızların da 800 metre koşusu yapıldı. Aşırı sıcak nedeniyle bazı adaylar baygınlık geçirdi.

Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'na alınacak 65 erkek, 35 kız öğrenci için özel yetenek sınavları devam etti. Önceki günde üniversitenin stadında erkekler 1500 metre ve kızlar 800 metre koşusu vardı. 35 derece sıcaklık altında yapılan yarışmalarda bazı adaylar, yarış sonunda baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren öğrencilere stadyum içinde bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER