Gündem

Sivaslı Sporcular Turkcell İle Kulaç Attı

Sivaslı Sporcular Turkcell İle Kulaç Attı

Sivaslı Sporcular Turkcell İle Kulaç Attı
15-09-2013 13:27


SPOR SERVİSİ

ABD’li rekortmen yüzücü Michael Phelps’in antrenörlüğünü yapan Bob Bowman’ın başdanışmanlığında, 8-12 yaş arası Sivas, Amasya, Ordu, Erzincan ve Giresun’dan gelen yaklaşık 130 sporcu Turkcell Yüzme Günleri’nde buluştu.

Turkcell Sivas’ta geleceğin yüzücülerini keşfedecek. Başta Sivas olmak üzere 17 ilde 7-12 yaş arası sporcular, Turkcell ile geleceğe kulaç atacak. 8-12 yaş aralığındaki Sivaslı gençlerin ve ailelerin katılacağı yüzme günlerinde aynı zamanda yüzmeye olan ilgiyi arttırmak hedefleniyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü salonunda gerçekleşen etkinlikler sabah saatlerinde başlayarak tüm gün devam etti. Çocuklar 50 metre, okullar arası 100 metre ve aileler 100 metre yarışlarının ardından Turkcell Yüzme Günü, sertifika töreni ve kapanış ile sona erdi.

Ayrıca Turkcell standlarının bulunduğu alanlarda çeşitli aktiviteler de yer aldı.

HEDEF 100 BİN LİSANSLI SPORCU

Sivas’taki etkinliklerde spor okullarının seviyesi gözlemlenirken ulusal veri tabanı için de bilgi toplanacak. Yüzmede 20 bin faal lisanslı sporcu sayısını 2016’da 40 bin, 2020’de ise 100 bine yükseltmek hedefleniyor. Turkcell, maddi desteğin yanında projenin yönetim kademesinden sporcu gözlem yöntemlerine kadar bu işbirliğinin içinde yer alacak.

BOB BOWMAN’IN KARİYERİ…

Bob Bowman, ABD’li rekortmen yüzücü Michael Phelps’in antrenörlüğünü üstlendikten sonra tüm dünya tarafından tanındı. Bowman, 2004′de ABD Olimpiyat Takımı’na asistan koç ve Michael Phelps’in birinci antrenörü oldu. 2004 Atina Oyunları’nda, Bowman, Phelps’in 8 madalya kazanmasında büyük rol oynadı. 4 yıl sonra, 2008 Pekin Olimpiyatları’nda, Bowman’ın öğrencisi Phelps, Olimpiyat tarihinde ilki başardı ve tek bir olimpiyatta 8 altın madalya kazandı. Bowman, 2012 Londra Olimpiyatları’nda ABD Olimpiyat Koç Takımı’na, Başantrenör Gregg Troy’un yanında asistan koç olarak girdi. Yüzücüsü Michael Phelps, Londra’da da 4 altın 2 gümüş madalya ile kariyerini sonlandırdı ve emekli oldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER