Gündem

Sosyal Politikalar, Ekinci´ye Emanet

Sosyal Politikalar, Ekinci´ye Emanet

Sosyal Politikalar, Ekinci´ye Emanet
03-09-2018 07:00


FATİH TABUR

AK Parti´de önemli hizmetlere imza atan ve 24 Haziran´da gerçekleştirilen seçimlerin ardından  milletvekili seçilen Semiha Ekinci, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu listesinde yer aldı. Milletvekili Ekinci; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam´ın tensipleriyle Sosyal Politikalar Başkanı görevine getirildi.

AK Parti Kadın Kolları İl Başkanlığı, AK Parti İl Başkan Yardımcılığı ve İl Genel Meclisi üyeliği başta olmak üzere birçok  görevde bulunan Milletvekili Ekinci´nin AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu Sosyal Politikalar Başkanı olarak görevlendirilmesi hemşehrileri tarafından sevinçle karşılandı.

Milletvekili Ekinci´ye geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde (TBMM) de görev verilmişti. Ekinci; TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) üyeliğine seçilmişti.

EKİNCİ KİMDİR?

29 Mayıs 1972´de Sivas´ta dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitiren Ekinci, Cumhuriyet Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü´nde yüksek lisans yaptı. Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü´nden de mezun olan Ekinci, 2004-2008 yılları arasında Sivas Ticaret ve Sanayi Odası´nda meclis üyesi olarak görev aldı. 2008-2014 yıllarında AK Parti Sivas İl Yönetim Kurulu üyesi ve İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ekinci, 2009-2014 yıllarında Sivas İl Genel Meclisi üyesi olarak seçildi. Meclis Başkan Vekilliği, İl Encümenliği, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı gibi görevlerde bulunan Ekinci, 15 Eylül 2015´te AK Parti Sivas Kadın Kolları Başkanlığı´na atandı. Kadın Kolları Başkanlığı döneminde önemli başarılara imza atan Ekinci, 24 Haziran seçimlerinin ardından milletvekili seçildi.

/resimler/2018-9/1/1651493657335.jpg

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER