Gündem

97 Milyon Liralık Yatırım

97 Milyon Liralık Yatırım

97 Milyon Liralık Yatırım
26-07-2013 18:34


ERSAN ARSLAN

AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Burhanettin Kuru, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın, bugün Sivas’ta gerçekleştirilecek olan toplu temel atma ve açılış törenine katılacağını söyledi.

DSİ’nin geride kalan 10 yıllık dönemde Sivas’a yaptığı toplam yatırımların maliyetinin 500 milyon lirayı aştığını belirten Kuru, bugün temeli atılacak ve açılışı yapılacak olan projelerin toplam tutarının ise 97 milyon TL olduğunu söyledi.

Kuru, ‘Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ve Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz’ın katılımı ile inşallah Sivas’ta, bir takım temel atmalar ve açılışlar yapacağız. Orman ve Su İşleri Bakanlığı son 10 yılda Sivas’a devasa yatırımlar yaptı. Bu yatırımların rakamsal boyutu şuana kadar 500 milyon TL’yi geçti. Tabi ki bu yeterli değildir diyoruz, Sivas ve Sivaslı daha fazlasına layık olduğu için biz çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

Sağ olsunlar Sayın Bakanımız Sivas’a özel bir önem veriyor. Son 5 yılda 6-7 defa Sivas’a geldiler ve yine Sivas’ta bir temel atma ve açılış töreni gerçekleştirecekler. Yarın yapılacak olan temel atma ve açılışların rakamsal boyutunu özellikle vurgulamak istiyorum. Toplamda 40 proje 97 milyon TL değerinde bir yatırımın temeli atılacak ve açılışı gerçekleştirilecek’ dedi.

11 PROJENİN TEMELİ ATILACAK

Temeli atılacak 11 proje hakkında da bilgiler veren AK Parti İl Başkanı Av. Burhanettin Kuru, temeli atılacak projeler arasında Divriği İçme Suyu İshale hattının da bulunduğunu söyledi.

Kuru, şu ifadeleri kullandı:

‘11 adet temel atmamız var. Bunların tabii ki en büyüğü Yıldızeli Nevruz Barajı,   Yıldızeli ilçemize yapılacak Nevruz Barajı 39 milyon liraya mal olacak. Yarın bunun inşallah temelini atıyoruz. Yine Divriği İlçesi içme suyu ishale hattının temeli atılacak. Bu çok önemli, çünkü Divriği ilçemizin içme suyu problemi var. Sayın başbakanımızın talimatları ile hükümet olarak Divriği ilçesinin içme suyu problemini çözeceğiz.

Bunların yanı sıra Doğanşar regülâtörü ve sulaması, Merkez Tutmaç Köyü ve Sulaması, Kangal Çat Köyü Göleti Sulaması, Yıldızeli Halkaçayır Göleti ve Sulaması, Ulaş Karaçayır Göleti ve Sulaması, Yıldızeli Topulyurdu Göleti Sulaması, bunun yanı sıra Merkez Yaramış, Yıldızeli Direkli, Karacaören Köyleri Taşkın Koruma, yine iki adet daha taşkın koruma tesisinin temelleri atılacaktır’

‘29 PROJENİN AÇILIŞI YAPILACAK’

Programda 29 adet tesisin ise açılışının gerçekleştirileceğini belirten Kuru, tüm Sivas halkını bugünkü temel atma ve açılış programına katılmaya çağırdı.

Kuru, ‘ 29 adet açılışı yapılacak tesisimiz var. Bunlar, Suşehri Cazibe Sulaması 3. Kısım, Kutanözü Regülatörü ve İletim Kanalı ve ayrıcı 27 adet müteferrik taşkın koruma tesisi inşallah yapılacak törenle birlikte hemşerilerimizin hizmetine sunulacak. Böylece bir günde 40 adet ve 97 milyon TL değerindeki projenin temeli atılıp açılışı yapılacaktır.

Temel atma törenimiz, Kongre Müzesi yanındaki alanda saat: 17.00’da gerçekleştirilecek. Ben Cumartesi günü (bugün) saat:17.00’da Kongre Müzesi yanında yapacağımız bu temel atma ve açılış törenine tüm hemşerilerimizi bekliyorum.

Temel atma ve açılış törenine Sayın Bakanlarımız Veysel Eroğlu, İsmet Yılmaz ve Sivas milletvekillerimiz de katılacaklar. Marifet iltifata tabidir diyoruz. Sağolsun hükümetimiz, başbakanlarımız vekillerimiz ülkemizin her karışına olduğu gibi Sivas’a da hizmet etmek için büyük çaba gösteriyorlar’ şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALAR KİTAPÇIK

HALİNE GETİRİLDİ

Kuru daha sonra AK Parti İl Teşkilatı tarafından hazırlanan ‘12 Haziran 2011’den bugüne SİVAS’ adlı kitapçığı da basın mensuplarına tanıttı. Kitapta, 12 Haziran’dan günümüze  Sivas il merkezinde gerçekleştirilen proje, yatırım ve çalışmaların yer aldığını belirten Kuru, ilk baskının 30 bin adet yapıldığını, ikinci baskı ile birlikte toplam 75 bin adet kitapçık bastırılacağını söyledi. Kuru, kitapçığın Sivas’taki her haneye ulaştırılacağını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER