Gündem

?Bizi İtibarsızlaştıramayacaklar?

?Bizi İtibarsızlaştıramayacaklar?

?Bizi İtibarsızlaştıramayacaklar?
27-10-2013 21:58


Sivas Baro Başkanı Muharrem Eliş ‘Son yıllarda bazı faaliyetler avukatlık mesleğini itibarsızlaştırma yönünde ciddi mesafeler kat etmiştir. Biz bu durumdan oldukça rahatsızız. Ama bu sürecide hükümetle, adalet bakanlığıyla aramızda bir karşılıklı yıpratma süreci olarak görmüyoruz. Biz oturup, uzlaşıp, konuşup problemlerimizi birlikte çözme niyetiyle hareket ediyoruz.’

OĞUZHAN SARZEP

Sivas Baro Başkanı Eliş, Avukatlık mesleğinin itibarsızlaştırılamayacağını söyledi.

Sivas Baro Başkanlığının düzenlenen ve 7 şehrin baro başkanının katıldığı toplantı öncesinde görüşlerini dile getiren Sivas Baro Başkanı Muharrem Eliş, avukatlık yasası önerisi hazırlama çalışmaları bilgiler verdi.

Sivas Baro Başkanı Muharrem Eliş, yapılacak olan genel kurulun gündemiyle ilgili açıklama yaparak şunları kaydetti; ‘Önümüzdeki ayın son günü Barolar Birliği Olağanüstü genel kurul faaliyeti yapılacak. Genel kurulun gündeminde staj yönergesi ve beraberinde hazırlanan yine avukatlık yasasıyla ilgili hükümetle Türkiye Barolar Birliği arasındaki komisyon çalışmaları gündeme gelecek. Bu genel kuruldan önce biz Sivas Barosu olarak bölgede etkin bir baro faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Ve bölge başkanlarımızı Sivas’ta misafir ediyoruz. Bugünkü toplantımızın içeriği avukatlık staj yönergesi ile ilgili görüşler ve yeni hazırlanacak olan avukatlık yasasının içeriği. 1964 tarihli bir yasa avukatlık yasası. Ve çok çağın gerisinde kaldı. İhtiyaçları karşılamıyor. Biz bu süreçte karşılıklı mücadele işinin olmaması yönüyle değil de olması yönüyle bir mücadelenin sergilenmesinden yanayız. Ortak akıl, ortak ruh hareketi bizim için önemli olan. Çekişme ve çatışma kültüründen ziyade Türkiye Barolar Birliği, barolar ve hükümet arasında uzlaşı ve ortak akılla, ortak menfaatlerin temini ve avukatlık yasasının çıkmasıyla beraber avukatlık isteğinin yapılabilir bir meslek olması ve hak ettiği yerde de mutlaka bulunması gerektiği yerde faaliyetlerimiz var’ dedi.

Başkan Muharrem Eliş, baroları hükümetle çekişme ve çatışma olarak görmediklerini dile getirerek; ‘Baroları biz hükümetlerle çekişme ve çatışma olarak görmüyoruz. Barolar öncelikle bir kamu kurumu niteliğinde meslek örgütleri. Bizim önceliğimiz kendi mesleğimizi ve meslektaşlarımızı hak ettiği seviyelere çıkarmak. Son yıllarda bazı faaliyetler avukatlık mesleğini itibarsızlaştırma yönünde ciddi mesafeler kat etmiştir. Biz bu durumdan oldukça rahatsızız. Ama bu sürecide hükümetle, adalet bakanlığıyla aramızda bir karşılıklı yıpratma süreci olarak görmüyoruz. Biz oturup, uzlaşıp, konuşup problemlerimizi birlikte çözme niyetiyle hareket ediyoruz. Bugünkü toplantımızın da asıl gayesi bu. Ay sonunda yapılacak olan olağanüstü genel kurulunda da burada çıkan kanaatlerin ağırlıklı olarak görüşülmesi ve konuşulması hususunda etkin bir rol oynamayı düşünüyoruz. Toplantımızın Sivas’ımıza, avukatlık mesleğine ve tüm camiasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’ dedi.

Sivas Barosu tarafından gerçekleştirilen toplantıya, Sivas Baro Başkanı Muharrem Eliş, Samsun Baro Başkanı Necat Anıl, Trabzon Baro Başkanı Mehmet Şentürk, Yozgat Baro Başkanı Hacı İbiş, Tokat Baro Başkanı Faruk Bostancı, Amasya Baro Başkanı Ahmet Melik Derindere, Zonguldak Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, Kastamonu Baro Başkanı Mehmet Çiftçi ve davetliler katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER