Gündem

YAYINIMIZ SES GETİRDİ

YAYINIMIZ SES GETİRDİ

YAYINIMIZ SES GETİRDİ
02-01-2014 18:47


KEMAL ÇAĞLAYAN

Çakmak gazı ölümleri ve çocuklara satılmamasıyla ilgili gazetemizde yer alan haber üzerine emniyet gerekli tedbirlerin alındığı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama doğrultusunda 18 yaşından küçüklere kimyasal gaz ihtiva eden çakmak, çakmak gazı satışı yapılmayacak

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Gazetemizde çakmak gazı satılması, solunması ve çakmak gazı solunması sonucu meydana gelen ölümle ilgili olarak gazetemizde yer alan haberlerin ardından Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.

‘Ülkemiz genelinde son yıllarda meydana gelen çakmak gazı solunması sonucu gerçekleşen ölüm vakalarında artış olduğu ve çakmak gazına bağımlılık oranının hızla yükseldiği görülmekte ve durum kısmen ilimizde de paralellik göstermektedir. Çocukların ve gençlerin solumak, koklamak yoluyla bağımlılık yapan fiziksel ve psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyen çakmak ve çakmak gazının zararlarından korunması, bu maddelere çocukların erişiminin önlenmesi ve onların bu maddelerden uzak tutulması, amacı dışında satışının engellenmesiyle ilgili olarak Sivas ili sınırları içerisinde; 18 yaşından küçüklere kimyasal gaz ihtiva eden çakmak, çakmak gazı satışı ile yeniden doldurulması, çakmak ve çakmak gazının hangi amaç için olursa olsun iş yerleri ve sokakta çocuklara satışı ve doldurulması Valilik Makamının 16/12/2013 tarihli kararı ile yasaklanmıştır. Bu karara uymayan kişilere kolluk kuvvetlerince 5326 sayılı Kabahatler Kanununu 32. maddesi Uyarınca idari yaptırım karar tutanağı tanzim edilecektir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER