Gündem

TSO Harekete Geçti

TSO Harekete Geçti

TSO Harekete Geçti
05-02-2014 17:31


Şehrin lokomotif sektörlerinin başında gelen inşaatlarda yaşanabilecek sorun için eğitimler düzenlenecek. Başarılı olana usta ve kalfalara yetki belgesi verilecek. 

OĞUZHAN SARZEP

Konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Kemal Özdemir’i ziyaret eden heyetimiz 2015 yılında yürürlüğe girecek olan ‘İnşaatlarda belgesi olmayan işçilerin çalıştırılmaması konusunda’ düzenlenecek eğitimler hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. 

Ziyarete, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Zeki Özdemir ve Osman Yıldız, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Sami Arifer, Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Duman ve 21. Meslek Komitesi Başkanı Musa Bektaş ile Komite Üyesi Fuat Koylan katıldı.

Ziyarette, yüzlerce inşaat işçisini ve istihdam sağlayan müteahhitleri yakından ilgilendiren bu konu hakkında TSO’da  ‘Yetki Belgeli Usta Eğitim Programı' düzenleneceği ve başarılı olan işçilere belge verileceği, belgesi olmayanlar ise bu işte çalışamayacakları açıklandı.

Bu uygulama yapı müteahhitlerinin yanında çalıştırdığı ustaların, yetki belgeli ve öğretilmiş olarak hizmet vermelerine olanak sağlayacak.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER