Gündem

Kışın Güneşi

Kışın Güneşi

Kışın Güneşi
17-12-2013 19:05


Vatandaşlar, kış döneminde güneşli havanın keyfini çıkarırken, meteoroloji raporları önümüzdeki günlerde yine dondurucu soğukların etkili olacağını gösterdi.

ERSAN ARSLAN / ÖZEL HABER

Uzun süredir dondurucu soğukların etkili olduğu Sivas’ta, dün yazdan bir gün yaşandı. Son günlerde hava sıcaklığının -15 dereceye kadar düştüğü kentte, termometreler 10 ile 12 derece sıcaklığı gösterdi. Güneşli havayı fırsat bilen Sivaslılar, dışarıda üşümeden vakit geçirmenin keyfini yaşadı.

Sıcak hava kent merkezindeki park ve bahçeler de yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Öğlen saatlerinde Sivas Devlet Hastanesi’nin girişinde bulunan termometre 12 dereceyi gösterdi. Sivas’ta kış döneminde özellikle aralık Ayında mevsime göre böyle sıcak ve güneşli bir havanın çok nadir görülen bir durum olduğunu belirten vatandaşlar, günlerdir yaşanan dondurucu soğukların ardından güneşli bir havanın keyfini yaşadıklarını söyledi.

KAR YOK, SOĞUK VAR…

Sivas’ta özellikle kent merkezinde geçmiş yıllarla kıyaslandığında Aralık ayına göre en kurak kış mevsimlerinden biri yaşanıyor. Geçmiş yıllarda -20 dereceyi aşan soğukların yaşandığı kentte, bu yıl da dondurucu soğuklar etkili.

Kentte kar yağışı daha çok kırsalda etkili olurken, birçok köy yolu yağış durumuna göre zaman zaman ulaşıma kapanıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri, kapanan köy yollarını ulaşıma açabilmek için yoğun bir çalışma temposu uyguluyor. Kurum verilerine göre kentte merkeze bağlı 2, Doğanşar’da 5, Kangal’da 2, Koyulhisar’da 1, Ulaş’ta ise 2 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

SOĞUK VE SİSLİ HAVA

ETKİLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi ‘http://www.dmi.gov.tr’ de yer alan verilere göre kentte bu hafta soğuk ve sisli bir hava etkili olacak. Kurumun 5 günlük hava tahmin raporlarına göre, bu periyotta en düşük hava sıcaklığı -8, en yüksek hava sıcaklığının ise 3 derece olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Kentte bugün ve yarın soğuk, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ise soğuk ve sisli bir hava etkili olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER