Gündem

Üreticilerin sorununu gündeme taşıdı- Video

Üreticilerin sorununu gündeme taşıdı- Video

Üreticilerin sorununu gündeme taşıdı- Video
17-10-2020 07:00


Zeliha ALDIKAÇTI

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas´ta şeker pancarı üreticilerinin yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde (TBMM) dile getirdi.

Ulaş ilçesinde bulunan ve Malatya Şeker Fabrikası için çiftçilerin şeker pancarını toplayan Bostankaya Toplama Merkezi ve Kantarının kapatılmasının büyük bir mağduriyet oluşturduğunu kaydeden Karasu, ?´Çiftçilerimiz, Ekim´in ortası olmasına rağmen hala söküme başlayamamıştır. Hem, Sivas´taki hava şartları hem de pancarın çiftçimiz tarafından nakli ve bekleme süresinden dolayı meydana gelen fireler çiftçimizin sırtına yüzde 20´lik bir maliyet yüklemektedir´´ ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin bu şartlarda 50 bin ton pancarı söküp Malatya´ya nakil etme şansı bulunmadığını kaydeden Karasu, ?´Yaşanan bu mağduriyet bir an önce giderilmeli, pancar toplama merkezi ve kantarı faaliyetlerine Ulaş ilçemizde devam etmelidir´´ şeklinde konuştu.

FİYATLAR NEDEN AÇIKLANMIYOR?

Geçtiğimiz Eylül ayında açıklanması gereken şeker pancarı alım fiyatlarının hala açıklanmadığını da vurgulayan Karasu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli´ye seslenerek, ?´İktidarınız fiyatları açıklamak için neyi beklemektedir? Sizler bu plansızlıkla çiftçinin pancarının üzerine kar yağdıracaksınız´´ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER