Gündem

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE EĞİTİMİ

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE EĞİTİMİ

UYUŞTURUCUYLA  MÜCADELE EĞİTİMİ
07-07-2018 07:00


Sivas´ta uyuşturucuyla mücadele etmek için bilgilendirme toplantıları devam ediyor. Sivas Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından oda başkanları ve yönetim kurulu üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

SESOB toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya SESOB Başkanı Beşir Köksal, oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Uyuşturucuyla mücadele ve toplumu bilinçlendirme adına yapılan toplantıya konuşmacı olarak katılan Sivas Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narko Rehberi Ahmet Şahan, bu tür eğitimlerin toplumu bilinçlendirme adına önemli olduğunu ifade ederek, uyuşturucu bağımlılığı, süreçleri, aile içerisindeki etkileri hakkında bilgi verdi.

Uyuşturucu bağımlılığının başlangıcının bedava olduğunu, daha sonra ise bağımlılık yaparak bir süreci olduğunu, özellikle gençlerin farkındalık oluşturmak ve özenti yaparak uyuşturucuya yöneldiğini ifade eden Şahan, madde kullanımında gençleri uzak tutmanın yolları ve aileye düşen sorunluluklara değindi.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak gençlerin uyuşturucu kullanmamaları için çalışmalar, eğitimler yaptıklarını, bu konuda  en büyük faktörün aile olduğunu dile getiren Şahan, ailelerin çocuklarıyla yakından ilgilenmesini, gittiği yerlere dikkat etmesini, çocuklarını ilgisiz ve sevgisiz bırakmamalarını  tavsiye etti.

Emniyet olarak uyuşturucuyla mücadele ettiklerini vurgulayan Şahan, bu konuda Sivas´ta çalışmalar yaptıklarını, uyuşturucu bağımlılarının kullandıkları ilaçları tespit ettiklerini, gençleri topluma kazandırmak için ihbar hattını faaliyete geçirdiklerini, tedavi olmak isteyen uyuşturucu bağımlıları için de gerekli yardımı yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, toplantının sonunda uyuşturucuyla mücadele de herkesin sorumlu olduğunu, teşkilat olarak mücadele için gerekli desteği verdiğini belirterek, verdiği bilgiler için Şahan´a teşekkür etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER