Gündem

Yazıcıoğlu davasında suçlanan Ali Orhan Dinç gözaltına alındı

Yazıcıoğlu davasında suçlanan Ali Orhan Dinç gözaltına alındı

Yazıcıoğlu davasında suçlanan Ali Orhan Dinç gözaltına alındı
12-02-2017 08:35

FETÖ/PYD soruşturması nedeniyle, Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekipleri, Kayseri´de daha önce Emniyet Müdürlüğünde görevli ve meslekten ihraç edilen 17 personelin ByLock kullandığını belirledi. Cumhuriyet savcılığından haklarında yakalama ve gözaltı kararı çıkan 17 zanlıdan 11´i bu sabah evlerinden alındı. 6 eski emniyet mensubu ise bulunamadı.
 
Gözaltına alınan zanlılar arasında, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu´nun bulunduğu helikopterinin 2009 yılında Kahramanmaraş´ın Göksun İlçesinde düşmesi sırasında Kayseri´de istihbarat müdürü olarak görev yapan ve olayı manüple ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan Ali Orhan Dinç´in de bulunduğu belirlendi. 
 
Yazıcıoğlu ailesi tarafından açılan davalarda, Dinç´in Kahramanmaraş´tan aldığı bilgileri dönemin Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ile Vali Mevlüt Bilici´ye farklı aktardığı, bilgi kirliliği yarattığı ve olayı manüple ettiği ileri sürülmüştü.
 

GÖZALTINA ALINAN MÜDÜRÜN İFADESİ ALINMIŞTI

 
Büyük Birlik Partisi´nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve helikopterde bulunan 4 kişinin Kahramanmaraş´ın Göksün ilçesi yakınlarında ölümünün ardından çok farklı iddialar gündeme gelmişti. 25 Mart 2009 tarihindeki kazanın ardından Kayseri´den Türkiye kamuoyuna duyurulan, "Muhsin Yazıcıoğlu´nun ayağı ve kaburgası kırık, hastaneye kaldırılıyor" açıklaması, olayla ilgili kuşkuları güçlendirmişti. Bu bilgiyi Kayseri eski valisi Mevlüt Bilici´ye verdiği öne sürülen dönemin Kahramanmaraş İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Dursun Özmen hakkında geçtiğimiz günlerde, Kahramanmaraş 2´nci Sulh Ceza Mahkemesi´nde ?görevi kötüye kullanmak´ iddiasıyla dava açıldı. Dava kapsamında Kayseri´de 9´uncu Sulh Ceza Mahkemesinde basına kapalı olarak 4 kişinin talimatla ifadesi alındı. Dönemin Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Orhan Dinç de 9´uncu Sulh Ceza Mahkemesi´nde hakim karşısına çıkarak ifade verdi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER