Gündem

Köprüden Geçecekler

Köprüden Geçecekler

Köprüden Geçecekler
17-04-2014 16:51


Uzun zamandır Karşıyaka Mahallesi ile Sivas arasındaki ulaşımın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için arayışların devam ettiği konu da sona gelindi.

MUSTAFA IŞIK

Tarihi köprü yerine yeni köprüden geçecekler.

Karşıyaka´yı Sivas Merkeze bağlayan tarihi Kesik Köprü´nün Karayolları tarafından restorasyonu için kapatılacak olması il yöneticilerini harekete geçirdi. Uzun zamandır Karşıyaka Mahallesi ile Sivas arasındaki ulaşımın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için arayışların devam ettiği konu da sona gelindi

Karayolları 16. Bölge Müdürlüğü ecdat yadigârı tarihi Kesik Köprü´nün gelecek kuşaklara aktarılması için restorasyon ihalesi yaptı ve köprüyü trafiğe kapatma kararı aldı. Köprünün kapanması ile birlikte ulaşımın nasıl yapılacağı noktasında il yöneticileri Vali Âlim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Karayolları 16. Bölge Müdürü Aydın Doğan ve Fen İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan tarihi köprüyü ve alternatif güzergâhları birlikte inceledi.

Yapılan değerlendirmeler neticesinde Karayolları Bölge Müdürlüğü önümüzdeki günlerde tarihi köprüyü ulaşıma kapatarak restorasyona başlayacak. Restorasyon tamamlanana kadar Karşıyaka Mahallesi´nin şehirle bağlantısı 2008 yılında yapılan Esenyurt bağlantılı yeni köprü üzerinden sağlanacak. Restorasyon tamamlandıktan sonra tarihi köprü tekrar ulaşıma açılacak ancak ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmeyecek.

Konu ile ilgili detayları inceleyen Belediye Başkanı Sami Aydın, mahalle muhtarı ile de bilgi alışverişinde bulunarak ulaşımın aksamayacağını belirtti. Aydın, yeni köprünün Karşıyaka bağlantı noktasında da önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalarla ilgili notlar aldı. 

Mahalle Muhtarı Çetin Aydın ise, mahalle olarak restorasyon bitene kadar çalışmalara destek vereceklerini belirtti.

Vali Âlim Barut ve Belediye Başkanı Sami Aydın tarihi köprünün yanına ikinci bir köprünün yapımı için ortak çalışma kararı aldı.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER