USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

DEPREM TEHLİKESİ

22-04-2024

Henüz tam olarak asrın felaketini atlatamamışken birkaç gündür yeniden deprem felaketiyle yüzleşmek zorunda kalıyoruz. Unuttuğumuz deprem gerçeğini her gün yeniden hatırlıyoruz.

Peki ders çıkardık mı ya da çıkarmak için mücadele ediyor muyuz? Bana kalırsa bir süre bu açılardan ders çıkarmaya çalıştık ama unuttuk yaşadıklarımızı .

Asıl mücadeleyi bundan sonra göstermemiz gerektiğine inanıyorum çünkü her ilimizde her an ciddi depremler, yıkımlar yaşanabilir. Bunları önlemek için de başta kentsel dönüşüm için faaliyete geçmemiz gerekiyor.

Eski binaların iyileştirilmesi demek deprem riskini biraz daha olsa ortadan kaldırmak demek. Özellikle İstanbul bu konuda acilen toparlanması çünkü binalar oldukça eski ve risk taşıyor. Olası bir İstanbul depreminde insanların kurtulma ihtimali çok düşük.

Sokaklar fazlasıyla dar ve olası bir depremde enkazdan kurtulma ihtimali sıfıra yakın, kurtarma çalışması yapmak imkansız gibi.

Ve her şeyden önce yaşadığımız binalarda sevdiklerimiz, yakınlarımız var. Asrın felaketinde gördüğümüz acı manzaralardan sonra sorumsuz davranarak başka acılara da davetiye çıkarmamalıyız.

Deprem tehlikesini ortadan kaldırmak için canla başla mücadele etmeliyiz.

El ele verirsek ve birlikte çabalarsak her şeyin üstesinden kolaylıkla gelebiliriz .

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?