USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

KARADENİZ LOBİSİ İSTANBUL’U KAPTIRMAK İSTENİYOR MU?

21-03-2024

 

KARADENİZ LOBİSİ İSTANBUL’U KAPTIRMAK İSTENİYOR MU?

“Karadeniz Lobisi” Türk Siyasetinde kaos mu yaratmak istiyor?

Değerli okurlar; Türkiye'de son dönemlerde akıl almaz olaylar meydana gelmeye başladı. Seçime kısa bir süre kala toplumun gözü önünde sergilenen bu olaylar acaba siyasete müdahale mi ediliyor diye bendenizi düşündürmeye başladı.

Birileri neyin peşinde, amaçları ne, neler toplum gözünde hangi algıyı oluşturmak istiyorlar? Aslında olan her şey gözlerimizin önünde cereyan ediyor. 2023 seçimlerinde hükümet istifa diyerek tempo tutan İstanbul takımlarının taraftarları kimin ya da kimlerin payandası olduklarının farkında mıydı? Huzursuzluğu ve kaosu futbol üzerinden tasarlayanlar o gün neyi amaçladılarsa, bugün de aynı çevreler Trabzon’da aynı mesajı vermek istediler…

Yerel seçimlere 15 gün kala futbol üzerinden ortaya konan bu senaryo aslında Türkiye’nin sanayii üretimi hız kesmeden büyümeye, artmaya devam etti. Öyle ki,  Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK Parti icraatlarının ülke gündeminde başarılara imza atmasının ardından hatta Amerika'nın üst düzey bürokratlarının, Türkiye’nin Avrupa’nın en iyi askeri ve savunma alanında Avrupa ülkeleri arasında 2. sırada olduğu açıklanmışken ortaya konan bu lafa karıştırıcı senaryo yerel seçimleri hedef aldığına inanıyorum.

Bir akıl oyunu mücadelesi ile hükümet ve Türk futbolu üzerinden Trabzonspor-Fenerbahçe maçında ortaya konan bir akıl tutulması yaşadık. Trabzon taraftarının yaptığı bu kabul edilemez şiddet olayları insanlarımızı kutuplaştırdı.

Amaç;  aslında Fenerbahçe taraftarını İstanbul'da hükümetten soğutmak ve AK Parti’nin, İstanbul’da seçimi kaybetmesi miydi?

“Karadeniz Lobisi” ne yapmaya çalışıyordu ve bu seçimlerde kime,  neye hizmet ettiği aslında çok bariz belli değil mi?

Neden Türkiye'nin en büyük taraftar topluluğu olan Fenerbahçe taraftarını seçime ramak kala ortada hiçbir şey yokken kaldı ki, Trabzon’un şampiyonluk iddiasının olmadığı bir sezonda bu olayları yaşadık?

Bir kez daha söylemek istiyorum; Amaç Fenerbahçe taraftarı ile Recep Tayyip Erdoğan'ı karşı karşıya mı getirmek mi?

Sizce, İstanbul'da, Karadeniz aklı futbol üzerinden İstanbul seçimini etkilemeye mi çalışıyor? Ya da Karadenizlilerin ileri gelenleri İstanbul’u yine bir Trabzonlunun mu, yönetmesini istiyor? Bir düşünün derim…

Selam ve sevgilerimle…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?