USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Zara Vakfı´ndan lisans öğrencilere burs

Zara Vakfı´ndan lisans öğrencilere burs

Zara Vakfı´ndan lisans öğrencilere burs
23-02-2018 18:06
Google News


FATİH TABUR
Zaralılar Yardımlaşma ve Kalkındırma Vakfı, Zaralı olan lisans öğrencilerinin eğitimine katkıda bulunmak amacıyla burs verecek. 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi ikinci yarıyılında en az 4 yıllık eğitim veren bölümlerde okuyan Zaralı öğrencilere verilecek burs için istenen belgeler 2 Mart Cuma günü saat 18.00´a zaravakfi1987@gmail.com adresine gönderilebilecek.
Başvuruda bulunacak öğrencilerin öğrenci belgesi, üniversite giriş belgesi (Hazırlık veya 1. sınıflar için),  transkript (Hazırlık veya 1. sınıflar hariç), kimlik  fotokopisi ve banka hesap numarası bilgilerini taratarak vakfın mail adresine göndermesi gerekiyor.
Burs verilecek öğrencilerin tespiti esnasında bazı öğrencilere öncelik tanınacak. Vakıf konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Anne ve babasından birini veya her ikisini kaybetmiş öğrenciler önceliklidir. Ailesinde şehit ve gazi bulunan öğrenciler önceliklidir. Sağlık raporu ile tespit edilmiş, belirli bir oranda engeli bulunan öğrenciler önceliklidir. Ailesinde çalışmayı engelleyecek nitelikte hastalık veya engel bulunan öğrenciler önceliklidir. Herhangi bir spor dalında milli formaya ulaşmış öğrenciler önceliklidir. Master veya doktora yapan öğrenciler önceliklidir. Herhangi bir sabıkası bulunmayan, herhangi bir zararlı teşkilatta bulunmamış öğrenciler önceliklidir. Burs temin edildikten sonra böyle bir durum tespit edilirse, ilgili öğrencinin bursu kesilecektir.  Ailenin gelir durumunun düşüklüğü, eğitim öğretime devam eden kardeş sayısı gibi unsurlar bursların dağıtılmasında dikkate alınacaktır. Başka bir kurumdan burs almayan öğrenciler önceliklidir.  Herhangi bir kamu kurumuna proje hazırlamış, kamuya yararlı herhangi bir vakıf veya dernekte aktif olarak görev almış öğrenciler önceliklidir. Alttan dersi olmayan öğrenciler önceliklidir. Komite kararı ile geçilen bölümler hariç, 2 dersten fazla alttan dersi olan öğrencilerin bursu yönetim kurulu kararı ile kesilebilecektir. 25 yaş altı öğrenciler önceliklidir. Burs için, üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren bölümlerinde okuyan öğrenciler başvurabilecektir. İlk üniversitesini okuyan öğrenciler önceliklidir. Üniversite giriş sınavında kazandığı bölümün dalında ilk 5 bine giren öğrenciler ayrıca ödüllendirilecektir" denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!