Şehit Polis Kenan Ardıç´ın Babası: ?Vatan Sağolsun, O Bize Yeter?

Şehit Polis Kenan Ardıç´ın Babası: ?Vatan Sağolsun, O Bize Yeter?

Gündem - 8 yıl önce



Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda duygusal bir konuşma yapan Ardıç, şu an terör mücadelesi veren güvenlik güçlerinin Çanakkale şehitlerinden hiçbir farkının olmadığını dile getirerek ‘Vatan sağolsun, o bize yeter. Bu vatan toprağına göz diken hainler boşuna hayallere dalmasın. Evlatlarımızın kanlarını helal ettiğimiz bu toprakları kimseye, ama kimseye vermeye niyetimiz yoktur’ dedi

ADEM NALBANT

Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında Yukarı Tekke Mezarlığında başlayan programda şehit mezarları ziyaret edildi. Ziyarete Vali Alim Barut’un yanı sıra CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal ile kurum müdürleri, şehit yakınları, gaziler ve askerler katıldı. Ziyaret öncesi saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından il protokolünce Şehitlik Anıtına çelenk koyuldu. Daha sonra protokol üyeleri şehit mezarlarını gezerek karanfil bıraktı. Şehitler Müzesini gezen protokol buradan ayrılarak, Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) geçti. Çanakkale Zaferinin yıldönümü etkinlikleri burada da devam etti.

Vali Alim Barut ve beraberindekiler önce AKM Sergi Salonu’nda Çanakkale Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen Çanakkale Destanı konulu fotoğraf ve hikayelerin yer aldığı resim sergisini gezdi. Ardından konferans salonuna geçildi.

Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan programa da ilgi yoğun oldu. Çanakkale Destanı temalı programda açılış konuşmasını Okul Müdürü Harun Kaya yaptı. Kaya, bir milletin zaferlerini sonraki kuşaklara aktarabildiği ölçüde muzaffer olduğunu ifade ederek, ‘Yoksa tarih unutulup gitmiş zaferlerle doludur’ dedi.

Daha sonra Garnizon Komutanlığı adına Piyade Yüzbaşı Volkan Arslan kürsüye geldi. Arslan, katılımcıları 18 Mart 1915’e götürerek o dönemi anlatan bir sunum yaptı.

Ardından geçtiğimiz aylarda Sur’da şehit olan Özel Harekat Polisi Kenan Ardıç’ın babası Cemal Ardıç sahneye geldi. Ardıç, bu vatan için şehit olmanın bizlere atalarımızdan miras olduğunu belirterek, ‘Bugün Sur’da, Silopi’de, Cizre’de, İdil’de şehit olan gazi olan, şehit olmaktan mutluluk duyacak olan evlatlarımızın, bundan 101 yıl önce düşmana cepheyi dar etmiş Çanakkale şehitlerimizden hiçbir farkı yoktur’ dedi.

Ardıç konuşmasının devamında tarihimizde birçok savaşta şehitler verdiğimizi hatırlatarak, ‘Şunu iyi bilmeliyiz ki bu vatan için Malazgirt’ten başlayarak, Çanakkale Savaşlarına gelene dek milyonlarca şehit verdik. Yetmedi, Çanakkale’de 253 bin şehit verdik. Yetmedi, bugün de harici ve dahili düşmanlara karşı vatanımızın bütünlüğü için şehit veriyoruz. Vatan sağolsun, o bize yeter. Hiç kimse unutmasın, umutlanmasın. Bu vatan toprağına göz diken hainler boşuna hayallere dalmasın. Evlatlarımızın kanlarını helal ettiğimiz bu toprakları kimseye, ama kimseye vermeye niyetimiz yoktur. Vatan hainleri şunu bilmeli ki; bayrağı bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ diye konuştu. 

Son olarak Ardıç, ‘Çanakkale’de tamamı şehit olan 57. Alayın bir neferiydi benim evladım. Onun için Allah vardı, korku yoktu. Benim evladım Seyit Onbaşı, benim evladım Kınalı Hasan’dı. Zalimi gördü mü duramazdı. Zulmün karşısında eğilemezdi. Başını eğmedi. Vatanı kimsenin çıkarı için feda etmedi. Allah için bayrak için vatan için ezan için gözünü kararttı. O Asım’ın neslindendi,  O Çanakkale neslindendi’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi Korosu katılımcılara bir dinleti sundu. 18 Mart programının son ayağında ise şehit yakınları ve gazilere bir yemek verildi.  

Haftanın Öne Çıkanları

Kızıldağ´ın Proje İhalesi Yapılacak

2016-03-15 10:06 - Gündem

Piknik Ekmek Üretildi

2016-03-17 09:45 - Gündem

Paşa Bahçe´den Dönen Soluğu Soğuk Çermik´te Aldı

2016-03-15 10:01 - Gündem

Havuzlu Kavşak Değil Şehitler Anıtı Yapılsın!

2016-03-17 16:56 - Gündem

Osman Seçilmiş Mesire Alanı Amacına Ulaştı

2016-03-16 09:53 - Gündem

Sivas Belediyespor´un Başarını Takdir Ettiler

2016-03-15 09:58 - Gündem

Yeni Kimlikler 2017´de Dağıtılacak

2016-03-16 09:54 - Gündem

Şehit Polis Kenan Ardıç´ın Babası: ?Vatan Sağolsun, O Bize Yeter?

2016-03-19 11:29 - Gündem

Yarı Finalde Sivas´ı Temsil Edecekler

2016-03-12 16:22 - Gündem

Köy Pazarı Kurulmalı!

2016-03-12 16:29 - Gündem

İlgili Haberler

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

İncili Hanım’ın Kemikleri Sızlıyor! 1 Yıl Olmadan Bu Hale Geldi!

15:44 - Gündem

Karaca'lardan Türkiye'de Bir İlk! Yerli ve Milli

15:10 - Gündem

Eczacılar Günü Kutlu Olsun

15:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta hafif ticari araç refüje çarpıp 50 metre sürüklenip devrildi: 6 yaralı

22:46 - Asayiş

Aksu, Eczacıları Unutmadı

17:07 - Gündem

Sivas'ta Alacak- Verecek Davasında Öldürülen Vatandaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

16:09 - Yaşam

Sivas'ta Çocuk ve Gençlik Festivali Düzenlendi!

16:00 - Gündem

1 Kişiyi Öldürdü 1'ini de Ağır Yaraladı Mahkemede Sustu!

15:54 - Asayiş