Hayrat Derneği 45 Ülkede Kurban Kesecek

Hayrat Derneği 45 Ülkede Kurban Kesecek

Gündem - 8 yıl önce



HAYRULLAH AĞKAŞ

Hayrat İnsani Yardım Derneği Sivas Bölge Koordinatörü Kadir Darıcık, gazetemiz İmtiyaz Sahibi Muhittin Karahan’ı ziyaret ederek, yaptıkları çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ziyarette Hayrat Derneği Bölge Koordinatörü Kadir Darıcık’ın yanı sıra, Hayrat Vakfı Sivas Temsilcisi Hasan Akkaya, Haysiyat Sanayici ve İşadamları Derneği Bölge Temsilcisi Mehmet Levent Şimşek de katıldı.

Ziyarette Hayrat Derneği’nin faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Darıcık, ‘Paylaşmanın, kardeşliği ve bereketi nasıl ziyadeleştirdiğini en iyi müşahede edebileceğimiz vakit olan Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kurbanların samimiyeti Allah’a ulaşırken, bereketini kardeşlerimizle birlikte yaşamak için Hayrat Yardım Derneği Sivas Koordinatörlüğü olarak sizleri bu iyilik kervanına davet ediyoruz’ dedi.

Kurban Bayramının yardıma muhtaç bütün kardeşlerimize bereket getirmesi için çalışmalarına hız verdiklerini belirten Darıcık, ‘Verdiğimiz hisselerimizle kurban ibadetini yerine getirmenin huzurunu yaşarken, elimizi uzattığımız milyonlarca kardeşimiz hayır duada bulunuyor. Bu dualar şahsımız, ailemiz ve ülkemiz için berekete dönüşüyor ve bizleri kötülüklerden koruyan bir kalkan oluyor. Hayırseverlerden toplanan bağışlarla kurbanları titizlikle seçip kesimini ve dağıtımını yapmakla kalmıyor, aynı zamanda gönül coğrafyalarımızla ülkemizin kucaklaşmasına vesile oluyoruz’ ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 620 kişiye ulaştıklarını belirten Darıcık, bu yıl Kurban Bayramında 1 Milyon kişiye ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Darıcık, ‘Allah’a yaklaşma vesilesi olan Kurban’ı beraber ihya edelim. Kardeşlerimize ulaşalım, Kurbanı onlara hissettirelim! İyiliği Kurbanla Yayalım niyetiyle bu senede 45 ülkede kurban kesimi gerçekleştireceğiz’ dedi.

HAYRAT DERNEĞİ 45 ÜLKEDE

KURBAN KESECEK

Hayrat Yardım Derneği olarak bu yıl 45 ülkede kurban kesimi gerçekleştireceklerini belirten Darıcık, bu ülkeleri şöyle sıraladı:

‘Türkiye, Afganistan, Arnavutluk, Avustralya, Bangladeş, Bosna Hersek, Burkina Faso, Cibuti, Çad, Endenozya, Etiyopya, Fiji, Fildişi Sahili, Filipinler, Gana, Gazze, Güney Afrika, Gürcistan, Hindistan, Irak, Kamboçya, Kamerun, Karadağ, Kazakistan, Kenya, Kıbrıs, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Malavi, Malezya, Mekadonya, Myanmar, Nijer, Pakistan, Samoa, Senegal, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tonga, Uganda, Vanuatu, Yemen.’

Bu yıl Kurban kesimlerini gerçekleştirmek üzere Sivas Koordinatörlüğünü temsilen Kenya’da bulunan dünyanın en büyük mülteci kamplarından biri olan Dadaap kampına gideceklerini belirten Kadir Darıcık, ‘Bu kampta inanılmaz zor şartlarda hayatta kalma mücadelesi veren Somalili Müslüman kardeşlerimize kesilen kurbanları dağıtmanın yanı sıra orada açılması planlanan yetimhanenin ön hazırlık çalışmalarını yapacağız’ dedi.

ÇOCUKLARA BAYRAMLIK

Kurban Bayramında çocukları da unutmadıklarını belirten Hayrat Derneği Bölge Temsilcisi Kadir Darıcık, ‘Gelmesiyle âlemi İslam’a sürur, mutluluk ve neşe kaynağı olan bayram, çocuklarımız için ayrı bir anlam ifade etmektedir. Bayram onlar için mutluluk sebebidir çünkü bayramlar hediyesiz olmaz! Çocuklarımızın bayramlık hediyesi Ramazan Bayramında olduğu gibi sizlerden olsun’ dedi.

Darıcık konuşmasında şunları kaydetti:

‘Ramazan Bayramı boyunca 16 bin çocuğumuza bayramlık dağıtarak sevinçlerine ortak olduk. Gelin bu bayramda da sizlerin sağladığı bayramlıkları ihtiyacı olan çocuklarımıza dağıtarak gönüllerini alalım, bayramlarının daha da sevinçli geçmesine vesile olalım. Kurban Bayramı dolayısıyla da yardıma muhtaç çocuklarımızı hatırlayalım ve bayram mutluluklarına mutluluk ekleyelim.’

Haftanın Öne Çıkanları

Hayrat Derneği 45 Ülkede Kurban Kesecek

2016-08-31 17:00 - Gündem

Sivas Demirspor: 3 Turhalspor: 2

2016-08-29 09:47 - Gündem

Görev Dağılımı Yapıldı

2016-08-30 16:45 - Gündem

?Dedem Kadı Burhaneddin? Kitabı Tamamlandı

2016-08-26 09:33 - Gündem

İki Suikastta FETÖ Şüphesi

2016-08-26 16:48 - Gündem

Tebrikler Avni Yıldırım

2016-08-29 09:47 - Gündem

Şehit Ateşi Akıncılar´a Düştü

2016-08-26 09:36 - Gündem

Aksa Sivas Doğalgaz Yeni Hizmet Binasına Taşınıyor

2016-08-26 09:30 - Gündem

15 Temmuz Şehitler Özel Klibine, Sivas Türküsü

2016-08-30 16:46 - Gündem

?Türk Milleti Her Türlü Zorluğun Üstesinden Gelmiştir?

2016-08-29 17:06 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 15 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Türkiye "cep"ten konuşmada Avrupa'nın zirvesini bırakmıyor

16:30 - Gündem

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Sayısı Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivas’ta Üniversite Öğrencileri Okulu Bırakıp Bu İşe Yöneliyor

16:09 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti? 15 Mayıs 2024

16:36 - Yaşam

Mustafa Destici: Sivas'ın Sahibi Var!

16:21 - Politika

İl Sağlık Müdürü Açıkladı: Sivas Numune Hastanesinde Yoğun Bakım Yatak Sayısı Artırılacak!

16:13 - Gündem

Sivaslı Vatandaş Çağrı Yaptı Fatma Şahin Kayıtsız Kalmadı!

12:25 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Tanrıverdi" Açıklaması

12:14 - Politika