Hubiyar Korucu Köşkü Oran´la Hayat Buldu

Hubiyar Korucu Köşkü Oran´la Hayat Buldu

Gündem - 10 yıl önce



Alanında uzman isimlerce orjinaline uygun şekilde restore edilen tarihi konak, Yatırım Destek Ofisi (YDO) olarak hizmet verecek.

RUHİ DEMİR

ORAN Sivas Yatırım Destek Ofisi, restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Hubiyar Korucu Köşkü’nde hizmet vermeye başladı. 2013 yılına kadar harabe bir görüntüde olan ve madde bağımlılarının mekanı haline gelen tarihi bina yeni görünümü ile, bölgeye ayrı bir güzellik kattı.

Sivas’ın tarihi sembollerinden olan tescilli binayı yeniden ayağa kaldıran ORAN, konakta cereyan eden birçok olumsuzluğun da ortadan kalkmasını sağladı.

ORAN Sivas Yatırım Destek Ofisi (YDO) hizmet binası olarak kullanılmak üzere satın alınan ve restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra muhteşem bir görünüme kavuşan tarihi hizmet binası için önümüzdeki günlerde açılış programı düzenlenecek. Kentteki, yatırım, destek, eğitim ve tanıtım faaliyetleri gibi birçok çalışma ve planlama artık tarihi Hubiyar Korucu Köşkü’nde koordine edilecek.

ORAN Sivas YDO’nun yeni hizmet binası hakkında gazetemize bilgi veren Ofis Koordinatörü Ömür Kurtulgan, YDO’nun tüm çalışmalarını yeni hizmet binasında yürütüleceğini belirterek, böylesine önemli ve tarihi bir mekânda hizmet veriyor olmanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Kurtulgan, ‘Konağın satın alınmasının ardından restorasyon projeleri çizdirilerek, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan onay alınmış, restorasyon için 2013 yılı Ocak ayı içerisinde ihale gerçekleştirilmiştir. İhaleyi kazanan yüklenici ile 2013 yılı Şubat ayı içerisinde sözleşme imzalanarak restorasyon yapım işine başlanılmıştır. Sonrasında ise konağın ekseriyetle ahşap üzerine olan imalatları için Tokat ilinden ahşap işleri ve restorasyon konusunda uzman bir ekip getirilmiştir.

Ekim ayı itibarıyla konağın restorasyonu tamamlanma aşamasına gelmiş, tefrişat ve çevre düzenlemesinin bitmesiyle birlikte yeni hizmet binası açılışı gerçekleştirilecektir’ dedi.

ORAN’IN ÇALIŞMALARI…

ORAN Sivas YDO’nun Sivas’taki faaliyetleri hakkında da bilgi veren Kurtulgan; ofiste görevli uzman personelin, kişi ya da kurumları bilgilendirdiğini, yatırımcıların uygun yatırım alanlarına, ya da yatırımına uygun finansal kaynaklara yönlendirildiğini belirtti.

Kurtulgan, şu ifadeleri kullandı:

‘ORAN Sivas YDO, Sivas’ta özel kesimdeki yatırımcıların yatırım işlerinin takip edilmesi ve izlenmesi, yatırımcıların önüne çıkan engellere çözüm bulunması, Sivas’ın yatırım imkânlarının yurtiçi ve yurtdışında tanıtılması, ildeki işletmelerin kurumsal kapasitelerinin artırılması ile ilgili eğitim ve toplantıların düzenlenmesi, ilde yenilikçi üretim kapasitesinin artırılmasına dair çalışmalar yürütüyor.

YDO personeli, mevzuatta belirtilen görev ve sorumlulukları çerçevesinde ajansa başvuran kişi ve kurumları bilgilendiriyor.  Ajans desteklerinin yanı sıra diğer kurumların hibe programları ya da yatırım teşvik uygulamaları hakkında olan bu bilgilendirmeler, belirli bir finansal kaynağa sahip girişimcilerin uygun yatırım alanlarına yönlendirilmesi ya da belirli yatırım konularında başvuran girişimcilerin, yatırımına uygun finansal kaynaklara yönlendirilmesi şeklinde gerçekleştiriliyor. Yatırım düşüncesiyle ajansımıza başvuran kişi ya da kurumların talepleri halinde, finansal konular dışında yatırıma elverişlilik anlamında her türlü veri temini de Destek Ofisi tarafından direkt ya da dolaylı olarak sağlanmaktadır.’

Haftanın Öne Çıkanları

HAYRAN KALDILAR

2014-10-15 17:20 - Gündem

Demirspor Yeni Sezonu Açtı

2014-10-16 16:31 - Gündem

Hubiyar Korucu Köşkü Oran´la Hayat Buldu

2014-10-20 17:41 - Gündem

Okullar Bölgesi Yine Sular Altında

2014-10-19 16:54 - Gündem

Başkanlık Seçimi Yapıldı

2014-10-19 16:53 - Gündem

Yol Benim Dedi Kapattı

2014-10-17 17:48 - Gündem

Şimdi Ne Olacak?

2014-10-16 16:50 - Gündem

Yasin Hoca Son Yolculuğuna Uğurlandı

2014-10-14 18:49 - Gündem

MİNİK HALK OYUNCULARI

2014-10-20 15:57 - Gündem

?Duygusal Bir Maç Olacak?

2014-10-17 17:42 - Gündem

İlgili Haberler

Jandarma ekipleri öğrencilere trafik eğitimi verdi

16:23 - Gündem

Akademisyenler ve öğrenciler birlikte İsrail’i protesto etti

16:12 - Gündem

Öğretmenlerimize şiddeti kınıyoruz

15:53 - Gündem

Öğretmenlere Yapılan Saldırıları Kınıyoruz

14:35 - Gündem

Filistinli anneler kazanacak

14:14 - Gündem

Günün Manşetleri

Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Kore Cumhuriyeti'nin Sivas Fahri Konsolosu oldu

16:17 - Politika

Sivas'ta Bugün Kimler Vefat Etti?- 10 Mayıs 2024

15:57 - Yaşam

Öğretmenlere Yapılan Saldırıları Kınıyoruz

14:35 - Gündem

Bülent Uygun Taraftara Seslendi: Bizi Yalnız Bırakmayın!

14:18 - Spor

Şiddet yasası acilen çıkarılmalı

14:08 - Gündem