MASA TENİSİNDE BAŞARIYA KOŞUYORLAR

MASA TENİSİNDE BAŞARIYA KOŞUYORLAR

Gündem - 10 yıl önce



OĞUZHAN SARZEP / ÖZEL HABER

Sivas’taki okullar arası masa tenisinde büyük başarılar sağlayan Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yapılacak olan grup müsabakalarına iddialı bir şekilde hazırlanıyor.

Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Yaşar Doğan, gazetemiz spor muhabirine okulun sportif faaliyetlerindeki başarılar hakkında bilgiler vererek, Kasım ayında yapılacak olan müsabakalara hazırlandıklarını söyledi.

Okulun başarılarını söyleyen beden eğitimi öğretmeni Yaşar Doğan, masa tenisinde 2 yıldır Sivas il şampiyonu olduklarını vurguladı.

‘MASA TENİSİNDE 2 YILDIR İL ŞAMPİYONUYUZ’

Milli eğitimin düzenlediği okullar arası masa tenisi müsabakalarında 2 yıldır il şampiyonu olduklarının altını çizen Yaşar Doğan şunları kaydetti; ‘2011 yılından bu yana masa tenisi müsabakalarına katılıyoruz. Diğer spor branşlarında da müsabakalara katılıyoruz. Biz 2 yıl 2. olduk. 2 yıldır da Sivas il şampiyonu olarak milli eğitimin düzenlediği Sivas dışındaki Türkiye şampiyonlarında ilimizi temsil etmek üzere Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak gruplarda müsabakalara çıkıyoruz. Masa tenisi oynayan, lisanlı olarak 4 tane öğrencimiz var. Bunlar Büşra Taşköprü, Sinem Karabulut, Esma Sönmez ve Saliha Gümen.’

‘HEDEFİMİZ TEKRAR ŞAMPİYON OLMAK’

Bu sene yapılacak olan masa tenisi müsabakalarından şampiyonlukla dönmeyi hedeflediklerini anımsatan Doğan; ‘Bu yıl yine yarışmalarımız var. Sivas’taki müsabakalardan 1. olan ilimizi temsilen yine il dışına gidecek müsabakalara. Amacımız tekrar şampiyon olmak. İlimizi temsilen genelde Karadeniz grubunda müsabakalara gidiyoruz’ dedi.

ŞAMPİYON OLAN TAKIM OCAK AYINDA GRUPLARA GİDECEK

İl içinde Kasım ve Aralık ayında yapılacak olan müsabakalardan şampiyon olan takımın Ocak ayında gruplara gideceğini söyleyen Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Yaşar Doğan; ‘Kasım ayının son haftası ile Aralık aynın ilk haftasında bizim müsabakalarımız il içinde oluyor. Şampiyon olan takımda Ocak ayında grup müsabakalarına gidiyor’ diye konuştu.

‘FEDAKARLIK YAPARAK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR’

Öğrencilerin Üniversite sınavlarına hazırlanmalarından dolayı fedakarlık yaparak çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Yaşar Doğan; ‘Mevcuttaki sporcularımızdan ailevi olarak, eğitimlerini ön plana almalarından dolayı bazı sıkıntılarımız var. Bu ortaokullarda da, liselerde de aynı sıkıntılar mevcut. Üniversite sınavlarına hazırlanmalarından dolayı bazı zorluklarla karşılaşıyoruz ama bizde, öğrencilerimiz de fedakarlık yaparak çalışmalarıma devam ediyoruz’ dedi.

‘OKUL, AİLE VE ÖĞRENCİ İŞ BİRLİĞİYLE BAŞARI GELİYOR’

Başarının okul, aile ve öğrenci işbirliği ile geldiğini belirten Doğan şunları ifade etti; ‘Biz 2 yıldır gruplara gittiğimiz için tabii ki aileler ile sürekli görüşüyoruz. Onlarla ikili diyalogumuz olmadan bu iş olmuyor. Yani başarı gelmiyor. Okul, aile ve öğrenci iş birliğiyle başarı geliyor ancak. Biz okul olarak elimizden gelen bütün fedakarlığı yapıyoruz. Sporcularımız da aynı şekilde çalışmalarda gösterdikleri başarıları ve müsabakalarda gösterdikleri başarıyla zaten kendilerini kanıtlıyorlar. Velilerde hem öğrencilerimize, hem okulumuza destek bulunuyorlar. Maddi olarak istemiyoruz biz zaten destek manevi destekleri bize yetiyor. Bu şekilde başarı geliyor.’

‘BÜŞRA TÜRKİYE DERECESİ OLAN BİR SPORCUMUZ’

Sporcularından Büşra Taşköprü’nün Türkiye derecesi olduğunu ve çok başarılı bir sporcu olduğunu vurgulayan Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Doğan; ‘Bizim bir sporcumuz var. Büşra Taşköprü lisanslı ve Türkiye derecesi olan bir sporcumuz. Şuanda mevcutta Sivas’taki en üst seviyede masa tenisindeki sporcumuz Büşra Taşköprü. 10 yıldır lisanslı olarak sportif müsabakalara katılıyor, kulüp bazında ve 2. ligde’ ifadelerini kullandı.

BÜŞRA TAŞKÖPRÜ; ‘HEDEFİM ANTRENÖR OLMAK’

Masa tenisinde büyük başarısı ve Türkiye derecesi olan Büşra Taşköprü ise, hedefinin antrenör olmak istediğini belirterek; ‘Benim hedeflerim belli zaten antrenör olmak istiyorum. 3 yıldır hocamla beraber çalışıyorum. Hiçbir sıkıntımız yok. Zaten takımdaki arkadaşlarımla yeni tanışım, yeni katıldılar çünkü. Ben Vali Muammer Bey de 2. sınıftayken masa tenisine başladım. Sivas’taki derecelerimden dolayı gerçekten çok mutluyum ve gururluyum. Ailemde çok mutlu derecelerimden dolayı’ diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Gümüş Madendir Kaybedilmemeli

2014-10-24 17:43 - Gündem

Hubiyar Korucu Köşkü Oran´la Hayat Buldu

2014-10-20 17:41 - Gündem

Okullar Bölgesi Yine Sular Altında

2014-10-19 16:54 - Gündem

Başkanlık Seçimi Yapıldı

2014-10-19 16:53 - Gündem

MASA TENİSİNDE BAŞARIYA KOŞUYORLAR

2014-10-25 14:08 - Gündem

Merkez İlçeye İlk Aday

2014-10-23 17:29 - Gündem

Bir Kurum 3 Tabela!

2014-10-23 17:30 - Gündem

MİNİK HALK OYUNCULARI

2014-10-20 15:57 - Gündem

Lahana Zulası Da Polisi Geçemedi

2014-10-19 16:54 - Gündem

Hac Dönüşü ?Mers´ Şüphesi

2014-10-21 17:52 - Gündem

İlgili Haberler

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 13 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem

“En İyi Dere Islahı” Ödülü Verilmişti! Aksu’yu Kaderine Terk Etmeyin!

13:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Son Dakika: Sivas'ta Alacak Verecek Kavgasında Kan Aktı!

16:03 - Asayiş

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivasspor'a Genç Santrafor! Prensipte Anlaşıldı!

15:23 - Spor

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem