Tasavvuf Musikisi Konseri Düzenlenecek

Tasavvuf Musikisi Konseri Düzenlenecek

Gündem - 9 yıl önce



ERSAN ARSLAN

Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Koordinatörü İbrahim Çıtır, yarın saat:19.30’da Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek programla ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Sivas Belediyesi Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün toplumun her kesimi ile istişare içerisinde olduğunu belirten Çıtır, kurum olarak 7’den 70’e herkese hizmet veren bir yapıda olduklarını söyledi.

Tüm Sivas halkını, yarın saat: 19.30’da gerçekleştirilen ve 1,5 saat sürecek olan programa davet eden Çıtır; ‘Tasavvuf Musikisi  ve Sema çalışmaları kurs hocalarımızın önderliğinde yapılmaktadır. Özellikle, Ney, Keman, Ud, Ritim ve Sema kursları vererek gençlerimizi müzik adına geleceğe hazırlamak, 7’den 70’e tüm insanlarımıza hizmet etmek amacıyla böyle bir çalışmamız var.  Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak Tasavvuf Musikisi Topluluğunu kurduk.  Perşembe günü konserimizi gerçekleştireceğiz. Mevlana Tasavvuf Kültürü Sema Derneği ile beraber Kutlu Doğum Haftamızın yaklaşması sebebiyle bu manevi havayı Sivas’taki insanlarımıza bir nebzede olsun sunmaya çalışmak gibi bir amacımız var.’ İfadelerini kullandı.

‘HALKIMIZDAN

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜK’

Bu tür program ve çalışmaların toplumun birlik ve beraberliğini perçinlediğini belirten Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Koordinatörü İbrahim Çıtır, bir süre önce ‘Sivas türkülerini yaşatmak’ için oluşturulan ‘Sivas Belediyesi Fasıl Topluluğu’nun halktan büyük teveccüh gördüğünü söyledi.

Çıtır, şu ifadeleri kullandı:

‘Daha önce yapmış olduğumuz halk müziği programımızda halkımızdan büyük teveccüh gördük. Vatandaşlarımız, halk müziği noktasında, fasıl topluluğu noktasında bize gelerek bilgiler aldılar. Biz burada çalışmalarımızı yaparken ince eleyip sık dokuyoruz.

Tasavvuf Musikisi topluluğumuz belediye adına ilk defa kurulan bir topluluktur. Enstrüman çalan arkadaşlarımız, ilahi söyleyen arkadaşlarımız, çocuklarımıza eğitim veren hocalarımız bu şekilde bir araya gelmemişler. Bizler de bu insanları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Gençlerimize, çocuklarımıza, belirli bir yaşın üzerinde olan insanlarımıza bunları aşılamaya çalışıyoruz.  Gücümüzün yettiği, dilimizin döndüğü şekliyle bu kültürü yaymaya ve yaşatmaya çalışıyoruz.

Bu çalışmamıza bir tiyatro bölümü de katmaya çalıştık. Bu çalışmamızda, özellikle sema konusunda bize yardımcı olan Mevlana Tasavvuf Kültür ve Sema Derneği’ndeki arkadaşlarımızla da birlikte olacağız. Bunu yaparken amacımız, sadece Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü olarak bir şeylere imza atmak değil, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek. Sivas’ta bulunan derneklerimizle, sema ortamına hizmet etmiş insanlarla beraber programlar hazırlıyoruz. Ben özellikle bu programda bize katkı sağlayan Dernek Başkanımız Şemsi Yılmaz Susamış’a, semazen başı Celalettin Susamış’a, semazen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Belediye Başkanımız Sami Aydın, Başkan Yardımcımız Ahmet Özaydın, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Ahmet Dağüstü ve Müdür Yardımcımız Rukiye Toy hanımefendi ile istişare içerisinde tüm bu çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Bu çalışmalarımızı, toplumun tüm kesimleri ile derneklerimizle istişare ediyoruz.  Sivas’taki güzel birlik ve beraberliği yaşatmak adına bu tür programları hazırlamaya çalışıyoruz. Bu kültürü gerek Sivas’ımızda, gerek şehir dışında, gerekse yurt dışında yaymaya çalışıyoruz. Bu Sivas’ın kültürüdür. Bu insanların birlik beraberlik içerisinde vermiş olduğu bir mesajdır. Sadece olayı bir ilahi, tasavvuf musikisi noktasında değerlendirmemek gerekiyor. Bu, bizim birlik, beraberliğimiz ve kültürümüzün ileri noktalarda yaşanması ve yaşatılması noktasında önemli bir adımdır.’

Haftanın Öne Çıkanları

Prof. Dr. Buyruk Rektör Yardımcısı Oldu

2015-04-03 00:23 - Gündem

KARAKAYA VE FİLİZ´DEN BÜYÜK BAŞARI

2015-04-01 16:49 - Gündem

KARATEYLE BİR ÖMÜR

2015-04-07 12:27 - Gündem

Tasavvuf Musikisi Konseri Düzenlenecek

2015-04-07 18:50 - Gündem

Belediye U17 Takımı İddialı

2015-04-01 16:44 - Gündem

Ravza Derneği´nden Afrika´ya 100 Su Kuyusu

2015-04-03 00:26 - Gündem

?Sorumluluğumuzun Bilincindeyiz?

2015-04-07 13:03 - Gündem

İSTEKLERİ UMRE´YE GİTMEK VE ERDOĞAN´I GÖREBİLMEK

2015-04-03 00:26 - Gündem

Final Maçlarına Vize Aldılar

2015-04-02 15:53 - Gündem

Şehitler Anıtı´nın Hali İçler Acısı

2015-04-03 16:53 - Gündem

İlgili Haberler

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Sivas İrade Ana Haber Bülteni- 13 Mayıs 2024

19:00 - Gündem

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem

“En İyi Dere Islahı” Ödülü Verilmişti! Aksu’yu Kaderine Terk Etmeyin!

13:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivaslıları Çekici Yapan Şey Nedir?

17:38 - Gündem

Son Dakika: Sivas'ta Alacak Verecek Kavgasında Kan Aktı!

16:03 - Asayiş

Sivas'ta Engellilere Yangın Eğitimi Verildi

15:47 - Gündem

Sivasspor'a Genç Santrafor! Prensipte Anlaşıldı!

15:23 - Spor

Sivas'ta Sular Kesilecek! Tedbirli Olun!

14:20 - Gündem