Giresunlu Hasta Sivas´ta Sağlığına Kavuştu

Giresunlu Hasta Sivas´ta Sağlığına Kavuştu

Gündem - 9 yıl önce



Kaymak, ‘Bu gerçekten çok ciddi ve önemli bir rahatsızlık… Beyin damarı üzerindeki baloncuk ya da keseciğin yırtılmasıyla ortaya çıkan ölüm ve sakatlık riski yüksek olan bir kanama şekli… Zorluk derecesi ve riski yüksek olan bir ameliyattı. Hem hastalığın hem de ameliyatın ölüm veya sakatlık riski çok yüksek. Ama ekibimizle bu ameliyatı başarıyla gerçekleştirdik. Hastamız ameliyat sonrasında yeniden sağlığına kavuştu’ dedi. 64 yaşındaki Zelfi Kaymak ise, ‘Beni önce Giresun Devlet Hastanesi’ne, sonra da Sivas’a getirdiler. Buraya gelene kadar sürekli istifar ettim. Burada yapılan ameliyatın ardından tekrar sağlığıma kavuştum. Ameliyatımı yapan kıymetli hocalarımıza çok teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Geçtiğimiz yıllarda Sivas’tan birçok hasta, tedavi için şehir dışına çıkarken, şimdilerde çevre illerdeki hastalar tedavi için ilimize gelmeye başladı. Giresun’da beyin kanaması geçiren 64 yaşındaki Zelfi Kaymak, Sivas Medicana Hastanesi’nde geçirdiği ameliyat sonrasında yeniden sağlığına kavuştu.

Ameliyatın zor ve riskli bir ameliyat olduğunu belirten Medicana Sivas Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü Prof. Dr. Mustafa Gürelik, ‘Gerekli incelemelerin yapılıp, hastalığa neden olan ana damar üzerindeki baloncuk ya da kesecik test edildikten sonra da ameliyatı gerçekleştirildi. Hem hastalığın hem de ameliyatın ölüm veya sakatlık riski çok yüksek. Hastamız ameliyat sonrasında yeniden sağlığına kavuştu’ dedi.

Hastanın beyin kanaması nedeniyle Giresun’dan Sivas’a geldiğini kaydeden Prof. Dr. Gürelek, ‘Bu gerçekten çok ciddi ve önemli bir rahatsızlık… Beyin damarı üzerindeki baloncuk ya da keseciğin yırtılmasıyla ortaya çıkan ölüm ve sakatlık riski yüksek olan bir kanama şekli. Bu tür hastaların yoğun bakımda takibinin yapılması lazım. Bulunduğu hastanede Anjiyografi ve bu tür ameliyatların gerçekleştirildiği bir hastane olması lazım. Medicana Sivas Hastanesi olarak bu bölgede bu ihtiyaçları karşılayan bir hastaneyiz. Hastamız bu nedenle Giresun’dan Sivas’a sevk edildi. Gerekli incelemelerin yapılıp, hastalığa neden olan ana damar üzerindeki baloncuk ya da kesecik test edildikten sonra da ameliyatı gerçekleştirildi. Zorluk derecesi ve riski yüksek olan bir ameliyattı. Hem hastalığın hem de ameliyatın ölüm veya sakatlık riski çok yüksek. Ama ekibimizle bu ameliyatı başarıyla gerçekleştirdik. Hastamız ameliyat sonrasında yeniden sağlığına kavuştu. Önümüzdeki günlerde de hastanemizden taburcu olacak’ ifadelerini kullandı.

Hastalığın belirtileri hakkında bilgi veren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gürelek, ‘Bu hastalığın büyük bir kısmı çok şiddetli baş ağrılarıyla ortaya çıkıyor. Yani bu hastalık bir anda ortaya çıkan bir hastalıktır. Çoğu zaman ağrılara bilinç kaybı ve kusma da eşlik ediyor. Yani bu hastalığın poliklinikte tedavi edilmesi mümkün değil, derhal ambulansla bir sağlık kuruluşuna başvurması gerekiyor. Hastalarımızın çoğunluğu böyle acil bir kanamayla karşımıza geliyorlar. Hastalarımızın önemli bir kısmı kanama esnasında hayatını kaybedebiliyor. Kesinlikle ameliyat gerektiren bir hastalıktır’ ifadelerini kullandı.

Ameliyat sonrası tekrar sağlığına kavuşan 64 yaşındaki Zelfi Kaymak ise, ‘Ben Giresun’da tarlada çalışıyordum. Akşam namazı vaktinde eve gittim. O an bana bir şeyler oldu. Başıma ciddi şekilde bir ağrı girdi. Başımdan aşağı doğru kanın aktığını hissettim. Hemen ambulans çağırdılar. Beni önce Giresun Devlet Hastanesi’ne, sonra da Sivas’a getirdiler. Buraya gelene kadar sürekli istifar ettim. Burada yapılan ameliyatın ardından tekrar sağlığıma kavuştum. Ameliyatımı yapan kıymetli hocalarımıza çok teşekkür ediyorum’ dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Pekmeze Rağbet Arttı

2015-11-14 09:30 - Gündem

Emmioğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

2015-11-09 09:47 - Gündem

Örnek Proje

2015-11-09 09:49 - Gündem

Türkkan´ın Sivas Aşkı, Film Olacak?

2015-11-13 09:26 - Gündem

Yıldırım: ?Kendime Güveniyorum?

2015-11-10 15:48 - Gündem

Yiğit İddialı Konuştu

2015-11-13 09:18 - Gündem

?Hedefim Milli Takım?

2015-11-09 09:41 - Gündem

Stajyer Ehliyet Uygulaması Başladı

2015-11-12 10:27 - Gündem

Minik Pehlivanlar Sivas´ta Mindere Çıkacak

2015-11-08 09:31 - Gündem

Demir Çelik İşçilerine Toma´lı Müdahale

2015-11-12 10:30 - Gündem

İlgili Haberler

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'dan Şok Açıklama: Su Boruları Kevgire Dönmüş!

11:57 - Gündem

SBTÜ Personeline Siber Saldırı ve Tehditlere Karşı Eğitim Verildi

11:14 - Gündem

SCÜ’lü Akademisyen Türkiye 1’incisi Oldu

11:01 - Gündem

Sivas'ın En Önemli Sorununa Bilimsel Çözüm!

10:49 - Gündem

Sivas'ta Üreticilere 220 Bin Domates Fidesi Dağıtıldı

10:30 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun'dan Şok Açıklama: Su Boruları Kevgire Dönmüş!

11:57 - Gündem

Sivas'taki Bu Maça Yürek Dayanmaz!

11:48 - Spor

Tokat- Sivas Kara Yolunda Kaza!

11:40 - Asayiş

Sivas'ta Bir Zamanlar Önünde Kuyruk Oluşurdu! Şimdi Tarih Oldu

11:34 - Yaşam

SBTÜ Personeline Siber Saldırı ve Tehditlere Karşı Eğitim Verildi

11:14 - Gündem