USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ankara´da Sivas Mesaisi

Ankara´da Sivas Mesaisi

Ankara´da Sivas Mesaisi
10-12-2015 09:15
Google News


Ankara’daki temaslarını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin; ‘Milli Savunma Bakanımız öncülüğünde milletvekillerimizle, belediye başkanımızla, diğer belediye başkanlarımızla, teşkilatlarımızla Sivas’ın kalkınması, ilerlemesi için devam eden çalışmaları takip ediyoruz. Yeni çalışmaları da ortaya koyacağız.’ Dedi

ERSAN ARSLAN

1 Kasım seçimlerinden sonra AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’ın Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilmesi, Sivas ile ilgili başlayan, gündeme gelen ve devam eden projelerin takibi ve hayata geçirilmesi konusundaki çalışmaların yeniden hızlanmasını sağladı.  Bu kapsamda Ankara’da AK Parti Sivas Milletvekilleri, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin’in de aralarında bulunduğu Sivas heyeti ile Sivas’ın gündeminde olan projeler ve taleplerle ilgili toplantı gerçekleştirildi. AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, Ankara’daki Sivas mesaisi hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldiklerini ardından Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve AK Parti Sivas Milletvekillerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirten Şahin, buradaki temaslarla birlikte Bakan Yılmaz’ın başkanlığında Sivas’ta devam eden ve gündeme gelen projeler ile talep ve önerilerin değerlendirildiği bir istişare toplantısı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Şahin, şu ifadeleri kullandı:

‘1 Kasım seçimlerinden sonra önce meclis başkanlığı seçimi yapıldı, arkasından da hükümet kuruldu. Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz tekrar Milli Savunma Bakanlığı görevini aldı. Hükümet güvenoyu aldı, icraata başladı. Biz hem Milli Savunma Bakanımızın devir teslim törenine iştirak ettik hem de 8 Aralık itibariyle Sivas teşkilatı, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımızla birlikte AK Parti grup toplantısına iştirak ettik. Arkasından Başbakanımıza Sivas’ta yaptırdığımız hat ve tezhip sanatları ile Osmanlıca ‘Ahmet Davutoğlu’ yazan bir tablo hediyemiz oldu. Başbakanımızla da bir arada olduk. Daha sonra da Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı bir tesiste Milli Savunma Bakanımıza ve Milletvekillerimize hayırlı olsun ziyaretlerimiz oldu. Ardından Sivas’tan giden heyetimiz ile birlikte bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Orada hem hayırlı olsun dileklerimizi biz ve Sivas’tan giden arkadaşlarımız ilettiler hem de çeşitli dilek, temenni ve talepler dile getirildi. Burada karşılıklı istişarelerde bulunduk. İlçelerimizin, ilimizin talep ihtiyaç ve projelerine ilişkin görüşmelerimiz oldu. Çok faydalı bir toplantı oldu. Milli Savunma Bakanımız öncülüğünde milletvekillerimizle, belediye başkanımızla, diğer belediye başkanlarımızla, teşkilatlarımızla Sivas’ın kalkınması, ilerlemesi için devam eden çalışmaları takip ediyoruz. Yeni çalışmaları da ortaya koyacağız.’

‘KALKINMA HIZLA

DEVAM EDECEK’

Bugün yine Ankara ATO toplantı salonunda gerçekleştirilecek hükümet programı ile ilgili toplantıya iştirak edeceklerini belirten Şahin, Türkiye’nin geleceği için bu dönemin çok önemli olduğunu, Ak Parti’nin bu dönemde 2019’a kadar kalkınma hamlesini artırarak devam ettirmek istediğini söyledi.

Rusya’ya ait savaş uçağının düşürülmesi ve sonrasında yaşananlara da değinen Şahin, Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesi ile ilgili ‘Rus uçağının sınırımızı ihlal etmesi neticesinde düşürülmesi de yeni hükümetin kararlılığını ve kendine güvenini ortaya koydu.’ yorumunu yaptı.

Şahin, ‘Bu dönemi hükümetimiz 2019’a kadar kalkınma hamlesini çok daha artırarak devam ettirmek istiyor. Nitekim Başbakanımız da grup toplantısında bahsettiler, geçtiğimiz Ekim ayındaki sanayinin kalkınma hızı öbür yıl ki Ekim ayına göre yüzde 14 civarında daha bir yüksekte gerçekleşti. Dolayısıyla Türkiye’nin kalkınmasını bu süreçte daha da artırmak istiyoruz. Etrafımız ateş çemberi, bu ateş çemberinin içerisinde güçlü, kuvvetli, ülkemizi, vatanımızı, milletimizi koruyan bir hükümet olarak devam etmek istiyoruz. Yeni hükümetten mazlum milletlerin beklentisi de çok yüksek. Rus uçağının sınırımızı ihlal etmesi neticesinde düşürülmesi de yeni hükümetin kararlılığını ve kendine güvenini ortaya koydu. Bütün dünyada, artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti her şeye hâkim, çok ciddi olarak topraklarını koruyan, ülkesinin, milletinin çıkarlarını koruyan bir hükümet var. Çok ciddiye alınması gerektiğini bütün dünya devletleri farkında… Bu da Türk dış politikası, hem savunma politikası hem de diğer milli politikalar bakımından ülkemizin devletimizin çok önemli bir noktaya geldiğini gösteriyor. Biz bu durumdan memnunuz. Rusya ile her ne kadar belirli krizler olduysa da hiçbir şey topraklarımızın tecavüzüne esneklik göstermemizi gerektirmez. Ne bedel olursa olsun topraklarımıza yapılan tecavüzü defederiz. Zira biz bunun için Kurtuluş Savaşı verdik. Geçmişte de Rusya ile 13 tane savaş verdik. Sürekli Akdeniz’e inmek, ülkemizi işgal etmek isteği için. Dolayısıyla Rusya’nın bu emeli hedefi her zaman var. Bunu da bildiğimiz için, gerektiğinde Türk topraklarının çiğnenemez olduğunu Rusya’ya ve bütün dünyaya göstermemiz gerekiyor. Bunu da devletimiz, hükümetimiz yaptı.’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!