USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ak Parti´den Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Ak Parti´den Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

Ak Parti´den Bayırbucak Türkmenlerine Yardım
15-01-2016 09:15
Google News


SERCAN ÇETİNEL

AK Parti İl ve İlçe teşkilatları, Bayırbucak Türkmenlerine yönelik Türkiye genelinde yardım kampanyası başlattı.

AK Parti Genel Merkez, Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından, tüm Türkiye çapında teşkilatların Bayırbucak Türkmenleri yardım kampanyası düzenlenmesi istendiğini söyleyen AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin ‘Bizde Sivas teşkilatı olarak bu kampanyayı başlatıyoruz’ dedi.

21 Ocak tarihine kadar yardımları toplamaya devam edeceklerinin altını çizen Şahin, ‘Tüm kamuoyunun desteklerini bekliyoruz’ diyerek bir takım açıklamalarda bulundu.

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ

TÜRKİYE İÇİN HASSAS BİR KONUDUR

Bayırbucak Türkmenlerinin mağduriyetlerini giderebilme adına bu kampanyayı düzenlediklerini kaydeden AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, ilk olarak Bayırbucak Türkmenlerinin Türkiye açısından hassas bir konu olduğunu belirtti. Bunun sebebi olarak da, Osmanlı Devleti tarafından hicaz yolunun güvenliği amacıyla Bayırbucak bölgesine yerleştirilmiş olan Türkmen kardeşlerimizdir diyen Şahin, ‘Anadolu da ki Türkmenlerle o bölgedeki Türkmenler arasında hiçbir fark yoktur’ dedi.

Şahin şöyle devam etti:

‘Biliyorsunuz güney komşumuz Suriye’de, 2011 yılından bu tarafa bir iç karışıklık var. Bu iç karışıklık sırasında 2 buçuk milyondan fazla kişi mülteci durumuna düştü ve Türkiye 2 buçuk milyon kadar kişiye ev sahipliği yapmakta, onlara yardım yapmakta, onları barındırmaktadır. Birçok ihtiyacını karşılamaktadır. Bununla beraber orada hala sıkıntılar devam etmekte. 1921 Ankara anlaşmasıyla Suriye ile olan sınırımız çizilmiş durumda. Daha sonrada Hatay ile ilgili konu çözülmüş durumda ve Suriye’de tam kesin olmamakla birlikte 200 bin ile 3 buçuk milyon arasında Türkmen nüfusun olduğu tahmin edilmekte. Zira Suriye’de 20 milyon civarında insan yaşarken nüfus sayımlarında Türkmen ya da Arap diye bir şık olmadığı için Türkmen nüfusların ne olduğu belirli değil. Ama geçmişten  bu tarafa biz biliyoruz ki özellikle Halep bölgesi aynı şekilde Türkmen dağı bölgesi gibi yoğun miktarda hem Selehaddin Eyyubi devleti zamanında hem Abbasiler sonrasında hem de Osmanlı zamanında yoğun miktarda Türk nüfus vardır. Bayırbucak Türkmenleri de Türkiye açısında hassas bir konudur. Çünkü Osmanlı Devleti tarafından hicaz yolunun güvenliği amacıyla Bayırbucak bölgesine yerleştirilmiş olan Türkmen kardeşlerimizdir. Onun için Anadolu da ki Türkmenlerle o bölgedeki Türkmenler arasında hiçbir fark yoktur. Onlarda tarih boyunca önemli bir vazifeyi icra etmişlerdir. Hicaz yolunu Müslümanlar için açık tutmuşlardır.’

‘AK PARTİ GENEK MERKEZİ

OLARAK ULAŞTIRACAĞIZ’

Dayanıklı gıda maddeleri, çocuk bezi ve maması, giysi, ayakkabı, tekerlekli sandalye gibi birçok türde yardım topladıklarını belirten Şahin, özellikle konargöçer vaziyette olan mülteci duruma düşmüş olanların, hem günlük ihtiyaçları için kullanabilecekleri hem de hayatını o şartlarda idame edebilecekleri malzemeleri teşkilatlarımız kanalıyla toplayacağız diyerek şunları kaydetti:

‘Bugün Suriye’de ki karışıklıklar neticesinde özellikle Bayırbucak Türkmenleri hem Esad’a bağlı güçlerin hem de Rusya’nın sürekli saldırılar olmakta. Bizde hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak hem de Türk milleti olarak hem de Türkiye’yi yöneten AK Parti olarak Bayırbucak Türkmenlerinin yanında oluyoruz. Onlarla ilgili her türlü dayanışmaya, işbirliğine giriyoruz. Geldiğimiz süreçte de Bayırbucak Türkmenleri için bir yardım kampanyası düzenlemeye ihtiyacı hissettiğimizden, Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkanlığımız tarafından, tüm Türkiye çapında teşkilatlarımızın bir yardım kampanyası düzenlenmesi istenmiştir. Bizde Sivas teşkilatı olarak bu kampanyayı başlatıyoruz. Bu kampanya da özellikle konserve dayanıklı gıda maddeleri, kuru gıda, çocuk bezi, hijyenik malzemeler öncelikli toplanacaktır. Tıbbi malzemeler toplanacaktır. Giysi ve ayakkabı toplanacaktır. Tekerlekli sandalye ihtiyacı vardır. Ortopedi malzemeleri ihtiyacı vardır. Çocuk maması ihtiyaçtır. Battaniye gibi pratik kullanılabilen malzemeler ihtiyaçtır. Ev aleti ihtiyaçları şuan itibariyle görülmektedir. Ama özellikle konargöçer vaziyette olan mülteci duruma düşmüş olanların, hem günlük ihtiyaçları için kullanabilecekleri hem de hayatını o şartlarda idame edebilecekleri malzemeleri şimdi teşkilatlarımız kanalıyla toplayacağız ve Bayırbucak Türkmenlerine AK Parti Genel Merkezi olarak ulaştıracağız. Onun için biz İl Sosyal İşler Başkanlığında hem Kadın Kollarımız Sosyal İşler Başkanlığı, Gençlik Kolları Sosyal İşler Başkanlığı, Merkez İlçe Sosyal İşler Başkanlığı hem de ilçelerdeki teşkilatlarımız kanalıyla yardım toplayacağız.’

‘SADECE AYNİ YARDIM

TOPLAYACAĞIZ’

Bayırbucak Türkmenleri karşılık toplayacakları yardımlarda sadece ayni yardım olacağını belirten İl Başkanı Şahin, nakdi yardım toplamayacaklarını söyledi.

Şahin, ‘Bu yardımlarımızı partimizin karşı binasında bir depomuz var. Orada görevli arkadaşlarımız teslim alacaklar. Yardımları ayni olarak alacağız. Nakdi yardım almayacağız. Nakdi durumu olan arkadaşlarımızın özellikle tıbbi malzeme, ortopedi malzemesi çocuk maması gibi daha fazla ihtiyaç olan ve bir noktada zor bulunan malzemelere çevirerek o şekilde teslim etmelerini arzu ediyoruz. Ocak ayının 21’ine kadar bu kampanyayı devam ettireceğiz. İlçe teşkilatlarımızda ilçede yapacak bunu ve arkasından da genel merkezimizin organizesiyle bu topladığımız yardım malzemelerini Bayırbucak Türkmenlerine ulaştıracağız’ dedi.

‘TÜRKİYE OLMADAN SURİYE’DE

BARIŞ VE HUZUR OLMAZ’

Suriye’de barışın olması için gerek Viyana’da, gerekse Birleşmiş Miletlerde gerekli görüşmeler ve belirli çalışmalar sürmekte olduğunu vurgulayan Şahin, ‘Ayrıca İstanbul Sultanahmet’te yaşanan patlamayı şiddetle kınıyorum’ dedi.

Şahin, sözlerini şöyle noktaladı:

‘Tabi ki bu bir çözüm değil. Bütün dünyanın üzerinde durduğu bir mesele. Bu mesele de bugün için yapmamız gerekeni bugün yapmak zorundayız. Suriye’de bir barışın olması için biliyorsunuz gerek Viyana’da gerek Birleşmiş Miletlerde gerekli görüşmeler, belirli çalışmalar sürmekte. İnşallah bu problemin biran önce çözüme kavuşmasını arzu ediyoruz. Türkiye bu hassas noktayla Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız, Milli Savunma Bakanımız ve bütün yetkililerimiz özellikle ilgileniyorlar. Türkiye’nin önem verdiği bir durum ve Türkiye olmadan Suriye’de hiçbir çözümün, barışın olmayacağını da herkes bilmekte. İnşallah hem Suriye’de hem de Irak’ta bir huzur olur ve bu huzurdan dolayı da Türkiye’de önceki gün yaşadığımız gibi terör olayları yaşanmaz. Ben Sultanahmet’te ki patlamayı da lanetliyor, şiddetle kınıyorum. Orada hayatını kaybeden insanlara rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
11.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!