USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yerel Medya Kayseri´de Buluştu

Yerel Medya Kayseri´de Buluştu

Yerel Medya Kayseri´de Buluştu
25-03-2016 16:52
Google News


Programda konuşan Elitaş, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde jandarma karakoluna terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve Türk milletine de başsağlığı diledi.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Kayseri İl Müdürlüğü tarafından ‘Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması’ programı gerçekleştirildi. Programa Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile birlikte çevre illerden de oldukça fazla katılım gerçekleşti.

Kayseri’de düzenlenen programa ilimizden de Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Muhittin Karahan, Hakikat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Deliktaş, Sivas Gazeteciler Cemiyeti başkanı Fikret Ünsal, Cemiyet Başkan Yardımcısı Naci Yıldız ile Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan da katıldı.

Programda konuşan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, son dönemde yaşanan terör olaylarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Elitaş, ‘Hiç kimse kürsüdeki söylediği sözlerden dolayı tutulamaz, tutuklanamaz, yargılanamaz ama TBMM kürsüsü teröristlere, canlı bombaya mesaj vermek için de kullanılamaz. Orada şifreli kelimeler söyleyerek, insanların hayatını katledecek şekilde mesaj verme noktasına doğru gittiği takdirde, o kürsü masumiyetinden çıkar, teröristlerin talimat aldığı bir noktaya doğru gider’ dedi.

Elitaş, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğünce düzenlenen 'Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması' programında yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde jandarma karakoluna terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve Türk milletine de başsağlığı diledi.

Terör örgütüyle bugüne kadar ki en planlı ve kapsamlı mücadelenin yürütüldüğünü ifade eden Elitaş, şunları söyledi:

'Türkiye'nin çeşitli yerlerine yerleşmiş, oralarda derin faaliyetler içerisinde bulunan terör örgütü, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden temizlenmeye, buralar yaşanabilir yerler haline getirilmeye çalışılıyor. Dün Kürt kardeşlerimizin hakkını savunmak için ortaya çıktığını iddia eden terör örgütü, şu anda Kürt kardeşlerimize zulmediyor, onları katlediyor. Açıkçası daha öncesi süreçlerde iddiaları farklıydı, 'Kürtler haklarını alamıyor' diye ortaya çıkıyorlardı. Şu an da Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde devletiyle bütünleşmiş, devletiyle kucaklaşmış, milli birlik ve beraberlik ilkesinden ayrılmayan, bu coğrafyada yaşayan herkes gibi bu ülke sevdasıyla yanıp tutuşan Kürt kardeşlerimizin devletle birlik ve beraberliğini bozmak için bu ahlaksız ve cani terör örgütü, oradaki kardeşlerimize zulmetmektedir, işkence yapmaktadır.'

‘PKK VE PYD

SİZİ DE VURABİLİR’

Hem 7 Haziran seçimlerinde hem 1 Kasım seçimlerinde bölgeden veya diğer yerlerden aldığı oylarla TBMM'de temsil edilme hakkını sağlayan bir partinin milletvekillerinden büyük bir kısmının, terör örgütünün TBMM'deki temsilcisi gibi davrandıklarını dile getiren Elitaş, şöyle devam etti:

'1994 yılında bir milletvekilinin kürsüde Kürtçe konuşması sonucu yaşadığı hadiselerden başka bir noktaya gelip, bugün daha da fütursuzca, saygısızca, kendisini seçen millete yaptığı ihanet çerçevesinde terör örgütünün sözcüsü gibi, temsilcisi gibi TBMM'de faaliyet göstermektedir. Kürsü masumiyeti var. Eyvallah. Hiç kimse kürsüdeki söylediği sözlerden dolayı tutulamaz, tutuklanamaz, yargılanamaz ama TBMM kürsüsü teröristlere, canlı bombaya mesaj vermek için de kullanılamaz. Orada şifreli kelimeler söyleyerek, insanların hayatını katledecek şekilde mesaj verme noktasına doğru gittiği takdirde, o kürsü masumiyetinden çıkar, teröristlerin talimat aldığı bir noktaya doğru gider. Terörist faaliyet içinde olanları desteklemeye devam ettiğiniz sürece size 'TBMM üyesi demek' bizi üzer, size oy vermiş bu milleti üzer.

Bir milletvekili, teröristlerle beraber olacak, onları korumaya, kollamaya çalışacak, aracında silah bulunacak, o kişi de milletvekili dokunulmazlığı zırhı altına giremeyecek. Milletvekilliği suç işleme özgürlüğü değildir. Seçilen milletvekili 78 milyon insanı temsil eder. Nereden seçilirse seçilsin 78 milyon insanın temsilcisi gibi hareket etmek mecburiyetindedir. Terör örgütünün sözcüsü gibi davranmaya devam ettiğiniz sürece Kandil'deki ile Meclis'tekinin ne farkı vardır? Ha Kandil'den talimat vermiş, ha TBMM'den terör örgütüne destek vermiş. Arasında bir fark olmadığını benim gibi bu ülkede yaşayan herkes de düşünüyor demektir.'

Elitaş, terör örgütlerinin beslenmedikleri sürece büyüyemeyeceklerini vurgulayarak, 'Bunların hepsi beslemedir. Ya içeriden yardım ve yataklık görürler ya dışarıdan beslenirler. Şunu görüyoruz ki bölgede yaşayan Kürt soylu kardeşlerimiz terör örgütünü desteklemiyorlar. Onlara yardım ve yataklık etmediklerinden dolayı bölge insanına terör örgütü zulmediyor ama şunu da görüyoruz ki terör örgütü bu coğrafyada hesabı olanların beslemesi, piyonu, taşeronu, kiralık katili olarak çalışmalarına devam ediyor.' diye konuştu.

Türkiye'yi zayıflatmak için terör örgütünü destekleyen ülkelerin, bunun zararını kendilerinin de gördüğünü idrak etmeleri gerektiğine dikkati çeken Elitaş, 'IŞİD ilk çıktığında 300-400 kişilik bir terör örgütüyken kulaklarını tıkayanlar, gözlerini yumanlar, bugün IŞİD'ın devasa bir noktaya geldiğinin herhalde farkındadırlar. Onun için şu anda kendi talimatları doğrultusunda hareket eden, kendilerine yalakalık yapan ve onlara yardım ve yataklık yapanlara memnuniyet duyan ülkelere sesleniyorum; Yarın terör örgütü, PKK'sı, PYD'si size geri dönüp, sizi de vurabilir' ifadelerini kullandı. (KAYSERİ-DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!