USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Batı Ayrıştırıcı Bir Anlayışa Sahip?

?Batı Ayrıştırıcı Bir Anlayışa Sahip?

?Batı Ayrıştırıcı Bir Anlayışa Sahip?
23-05-2016 09:18
Google News


ADEM NALBANT

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Alaattin Tokgöz, Siyonizm’in son zamanlarda ‘Yeni Dünya Düzeni’ diye bir kavram geliştirdiğini aktararak, ‘Bu çerçevede Avrupa Birliği ve Amerika eksenli bir anlayış. Siyonizm bunun propagandasını yapıyor ve bütün ülkeleri de bu yeni dünya düzenine entegre etmek istiyorlar. Bu düzenin neticesi ise zengin ülkeler, fakir ülkeleri sömürmek, parçalamak ve yönetmek üzere. Yani o ülkelere hem sistemlerini hem dini inançlarını empoze ediyorlar hem de gerçek Müslümanlık inancına göre yönetimine engel oluyorlar. Çünkü onların en büyük düşmanları İslam’ dedi. 

Siyonizm’in dünyada İslam’ı kendisine rakip gördüğünü bildiren Tokgöz, ‘Ancak içi boşaltılmış ılımlı İslam değil. Gerçek İslam’a karşılar. Bu gerçek İslam’ı da Türkiye’de Milli Görüş temsil ediyor. Ondan dolayı bizim 4 tane partimizi kapattılar’ diye konuştu.

Tokgöz, Siyonizm ile direkt olarak mücadele etmenin mümkün olmadığını da savunarak, ‘Ama Türkiye’de onların işbirlikçisi diğer partiler var. Bilerek veya bilmeyerek. En bariz örneği de AK Parti. AK Parti bizden ayrılınca yönünü batıya döndü. Batı medeniyet değerlerini benimsedi. Avrupa Birliğine üye olmak için çırpınıyor. Bizi İslam dünyasından koparıyor AK Parti’ dedi.

AK Partili yöneticilerin halkın hoşuna giden güzel sözler sarfettiğini ve batının istediği şekilde icraatlarını gerçekleştirdiğini ifade eden Tokgöz şunları söyledi:

‘Halk bunu fark edemiyor. Biz de halk samimi ve saf olduğu için maalesef idarecilerine güveniyorlar. Yani ‘bu bizi aldatmaz, bu yanlış yapmaz’ diyorlar. Hâlbuki tam tersi oluyor. İşte içinde bulunduğumuz sıkıntılar, özellikle terör, ekonomik sıkıntılar ve iç barışın olmamasının nedeni batıdan kaynaklı sıkıntılar. Yani Amerika PKK’yı desteklediğini resmen açıklıyor. PYD’yi desteklediğini resmen açıklıyor. Tonlarca silah veriyor ama Türkiye Amerika ile işbirliği yapıyor.  Stratejik ortaklık yapıyor. BOP’ta görev alıyor. Ve İsrail ile de dost ve ortak olmaya çalışıyor. Yani biz düşmanlarımızla dostluk ve işbirliği yapıyoruz.’

Batı medeniyetinin hiçbir dönemde insanlığa barış ve huzur sağlayamadığını bilmek gerektiğini aktaran Tokgöz, şöyle devam etti:

‘Tarihte en büyük katliamları batı yapmıştır. 1. Dünya Savaşı’nı ve 2. Dünya Savaşı’nı batılılar çıkarmıştır. İki savaşta da 60 milyon insan hayatını kaybetmiştir. Avrupa’nın daha öncesine baktığımız zaman 100 Yıl Savaşları var. Batılılar Kudüs’ü işgal ettiler. Oluk oluk kan akıttılar. Bunların medeniyetinden hayır gelmez. Bunların yaşantıları şu anda bile sıkıntılı. Şu anda Batı’da doğan çocukların yüzde 50’si gayri meşru. Evlilik müessesesi çökmüş. Tamamen materyalist bir anlayış hakim. Böyle bir medeniyete Türk milletini, İslam milletini sokmak kadar yanlış bir şey olamaz. İşte bundan dolayı sıkıntılar bizi buluyor.’

Tokgöz, Avrupa’nın ayrıştırıcı bir anlayışa sahip olduğunu dile getirerek, ‘Bunlar Türkiye’deki her ırkın ya da mezhebin özerk bir yönetiminin olmasını destekler. Bu bizim inancımıza, anlayışımıza uymuyor. Müslüman olan herkes bizim kardeşimizdir. Bu bizim ölçümüzdür. Biz ırkına bakmayız. Yıllardır bizi bu inanç ayakta tuttu. 600 sene bizim ecdadımız dünyaya hükmetti. Dünyanın en süper gücü oldu. Batının üstünlüğü fazla değil. 1800’lü yıllarda teknik üstünlüğü ele geçirdiler. Yani sanayileşme devrimini keşfettikten sonra Batı zulmetmeye başladı. Biz ise 600 sene adalet dağıttık. Kimseyi sömürmedik. Kimsenin sömürülmesine de izin vermedik’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’de Kurtuluş Savaşı’nın ardından yönetimi ele geçiren kadroların kendi kültümüzden bizleri kopardıklarını ve batı medeniyetini monte ettiklerini belirten Tokgöz, ‘Milli Eğitimden tutun harf inkılabı, kıyafet devrimi gibi bütün devrimleri halkın istememesine rağmen uyguladılar. Şu anda Milli Eğitimde öğretilen bütün sistemler ve disiplinlerin hiçbiri bizim değil. Tamamı yabancı’ dedi.

Parti olarak 40 senelik bir geçmişe sahip olduklarını hatırlatan Başkan Tokgöz, ‘AK Partinin kurulmasından sonra yeni nesil bizi tanımıyor. Onlara göre biz yeni bir partiyiz. Dolayısıyla kendimizi anlatmakta güçlük çekiyoruz. Çünkü bizim medya desteğimiz yok. Ama biz bu ülkenin çimentosu, harcıyız. Milli Görüş olmasın ülke felakete gider. Biz her zaman en doğruyu en sağlam fikirleri savunuyoruz. Savunmaya da devam edeceğiz’ şeklinde konuştu.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!