USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Esnaf´ta Gurbetçide Bayram Tatilinden Memnun Kaldı

Esnaf´ta Gurbetçide Bayram Tatilinden Memnun Kaldı

Esnaf´ta Gurbetçide Bayram Tatilinden Memnun Kaldı
09-07-2016 16:25
Google News


SERCAN ÇETİNEL

Şehir merkezi olarak son yılların en kalabalık bayramını yaşayan Sivas’a, Ramazan Bayramının 9 günlük resmi tatil ilan edilmesi ile büyük bir gurbetçi akını yaşandı. Birçok sektöre hareketlik katan yoğunluğun ardından, mikrofonlarımızı ilk olarak Sivas Turizm Derneği Başkanı Zekeriya Kartal, daha sonra Sivas el sanatları ile uğraşan bazı esnaflarımıza ve Sivas’a gelen gurbetçi vatandaşlarımıza yönelttik.

‘SİVAS ÜRÜNLERİ YOĞUN TALEP GÖRDÜ’

Sivas Turizm Derneği Başkanı Zekeriya Kartal, Bayram tatilinin 9 gün olmasıyla büyük bir yoğunluğun yaşandığını ve Sivas’a has ürünlere yoğun taleplerin olduğunu belirtti. Ayrıca her gurbetçinin cebine uygun fiyatlarda bir Sivas hatıralarının olduğunu belirten Kartal, bayram sezonunu şu şekilde değerlendirdi:

‘30 senedir Şifahiye Medresesinde faaliyet gösteriyorum. Satışlarımız bayram tatilinin 9 gün olması daha çok işimize yaradı. Bu arada İstanbul’dan, İzmir’den, Bursa’dan gelen vatandaşlarımız oldu. Memleketlerini özlemişler hepsi. Tabi Sivas ürünlerini de özlemişler ki baya bir ilgi gösteriyorlar. Satışlarımız gayet iyi durumda.

En çok kemik tarak, Sivas bıçağı, dokuma çantalar, halı-kilim, hediyelik el sanatlarımız çok rağbet görüyor. Fiyatlar ise çok uygun durumda. Gelen vatandaşlarımız 2 buçuk lira ile 150 lira arasında değişen fiyatlarımız var.’

‘KURBAN BAYRAMINA KADAR GURBETÇİLERİMİZDEN ÜMİTLİYİZ’

Şifahiye Medresesinde el sanatları üzerine faaliyet gösteren Ahmet isimli esnaf ise ‘Şuanda gurbetçilerimiz geldiği için yoğun bir hareketlilik var. İnşallah Kurban Bayramına kadar gurbetçilerimiz gelirse daha yoğun bir hareketlilik bekliyoruz. Satışlarımız şuan iyi durumda şükürler olsun. Sivas ürünlerimiz çok rağbet görüyor. Bunlar mesela kemik tarak, kemik bıçak ve Sivas’ın tanıtım amaçlı olan ürünleri rağbet görüyor’ ifadelerini kullandı.

‘TÜM HATIRALAR İLGİMİZİ ÇEKİYOR’

İlimize İstanbul’dan gelen gurbetçi vatandaşlarımızda Nadiye Döner isimli bir bayan ise bayram dolayısıyla Sivas’a geldiklerini ve her gördüklerini Sivas hatıralarının ilgilerini çektiğini belirterek şunları kaydetti:

‘Aslen Sivaslıyım ama İstanbul’da yaşıyorum. Bayram tatili için Sivas’a geldim. Buraları gerçekten çok özlüyoruz. Özellikle Şifahiye medresesine geldiğimiz de buradaki Sivas hatıralarını gördükçe her şey ilgimizi çekiyor. Fiyatlar ise gayet makul durumda. Her bütçeye uygun bir Sivas hatırası bulunabiliyor.’

‘TÜM GURBETÇİLER SİVAS’I ZİYARETE GELMELİ’

Bayram dolayısıyla İstanbul’dan ilimize gelen gurbetçi vatandaşlarımızdan Dinçer Arslan ve Sevda Arslan ise her yıl Sivas’a gelmeyi sabırsızlıkla beklediklerini belirttiler. Tüm gurbette yaşayan Sivaslıların muhakkak yılda bir defa dahi olsa Sivas’a gelmelerini konusunda önemli vurgulamalar yapan Arslan çifti, Sivas hakkındaki görüşlerini şu şekilde dile getirdiler:

‘İstanbul’dan geliyoruz. Sivas Yıldızeli Doğanlı köyündeniz. Tatilimiz çok güzel geçiyor. İstanbul’da yanarken buraya geldik kazakla ve montla geziyoruz. Bir gurbetçi olarak Sivas’ı özledik. Sivas’ı hatırlatan bazı hediyelik eşyalar aldık. İstanbul’a giderken oradaki arkadaşlarımızın kullanabileceği Sivas’ı hatırlatan kangal köpeği süsleri, Sivas bıçağı, gümüşlük gibi eşyalar aldık. Bütün Sivaslı hemşerilerimize şunu söylemek isterim, tüm şehir dışında yaşayan Sivaslıların gelip tekrardan Sivas’ı görmesini diliyorum. Çok güzel bir memlekete sahibiz. Benim burada dikkatimi çeken bir şey oldu. Biz İstanbul’dan geldik. İstanbul’un bazı sokaklarında yerlerde çöp, pislik görebiliyorsunuz. Ama ben Sivas’ta hiç böyle şeylerle karşılaşmadım. Sokaklar tertemiz. İnsanların yaklaşımı çok iyi. Tüm gurbette yaşan Sivaslılar gelsinler memleketlerini gezsizler, görsünler. İlla ki denize gidip tatil yapmak değil. Tabi ki gitsinler ama buraya gelip görmeleri kesinlikle gerekir. Biz Sivas’ın her şeyini özlüyoruz. Sırf bu yüzden her sene geliyoruz. İnsan ayrı kalamıyor. Toprağını, yeşilliğine hasret kalıyoruz.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!