USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas için Ortak Projesi

Sivas için Ortak Projesi

Sivas için Ortak Projesi
06-03-2013 17:47
Google News

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih  Ayhan, ziyaretlerine devam ediyor.
    İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan, TÜDEMSAŞ, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Odasını ziyaret etti. 
    Kurumlar arası diyalogu ön planda tutarak,  ziyaretlerine ara vermeden devam eden Ayhan,  ilk olarak TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan ile bir araya gelerek, fabrikanın çalışmaları hakkında bilgi aldı. 
    Fabrikada incelemelerde bulanan Ayhan, vagon imalat, onarım ve metal işleri atölyelerini gezerek, yapılan çalışmaları yerinde gördü. 
    TÜDEMSAŞ'ın, Orta Doğu ve Balkanların en güçlü sanayi kuruluşlarından biri olduğunu vurgulayan  Genel Müdür Koçarslan,  fabrikanın demiryolu sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Ulusal demiryolu sektörünün faaliyet alanına giren yük vagonu ve yedek parça ile sanayi ürünleri ihraç ettiklerini belirten Koçarslan, demiryolu ulaşımının gelişimine katkıda bulunmak için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. 
    Genel Sekreter Salih Ayhan ise TÜDEMSAŞ'ın ilimizin önde gelen kuruluşları arasında olduğunu belirterek,  ‘Fabrikanın, ülkemizde demiryolu ağının gelişmesine ciddi katkıları bulunmaktadır. Ayrıca fabrika ilimiz için önemli istihdam alanı oluşturmaktadır.  Teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak ciddi bir çalışma gösteren TÜDEMSAŞ'ı kurum olarak yakından takip ediyoruz. İnşallah bu dev fabrika ilerleyen günlerde üretim ve kapasitesini daha da artırarak, ilimize güzel hizmetlerde bulunacaktır’ diye konuştu.  
    TÜDEMSAŞ ziyaretinin ardından Ticaret ve Sanayi Odasına geçen Salih Ayhan, Oda Başkanı Osman Yıldırım ile bir araya geldi.  Sıcak ve samimi havada geçen ziyarette Ticaret ve Sanayi Odası ve İl Özel İdaresinin çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Başkan Yıldırım, Sivas'a ekonomik, canlılık ve istihdam sağlayacak olan et ve süt entegre tesisleri ve Yıldız Dağı Projesi gibi önemli çalışmalara imza atan İl Özel İdaresine teşekkür etti.
    Genel Sekreter Ayhan, son olarak Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret etti. Türkiye Ziraat Odalar Birliği tarafından Sivas Ziraat Odası Başkanlığına görevlendirilen Mehmet Aktaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile sohbet eden Ayhan, Odanın çalışmaları hakkında bilgi aldı. 
    Sivil toplum örgütlerinin önemine değinen Ayhan, ‘Kurum olarak ilimiz tarım ve hayvancılığının gelişmesine katkıda bulunmak için çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz. Bünyemizde oluşturduğumuz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile sulama projeleri, fidan yetiştiriciliği ve dağıtımı gibi çalışmalara imza atmaktayız. İlimizde 2012 yılında 49 sulama tesisini tamamlayarak çiftçilerimizin hizmetine sunduk. Diğer yandan ilimiz hayvancılığı için büyük önem arz eden et ve süt entegre tesislerini kurmak amacıyla çalışma başlattık. Mayıs ayında temelini atmayı düşündüğümüz tesis ile birlikte çiftçi kardeşlerimiz hayvanlarını uzak illere kesime götürmek zorunda kalmayacaklar. Böylelikle bu dev tesis ile ilimizde hayvancılık gelişecek, yaygınlaşacak ve kırsalda da hayat canlanacak’ dedi. 
    İl Özel İdaresinin çiftçilere her zaman katkı sunmaya devam edeceğinin altını çizen Ayhan, ‘İlimizin tarım ve hayvancılıkta istenilen seviyeye ulaşması için çiftçi kardeşlerimizin taleplerini imkanlar ölçüsünde yerine getirmeye devam edeceğiz. İdare olarak tarım ve hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu bilmekteyiz. Bu doğrultuda çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek’ diye konuştu. 
    Oda Başkanı Mehmet Aktaş ise ilimize İl Özel İdaresi tarafından modern bir tesisin kazandırılmasının sevindirici olduğunu belirtti. İl Özel İdaresinin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Başkan Aktaş, ‘İdare son yıllarda başarılı çalışmalarıyla ciddi bir atağa kalkmıştır. Özellikle tarım alanında yapılan hizmetler dikkate alındığında İl Özel İdaresi 2012 yılında tarım sektörüne yaklaşık 6 milyon TL harcama yapmıştır. Tarım ve hayvancılığa hazırlığı projelerle destek veren idaremize başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, Ziraat Odası olarak İl Özel İdaresi ile sürekli diyalog halinde olacağız’ şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!