USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ulaşım Çilesi Sona Eriyor

Ulaşım Çilesi Sona Eriyor

Ulaşım Çilesi Sona Eriyor
26-09-2013 18:09
Google News


TOKİ konutların bulunduğu alandaki yolların dik yokuşlardan oluşması, kış döneminde ulaşımı sıkıntıya sokuyordu. Belediye, Tuzlugöl istikametinden TOKİ konutlarına ulaşım için yeni bir yol açıyor. 

OĞUZHAN SARZEP

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, özellikle kış döneminde ciddi sıkıntılar yaşanan Esentepe TOKİ´nin ulaşım sorununa çözüm üretmek için başlatılan yeni yol çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Ürgüp´e incelemeleri sırasında Başkan Yardımcısı Cafer Çongar ve Esentepe Mahallesi Muhtarı Halil Erdin de eşlik etti.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Ürgüp, belediyenin yolu ihale etmeden kendi imkânları ile yaptığının altını çizerek, bu yol ile birlikte bölge halkının özellikle kışın yaşadığı ulaşım sıkıntısından kurtulacağını söyledi. TOKİ konutlarının alt kısmından Tuzlugöl Mahallesi´ne uzanan yolun 1,5 kilometre olduğunu belirten Ürgüp, ?Esentepe TOKİ´nin kuruluşundan bu tarafa burada oturan vatandaşlarımızın sürekli şikâyet ettiği, yolun çok rampalı, inişli-çıkışlı olduğu, kışın kaymaların olduğuydu. Bu, bilinen bir hadiseydi. Burada halkımızın güvenliği ve huzuru açısından tamamı belediye mülkiyetine geçen bu alanda bin 500 metrelik bir alandır. Belediye ekiplerimiz yoğun bir çalışma ile burada yol açmak durumundayız. Belediyemizin yapmış olduğu çok önemli ihalesiz yol faaliyetleri var. Bunların başında Karşıyaka´ya yapılan Alparslan Türkeş Bulvarı, Organize Yolu dediğimiz Necmettin Erbakan Bulvarı, Hayri Sığırcı Caddesi ihalesiz yapılan yollarımızın başlıcalarıdır. Esentepe TOKİ yolu da yine belediyemizin yaptığı 1,5 kilometre uzunluğunda oldukça yoğun ve ciddi bir çalışmadır. Çalışmanın ben Esentepe TOKİ´de, bu bölgede oturan halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bu kış, rahat yollarına gidip gelecekler ve bu sıkıntıyı atlatmış olacağız? dedi.

?CAMİ İÇİN YER TAHSİSİ BEKLENİYOR?

Esentepe TOKİ´de Sivas Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri diğer çalışmalardan da bahseden Ürgüp, bölgede inşa edilmesi planlanan cami ile ilgili son noktaya gelindiğini söyledi. Milli Emlak´ın yer tahsisi yapmasını beklediklerini belirten Ürgüp, tahsis işleminin ardından caminin temelinin atılacağını söyledi.

Ürgüp, şu ifadeleri kullandı:

?TOKİ´nin burada uygulamış olduğu 628 konut projesi vardır. Göreve geldiğimizde ağırlığı 1+1 olmak üzere uygulanacaktı bu proje. TOKİ ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 2+1´lerin sayısını artırdık. İhalesi yapıldı. ÖZBELSAN´da girdi ihaleye, alamadı şehrimizin bir başka firması aldı ve tamamlandı.

Tabi projede olmayan bir takım eksiklikler vardı. Mesela buradaki çocuk parkının kauçuk zemin kaplaması gibi, burada bir cami inşaatının başlaması gibi eksikleri de tamamladık. Cami özellikle çok önemli. Halkımızın inancı gereği Türkiye´nin her tarafında, Sivas´ın her tarafında mutlaka bir cami inşaatı yükseliyor. Burada Milli Emlak´a ait bir arazinin tahsisi ile ilgili yazışmalar yapıldı. Belediye olarak imarını değiştirdik meclis kararıyla. Şuanda temelini atıp derneğe tahsis edecek noktaya geldik.

Milli Emlak´taki tahsis gerçekleştiği takdirde cami inşaatına en kısa zamanda derneğimizle birlikte başlamış bulunacağız.  Aynı zamanda buraya duraklar koyduk. Kış şartları burada biraz daha yoğun geçiyor bölgede. Merkeze göre rakımı fazladır. İnşallah bunların hepsi bu kışa girmeden önce tamamlanıp, halkımızın daha iyi şartlarda bu bölgeye gelip gitmesi, yaşaması, ibadetini yapması, duraklardan halk otobüslerine binmesi sağlanacaktır.?

?YOL ÇOK ÖNEMLİ?

Esentepe Mahalle Muhtarı Halil Erdin ise bölgede yapılan çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve ekibine teşekkür etti. Yol sorununun en çok kış döneminde mağduriyetlere yol açtığını belirten Erdin, yeni yol ile birlikte bu sorunun ortadan kalkacağını söyledi.

Erdin; ?Esentepe TOKİ´de 628 konut bulunuyor ve 2 binin üzerinde bir nüfus var. Bir hizmet yoktu TOKİ teslim alınca. Sayın başkanım geldi, yolunu açtı. Şuanda bir yol çalışması devam ediyor. Caminin yeri belirlendi. Otobüs duraklarının kabinleri konuldu. Kaldırımlar yapıldı. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Burada yapılan yol, bölge halkı için çok önemli. Çünkü kışın arabalar aşağıya inemiyordu ve vatandaş çok mağdur durumdaydı? ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!