USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye İyi Yolda

Türkiye İyi Yolda

Türkiye İyi Yolda
27-10-2013 21:59
Google News


Bu gücü bize sağlayan, bize destek sağlayan aziz milletimize çok teşekkür ediyoruz. Bir ve beraber oldukça inşallah 300 yılda değil, 500 yılında da 1000 yılında da yani Malazgirt’ten bu tarafa en güçlü devleti de inşallah en kısa zamanda birlikte gerçekleştireceğiz’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi (ÇSGİM), Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Mevlana Mahallesi Kumlu Tarla Sokak’taki Alonet Çağrı Merkezi’nde hizmete giren ÇSGİM’in açılış töreninde konuşan Bakan Yılmaz, ‘İnşallah Sivas’ın ekonomisine çok büyük katkısı olacaktır. Sosyal yönden katkısı olacaktır.  Bu hizmetten ötürü ben Faruk Çelik bakanımıza çok teşekkür ediyorum’ dedi.

‘TÜRKİYE SON 300 YILIN

EN GÜÇLÜ TÜRKİYE’Sİ’

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, konuşmasına Cumhuriyetin kuruluşunun 90. Yıldönümünü kutlayarak başladı. ‘İnşallah Türkiye akıp giden her 90 yılda çok daha güçlü olacak diyen’ Bakan Yılmaz, Türkiye’nin son 300 yılın en güçlü Türkiye’si konumunda olduğunu söyledi.

Geçmişte halkın hizmet almak için kurumlara gittiğini, şimdi ise hizmetin vatandaşın ayağına geldiğini belirten Yılmaz, bu hususta Alo 170’İ örnek gösterdi.

Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

 ‘Bugünkü Türkiye geçen 90 yıldaki en güçlü olmuş Türkiye değil, son 300 yılın en güçlü Türkiye’sidir. Bu gücü bize sağlayan, bize destek sağlayan aziz milletimize çok teşekkür ediyoruz. Bir ve beraber oldukça inşallah 300 yılda değil, 500 yılında da 1000 yılında da yani Malazgirt’ten bu tarafa en güçlü devleti de inşallah en kısa zamanda birlikte gerçekleştireceğiz. İstiyoruz ki bir insanımızın burnu kanamasın. Hamdolsun, birlik ve beraberlik projemizle birlikte iyi bir yola doğru gidiyoruz. İstiyoruz ki kimse işsiz kalmasın, herkesin evi işi, aşı olsun. İnşallah onları bir süreç içerisinde adım adım gerçekleştireceğiz.

Amacımız insanlarımızın refahını artırmak, hayat standartlarını yükseltmek, temel hak ve özgürlükleri güçlendirmek, adil, huzurlu bir yaşam ortamı sağlamak. Bunu yapabilir miyiz? Geçmişe göre çok iyi bir durumdayız. Bir ve beraber olursak hiç şüpheniz olmasın ki bunu yapacağız. Devletimiz güçlendikçe, vatandaş devletine daha çok hizmet veriyor. 20 yıl önceki, 40 yıl önceki, 90 yıl önceki hizmete bakın.

90 yıl önce çatık kaşlı olabilmeyi devlet olabilmenin bir unsuru sayılıyordu. Ama şimdi anlayış değişti. Türkiye’nin 4’te 3’ü köydü. Şimdi 4’te 3’ü şehir oldu. O zaman 4’te 3’ü köydü. Dolayısıyla vatandaş karakola, hükümet konaklarına gidecek. Herkes vatandaş bürosuna akardı. Şimdi ise diyor ki, ‘yerinde dur. Ben senin ayağına geleyim’ oturduğun yerden telefonla bir şey mi soracaksın? İşte Alo 170… ‘Ne zaman emekli olacağım’ hemen sana cevabını verelim. ‘Pirimim ödendi mi, ödenmedi mi?’ hemen sana cevabını vereyim. ‘Ne kadar ödendi’ onu vereyim. Bana verilen bilgiye göre bu konularda sorulacak her türlü soruyu en geç 72 saat içerisinde cevaplıyorlar.’

 ‘BUGÜNÜMÜZ DÜNDEN DAHA İYİ’

Türkiye’nin her geçen gün daha iyiye gittiğini, bunu ‘bugünümüz dünden daha iyi’ sözüyle har zaman inanarak dile getirdiğini belirten Bakan Yılmaz, geçmişten örneklerle, Türkiye’nin geldiği noktayı anlattı.

Bakan Yılmaz, ‘Bugünümüz dünden çok daha iyi. Hep bunu söyledim ve inanarak söyledim. Hiç kimse kalkıp diyemez ki ‘bugün kişi başına düşen gelir 11 bin dolar’ 70’li yıllarda kişi başına düşen gelir 11 bin dolardan fazlaydı diyen var mı? 60’lı yıllarda, 50’lili, 40’lı yıllarda diyen var mı? Ekmeğin karne ile verildiği yıllardan bunun denilebilmesi mümkün mü?

Balkan Savaşlarında biz çok kısa bir dönemde Türkiye’nin yarısı kadar bir yüzölçümünü çok kısa bir süre içerisinde kaybettik. Bir Alman gazeteci Trakya’daki komutanımızın odasına gelmiş ‘çıkardım kurumuş bisküvi verdim. Komutan ‘2 gündür açım’ dedi. Düşündüm ki bir ordunun komutanı böyle ise Mehmetçiği ne haldedir’ diyor.

Kendi Mehmetçiğinin ihtiyacını karşılayamayan bir devlet, Osmanlı’nın son dönemi… Yüzölçümü büyük ama içi boş. Ağaç var, kökleri var ama içi boşalmış ağaçlar. Osmanlı’da böyle bir çınar denilebilir ama işi boşalmıştı. Şimdi Allah’a hamdolsun, vatandaşları ile 76 milyon ülkesi ile, birliği ile 780 bin metrekaresi ile, her karesinde hakkı hukuku hakim kılmayı esas alan, vatandaşlarının mutluluğunu, özgürlüklerini artırmayı, kendisine neyi hak görüyor ise bir başkasına da onu hak görmeyi doğal hakkı olarak gören, bu ülkede 76 milyondan hiç kimseyi birinci sınıf vatandaş diğerini 2. Sınıf vatandaş olarak görmeyen, Hakkari’den Edirne’ye, Artvin’den, Kars’tan Muğla’ya kadar herkes bu ülkede 1. Sınıf vatandaş, herkes eşit hakka sahiptir. Hiç kimse bir başkasına hak verme durumunda da değildir. Herkesin kendi doğal hakkı vardır ve işte bu devletin adı hukuk devleti, sosyal devlettir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletiyiz. İnşallah birlik beraberlik içerisinde ilelebet, çok daha başarılara imza atacağız.  İnşallah hiç şüpheniz olmasın ki Türkiye nice 90 yılları Cumhuriyet ile birlikte kutlar.’

BAKAN ÇELİK’E TEŞEKKÜR

Bakan Yılmaz konuşmasının sonunda Alo 170 ÇSGİM’i Sivas’a kazandıran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e teşekkür etti.

Bakan Yılmaz; ‘Bu eserin gerçekten Sivas’ımıza büyük katkısı olacaktır. İnşallah Sivas’ın ekonomisine çok büyük katkısı olacaktır. Sosyal yönden katkısı olacaktır.  Bu hizmetten ötürü ben Faruk Çelik bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Biz meclisteydik. Sayın bakanımız dedi ki, ‘biz Karaman’a ve Urfa’ya Alo 170 çağrı merkezini açtık. 3’üncüsünü de Sivas’a açmayı düşünüyoruz’ biz kendilerine teşekkür ediyoruz’ ifadelerini kullandı.

PEKKAN ‘ÇOK CİDDİ BİR

REFORM GERÇEKLEŞTİRDİK’

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ise sözlerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in selamını ileterek konuşmasına başladı. Sosyal güvenlik alanında yapılan reformlardan bahseden İlhan, ALO 170’in de önemine değindi.

İlhan, şu ifadeleri kullandı:

‘SGK olarak 2008 yılında tüm vatandaşlarımızla birlikte çok önemli bir reforma imza attık. Çünkü başka ülkelere baktığımızda sosyal güvenlik reformu gibi önemli, çok büyük devasa reformları gerçekleştirmeye çalışırken çok büyük zorluklar yaşadılar. Biz ülkemizde çok ciddi bir reform gerçekleştirdiğimiz halde vatandaşlarımızın gösterdiği sağduyu, reforma gösterdikleri inanç ve destek sebebiyle bu sıkıntıları yaşamadık ve hep birlikte bu önemli reformu gerçekleştirdik.

2008 yılında biz bu reformu gerçekleştirdik ve çok kısa zamanda olumlu geri dönüşler almaya başladık. Bu bizim için son derece gurur verici. 2008 yılı ile kıyasladığımızda prim gelirlerimizin arttığını görüyoruz. Giderlerimizin azalan oranda arttığını görüyoruz. Açıklara baktığımızda GSYİH’nın yüzde 2.7’lerden yüzde 1’lere indiğini görüyoruz. Gerçekten reformun olumlu sonuçlarını rakamlarla birlikte almaya başladık.

SGK olarak reformun gerçekleşmesi ikinci mevzuatlar ve diğer hazırlıkların yanı sıra vatandaş memnuniyetini de çok önemsiyoruz. Alo 170 bunların en önemlilerinden bir tanesidir. Vatandaşın soysal güvenliğe, çalışmaya, istihdama ilişkin soru ve sorunlarını bir telefonla aktarabileceği kolay bir sistem kurmuş olduk. Yine aynı zamanda sosyal güvenliğin sürdürülebilirliği açısından son derece önemli olan kayıt dışı istihdamla mücadelede çok önemli bir aracı harekete geçirmiş olduk. Aynı zamanda bir ihbar hattı olarak da kullanılabiliyor olması, çalışanların kendilerini daha güvende hissetmeleri, işverenlerimizin de mevcut sistemde bir takım tedbirleri almaya, daha gönüllü, istekli olmaları noktasında önemli bir unsur oldu’ ifadelerini kullandı.

‘7/24 ÇAĞRI KARŞILIYORUZ’

Turkcell Global Bilgi Genel Müdürü Bahadır Pekkan ise konuşmasında Sivas Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi’nin yurt içi ve yurt dışından gelen tüm çağrılara cevap vereceğini söyledi.

Alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi projesinin dünya birinciliği ödülüne layık görüldüğünü hatırlatan Pekkan, şu şekilde konuştu:

 ‘Turkcell Global Bilgi olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız adına Sivas’ta hayata geçirdiğimiz iletişim merkezimiz de ülkemiz için önemli bir istihdam ve hizmet alanı daha yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Araman ve Şanlıurfa’dan sonra Sivas’ta aramıza katılan 200 vatandaş temsilcisi arkadaşımızla beraber toplam 500 kişilik bir ekip olarak Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK ve İŞKUR kurumlarının hizmetleri ile ilgili olarak gerek yurt içi gerekse yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan gelen çağrıları 7 gün 24 saat karşılıyoruz. İletişim merkezimizle vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırdığımız gibi kamu kurumlarının iş yükünü azaltıp kurum kaynaklarının daha etkin şekilde kullanılmasını da sağlıyoruz. İletişim merkezimize bugüne kadar vatandaşlarımızdan 10 milyonun üzerinde çağrı geldi. Bu gelen çağrıların yüzde 89’u ilk temasta çözümlendi. İlk temasta cevaplanamayan çağrılar ise ilk 3 iş günü içinde sonuçlandırıldı. Sivas’taki merkezimizde çağrı karşılamanın yanı sıra sosyal medya ve raporlaması da yapacağız. Böylece vatandaşlarımıza her kanaldan ulaşarak daha etkin bir hizmet verebileceğiz. Alo 170, dünya devlerinin yarışmış olduğu organizasyonda geçen yıl, örnek kamu projesi olarak gösterilerek dünya birinciliği ödülüne layık görüldü. Bu ödül, aynı zamanda ülkemizin kamu alanındaki hizmet anlayışının gelişimini de net bir şekilde ortaya koymaktadır.’

BAKAN YILMAZ ÇAĞRI CEVAPLADI

Açılış töreninde SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürü ve Bakanlık Bilişim Koordinatörü Adem Onar ve

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Selim Bağlı da kısa birer konuşma yaptı. Programa, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan ile il protokolünün önde gelen isimleri de katıldı. Konuşmaların ardından, Sivas Alo 170 ÇSGİM’in açılış töreni gerçekleştirildi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, açılış kurdelesini Vali Zübeyir Kemelek, AK Parti Sivas Milletvekili Ali Turan, SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürü ve Bakanlık Bilişim Koordinatörü Adem Onar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Selim Bağlı, Alonet Bilgi Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dursun ve diğer protokol üyeleri ile birlikte kesti.

Bakan Yılmaz daha sonra, çağrı merkezini gezdi. Yılmaz, bu sırada Sevilay Zafer adlı çağrı operatörüne gelen çağrıyı yanıtlayarak bir vatandaşın talebini dinledi. Telefon hattındaki Ümmühan Akarsu isimli vatandaşla uzun süre konuşan Bakan Yılmaz, Akarsu’nun bilgisayar ekranına yansıyan bilgileri hakkında da kendisine bilgi verdi.

Bakan Yılmaz Akarsu’ya talebi ile ilgili gerekli incelemeler yapıldıktan sonra kendisine dönüş yapılacağını söyledi.

ALO 170 ÇSGİM

15 Kasım 2010 tarihinden itibaren karaman’dan hizmet vermeye başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi Karaman dışında Şanlıurfa ve Sivas’ta bulunan iletişim merkezlerinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), Sosyal Güvenlik Kurumu, (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) hizmetlerine ilişkin çağrıların tek bir merkezden yanıtlanmasını sağlıyor.

Alo 170 numarası üzerinden Tüm Türkiye’ye hizmet veren ve vatandaşların 7 gün 24 saat ulaşabildiği Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi, çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında soru, öneri, eleştiri, ihbar, şikâyet, başvuru ve taleplerin etkin ve hızlı bir biçimde çözüme kavuşturulmasını amaçlıyor.

Sivas Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi’nde 200 kişi istihdam ediliyor. İstihdam edilenlerin yüzde 20’si şehit ve gazi yakınlarından, yüzde 55’i kadın ve yüzde 45’i erkeklerden oluşuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!