USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Öğretmenler, Sevgi ve Özverinin Simgesidir?

?Öğretmenler, Sevgi ve Özverinin Simgesidir?

?Öğretmenler, Sevgi ve Özverinin Simgesidir?
24-11-2013 16:00
Google News


ERSAN ARSLAN

Sivas’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama programı gerçekleştirildi. Kentteki program Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı.

Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini Atatürk Anıtı’na sundu.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıttaki tören programı sona erdi.

Anıttaki törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) kutlama programına geçildi. Gazi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programa, Vali Vekili Mustafa Aydın, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda, Gazi Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Serpil Sayıner Türkoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

‘ÖĞRETMENLER, SEVGİ VE

ÖZVERİNİN SİMGESİDİR’

Programda konuşan Vali Vekili Mustafa Aydın, eğitim faaliyetlerinin en önemli unsurunun öğretmenler olduğunu belirterek, öğretmenlerin sevgi, saygı ve özverinin simgesi olduklarını söyledi.

Aydın, şu şekilde konuştu:

‘Öncelikle ömrünü, enerjisini bu uğurda harcayan, özverilerini Türk milletinin geleceği için esirgemeyen fedakar öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü içtenlikle kutluyorum.

Bildiğiniz gibi bilimsel ve teknolojik ilerlemelerin, ekonomik ve sosyal gelişmelerin, siyasal, kültürel ve sanatsal oluşum ve değişimlerin öne çıktığı bir çağda yaşıyoruz. Bu çağın koşullarını karşılayabilecek donanımları edinmiş, nitelikli insan gücüne sahip ülkeler, günümüz dünyasında söz sahibidirler. Böylesine bir çağın şartlarına ayak uydurabilmek, öne çıkardığı değerlere sahip çağdaş bir toplum olarak yaşayabilmek için donanımlı, iyi yetişmiş insan gücüne ve bunu sağlayan kaliteli eğitime ihtiyaç bulunmaktadır. Bu bakımdan eğitim, medeni dünyanın saygın bir üyesi olan ülkemizin en öncelikli meselesi olarak görülmektedir. Eğitim faaliyetlerinin en önemli unsuru, hiç şüphesiz öğretmenlerdir. Öğretmenler, sevgi, saygı ve özverinin simgesi, insanlık ideallerinin yaşatıcısı ve çağdaş uygarlığın oluşumunda temel belirleyicidirler. Bu nedenledir ki, Başöğretmen Atatürk, ‘Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ diyerek, bu konuda öğretmenlere olan inanç ve güvencini belirtmiştir.

İlimizde, 710 okul, 125 bin 200 öğrenci, 8 bin 14 öğretmen bulunmakta olup, bu alt yapı ve kadro ile hizmet verilmekte. Eğitim kalitesi ve başarısının daha iyi olması ve yukarıya çıkarılması için çalışmalar içtenlikle yapılmaktadır.

Öğretmenlerimize hizmet içi eğitim çalışmaları ile kendilerini geliştirme imkanı sunuluyor, okullarımızda çağdaş bir eğitimin, fiziki ortamın oluşturulmasına önem ve öncelik veriyoruz. Şunu bilmenizi isterim ki, eğitim her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında olmuş ve olmaya devam edecektir. Eğitime gösterilen bu hassasiyetin, öğretmenlerimize verilen bir değerin de göstergesi olarak alınması gerektiğine inanıyorum.’

AKPINAR, ‘ÖĞRETMENLİK

KUTSAL BİR MESLEKTİR’

Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise konuşmasında, öğrenme sürecinde insanın en büyük yardımcısının öğretmenler olduğunun altını çizerek, bu nedenle öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

Akpınar; ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul etmesinin 85’inci, bu anlamlı günün Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 33. Yılını aynı heyecan ve coşkuyla kutluyoruz. Amacımız öğretmenler arasındaki sevgi ve saygı bağlarını güçlendirmek, öğretmenlik mesleğinin en önemli mesleklerden biri olduğunu topluma hatırlatmak, görevine yeni başlayan öğretmenlerimizin mesleğe giriş yeminlerini ettirmek, emekli olarak aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi şükranla anmaktır. Öğretmenler, meslek sevgisi, öğrencilerinin gözlerinden aldıkları ışık ve onların dinamizmi ile insandan başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge kişilerdir. Bilgi çağının yaşandığı günümüzde ülkelerin çağdaş dünyadaki konumlarını güçlendirmede eğitim, temel rol oynamaktadır. Eğitim, gelişmenin, değişen koşullara ayak uydurmanın vazgeçilmez koşuludur. Dünyada yaşanan dönüşümlerin gerisinde kalmamak, yenilikleri izleyen değil, yeniliklere yön veren bir ülke durumuna gelebilmek için eğitim sistemimizi geliştirmek ve eğitim hizmetlerimizin kalitesini her aşamada yükseltmek zorundayız.

İnsanı diğer tüm varlıklardan farklı ve üstün kılan vasıflardan biri de, öğrenebilen ve öğretebilen bir varlık olmasıdır. Öğrenme sürecinde insanın en büyük yardımcısı öğretmendir. Bu yönüyle öğretmenlik, kutsal bir meslektir. İnsanın insan olmasında öğretmenlik kadar etkili olan başka bir meslek yoktur. İnsanların ve toplumun yetişmesi ve şekillenmesinde taşıdıkları bu büyük önem dolayısıyla öğretmenler, milletlerin hayatında da eşsiz bir yere sahiptir’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Gazi Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama programı gerçekleştirildi.

Daha sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni gerçekleştirildi ve yıl içinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı kurum ve kuruluşlardan emekli olan yönetici, öğretmen ve diğer personele hizmet şeref belgesi ve plaketleri verildi.

Emekli olan personele plaketlerini Vali Vekili Mustafa Aydın, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın ve Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı takdim etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!