USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivasspor´da Mutluyum

Sivasspor´da Mutluyum

Sivasspor´da Mutluyum
12-12-2013 16:01
Google News


İRFAN ÖZŞEKER / ÖZEL HABER

Sivasspor’a sezon başı gelen ve kariyeri başarılarla dolu olan dünyaca ünlü sağ kanat oyuncusu Cicinho gazetemiz spor servisinin sorularını yanıtladı. Süper Lig’de 9. sezonunu oynayan Sivasspor’un en kariyerli futbolcusu olarak göze çarpan Cicinho, yaptığı asistlerle de Sivasspor’a can veriyor.

Cicinho, Sivasspor’a transfer hikayesinden Roberto Carlos’la olan ilişkisine, Türkiye’de ki futbol durumdan hakemlere kadar bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Cicinho’ya ya sizler için sorduğumuz sorular ve cevapları

1- Sivasspor'a transferin nasıl gerçekleşti, bu transferde R.Carlos'un etkisi nedir?

Roberto Carlos’un elbette  çok büyük katkısı oldu. Brezilya’da bir takımla  anlaşmak üzereydim. Carlos beni aradı. Sivasspor ile anlaştığını ve beni de bu takımda görmek istediğini söyledi. Daha sonra Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ile bir araya geldik ve anlaşma sağlandı. Carlos ile Türkiye’de bir takımda olmak çok iyi. Sivasspor’a geldiğim için  mutluyum. İyi bir arkadaşlık var. Takım çok iyi.

2- Bir dönem Real Madrid'de beraber oynadığınız Roberto Carlos'la şimdi teknik direktör-öğrenci ilişkisinde olmak nasıl bir duygu?

Önceleri çok yadırgadım.  Nasıl olacak diye aklımda soru işaretleri vardı. Başlangıçta açıkçası biraz tuhaftı çünkü Roberto Carlos daha öncesinden beraber oynadığım bir oyuncu arkadaşımdı o yüzden onu hala takımdan bir arkadaşım olarak görmüştüm ama daha sonrasında onun zaten yıllardır edinmiş olduğu teknik direktörlerden olan deneyimleri yardımcılarının ona katmış olduğu büyük yardımlar ve onun göstermiş olduğu sağlam duruşla birlikte tabi ki teknik direktörüm olarak her zaman kabul ettim ve aramızdaki saygı sevgi ilişkisi her zaman devam etti çok mutluyum onunla birlikte çalışmaktan. Roberto Carlos kendisini çok iyi hazırlamış. Sporculuktaki  disiplini  teknik direktörlüğe adapte etmiş. Sporculuğunun ardından antrenör ve sportif direktör olarak çok iyi ve dünyaca ünlü hocalarla bir araya geldi. Onlardan aldığı metotları da kendi metotlarıyla birleştirdi. Bence çok iyi bir hoca. Geleceği çok ama çok parlak.

3- Şuan bakıldığında Türkiye'de futbol oynayan en kariyerli futbolculardan biri sizsiniz. Real Madrid ve Roma gibi üst düzey kulüplerde futbol oynadınız. Bu bağlamda Sivassporlu genç oyunculara öğretebileceğiniz çok şey var. Bu konuda onlarla diyalogunuz ne durumda?

İlişkilerim şuan çok iyi, takım arkadaşlarımla sürekli iyi irtibatlar içindeyiz. Fakat bence deneyimleri aktarmaktan çok önemli olan onlarla iyi başarılara imza atmak bazı deneyimler kazanılacaksa bu sürecin içerisinde kendiliğinden de kazanılabilir. Şuan da onlarla birlikte çok iyi durumdayız. Ligde iyi işler yapıyoruz. Galibiyetler alıyoruz. Önemli olan bu galibiyetlerimizi hep birlikte devam ettirebilmek.

4- Avrupa'nın üst düzey liglerinde futbol oynamış bir futbolcu olarak Türkiye Ligi'nin durumunu nasıl buluyorsunuz?

Türk Ligini böyle hırslı ve mücadeleci beklemiyordum. Çok mücadeleci ve çok hırslı bir lig. Açıkçası ben bu kadar mücadeleci ve hırslı bulacağımı beklemiyordum ama böyle olması çok hoşuma gitti. Bende bu ligin bir parçası olmaktan dolayı çok mutluyum. 

5- 12. haftada oynadığınız tartışmalı bir G.Saray maçı var. 4 kırmızı kart çıktı ve kırmızı kart görenlerden biri de sizdiniz. Zirve yolunda önemli olan bu maçın sizin için getirdikleri ve götürdükleri neler oldu?

Tabi ki takımımız üzerinde çok iyi bir etkisi olmadı. Olumsuz etkileri oldu ama maçtan anlayacağımız bazı şeylerden bir tanesi de eksik kalmamıza rağmen biz Galatasaray’la başa baş oynadık buda bizim Galatasaray kadar büyük bir ekip olduğumuzu, Sivasspor’un büyük bir takım olduğunu gösteriyor. Ama tabi ki hakemin bazı olumsuz kararları vardı bu kararlar bizi şaşırttı ama hakem kararıdır saygı duymak zorundayız. Tekrardan bu tip durumlara düşmemeye çalışacağız. Benim sporculuk kariyerimde veya kendime özgü kurallar çerçevesinde hakemlerle ilgili hiçbir zaman konuşma yapmadım. Elbette ki hatalar yapılıyor. Teknik Direktörümüz gerekli tepkiyi gösterdi. Mağdur oluyoruz.

6- G.Saray maçının hakemleri çok tartışıldı, R.Carlos'un da tepkileri oldu. Türk hakemler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bizim oyuncular olarak aslında hakemlerle ilgili çok fazla söylemememiz daha doğru. Eğer hakemlerimizin hataları olursa bunları herkes görebiliyor çok net olarak. Bizimde tabi mağdur olduğumuz durumlar oldu ama hakem kararlarına saygı duyuyoruz her zaman. Önemli olan biraz daha dikkatli olup maçları on bir kişi ve galibiyetle bitirmek.

7- Şuan 14 haftada 6 asistle ligde asist krallığında ikinci sıradasınız, hedefleriniz arasında asist kralı olmak var mı?

Bu aslında benim direk olarak hedefim değil. Ben sadece elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Tabi bunu yapabilmemde takım arkadaşlarımın çok büyük etkisi var. Verdiğim pasları sonuçlandırabiliyorlar, gol atabiliyorlar bu yüzden bende bu şekilde asist yapmış oluyorum. Ama tabi ki hedeflerim arasında Sivasspor’a en iyi şeklide destek olup Sivasspor’u sezon sonu Avrupa Kupalarına kadar taşıyabilmek. Bunu gerçekleştirirken beklide asist krallığı gibi bir sonuç olursa mutlu olurum.

8- Sivasspor'la 1 yıllık sözleşme imzaladınız. Uzun vadede Kırımızı - Beyazlı formayla hedefleriniz neler?

Sivasspor ile bir yıllık sözleşme imzaladım. Bunun 6 ayı geçti. 6 aylık bir süre kaldı. Bu süre içerisinde  Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu, Teknik Direktör Roberto Carlos ile birlikte yaptıkları görüşmenin ardından sözleşmemi uzatmamı istediler. Sezon sonrasında oturup konuşacağız. Sivasspor’da olmaktan mutluyum. Açıkçası şu ana kadar başka takımda düşünmedim. Sivasspor’da mutluyum. Sezon sonu şampiyonluk gibi bir iddiamız her zaman var ama  şuan da Fenerbahçe arayı biraz açtığı için yine biz en üst sıralar için savaşacağız ve takımı Avrupa Liglerinde mücadele ettireceğiz.

9- Hakkınızda bazı basın yayın organlarında yurt dışında alkolik olma durumunuz ve Sivas’a gelince bu durumdan kurtulduğunuz söylendi bu konuda neler söylersiniz?

Söylenildiği gibi Yurt dışında alkolik olma durumum yoktu. Ne yurt dışında ne de Sivas’ta alkol almadım. Roberto Carlos’un sözüyle Sivas’a geldim. Alkolle yakından uzaktan ilgim yok.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!