USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vurdumduymazlar

Vurdumduymazlar

Vurdumduymazlar
05-02-2014 17:34
Google News


Eğitim çalışanlarının mali ve sosyal anlamda yaşadığı kayıplar karşısında Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümet vurdumduymaz tavrını devam ettirmektedir’

İRFAN ÖZŞEKER

Türk Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Nuri Eryıldız Kamu-Sen İl Binasında düzenlediği basın toplantısında 2013-2014 eğitim-öğretim yılı birinci kanaat dönemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sendika toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına Kamu-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak, Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hamza Binici ve diğer sendika yöneticileri de katıldı.

Eğitim çalışanlarının mali ve sosyal hakları ile ilgili taleplerinin karşılık bulmadığını Milli Eğitim Bakanlığı ve Hükümetin bu sıkıntılar karşısında vurdumduymaz bir tavır içerisinde olduğunu belirten Eryıldız, tayinlerde yaşanan sıkıntılar dolayısıyla ise birçok ailenin bir araya gelemediğini söyledi.

Eryıldız; ‘Ülkemizin geleceği olan yarınlarımızı emanet edeceğimiz, yaklaşık 17 milyon öğrencinin karne ile buluştuğu birinci dönemde öğretmenlerimiz sıkıntılı bir dönemi kapatmanın üzüntüsü, öğrencilerimiz ise gelecekle ilgili kaygılarının arttığı bir dönemi kapatmış oldular.

2014 ve 2015 yılları için malum bir sendikanın imzaladığı toplu sözleşme sonuçları ile kayıplar adeta bir kazanımmış gibi sunulmaktadır. Eğitim çalışanlarının mali ve sosyal anlamda yaşadığı kayıplar karşısında Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümet vurdumduymaz tavrını devam ettirmektedir. Eğitim çalışanlarının gerek mali hakları gerekse sosyal hakları ile ilgili yaptığımız hiçbir öneri karşılık bulmamaktadır. Öğretmenlerin tayinlerinde yaşanan sıkıntılar hala devam etmekte, parçalanmış ve bir araya gelemeyen aile sayısı her geçen gün artmaktadır.

Özür grubu ve diğer tayinlerde yaşanan mağduriyetler ortada iken Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda çözüm için bir adım atmaması manidardır. Bir tarafta devam eden öğretmen açığı, diğer tarafta atama bekleyen üç yüz binin üzerinde atanamayan öğretmen sorunu hala devam etmektedir. Bu durum karşısında bakanlığın tutumu ortadadır. Bakanlık öğretmen açığını ücretli ve benzeri uygulamalarla çözmeye çalışmakta, atanacak öğretmen sayısını belirlerken akıl almaz bir tutum içine girmektedir. Çözüm odaklı yeni bir anlayışın ikinci dönemde hâkim olmasını bekliyoruz’ dedi.

ANDIMIZ TEPKİSİ…

Eryıldız, açıklamasında okullarda ‘and’ okunması uygulamasına son verilmesini de eleştirdi. Başka bir sorun kalmamış gibi çözüm adına, bir gurubun sempatisini kazanmak için and okutulması uygulamasına son verildiğini belirten Eryıldız, ‘Andımız uygulamasına son verilmiştir. And’ın okullarda okutulması sanki en büyük sorunmuş, sanki ülkemizin hiçbir sorunu kalmamış gibi bir izlenim ortaya çıkmıştır. Dünyanın birçok ülkesinde milli değerlerin ön planda tutulması adına yapılan bu ve benzeri uygulamalar varken, bizim ülkemizde çözüm adına, çok büyük bir kazanımmış gibi üç beş kişi ya da grubun sempatisini kazanmak için and okutulması uygulamasına son verilmiştir. Türk milletinin adından ve varlığından rahatsız olanların varlığı aşikârdır.

Fakat ülkeyi yönetenler tarafından sadece bunları memnun etmek adına bu ve benzeri uygulamaların yapılması kabul edilecek bir durum değildir. Eğitim- Öğretim konusunda bunca sorun varken işin bu noktalara taşınmasını milletimizin takdirine sunuyoruz’ şeklinde konuştu.

‘EĞİTİM SİSTESİ DENEME

TAHTASINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ’

Eğitim sisteminde gerçekleştirilen değişiklikleri de eleştiren Eryıldız, sürekli olarak yapılan değişikliklerle eğitim sisteminin adeta bir deneme tahtasına dönüştürüldüğünü söyledi.

Eryıldız; ‘Eğitim sistemi sürekli değişen bir deneme tahtasına dönüştürülmüştür. Ne gariptir ki bu durum sayın milli eğitim bakanı tarafından savunulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, son 10 yılda LGS, OKS, SBS gibi sistem değişiklikleriyle ortaöğretime geçiş sistemi konusundaki farklı uygulamalarıyla binlerce öğrenci ve veliyi mağdur etmiş bu yılda yeni bir sistem olan TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) sitemini ortaya koymuştur. Artık bu sistem arayışına bir son verilmeli, eğitim sistemi yap-boz tahtası gibi kullanılmamalıdır. Eğitimde elbette ki değişimler olacaktır. Fakat değişimler yapılırken getirilecek yeni sistem pilot uygulamalarla test edilmeli daha sonra ülke genelinde uygulanmalıdır. Yeni uygulamaya konulan TEOG sisteminin olumlu ya da olumsuz yönleri ortaya konulmadan başka bir sisteme mi geçilecektir? Bu durum merakla beklenmektedir. Dershanelerin Özel Okullara dönüştürülmesi konusu adeta bir hesaplaşma alanı olmuştur. Unutulmamalıdır ki eğitim rant ve siyasi hesaplaşma anlayışının dışında tutulması gereken bir konudur’ ifadelerini kullandı.

‘HUZUR BOZULMUŞTUR’

Devlet makamlarının ve kadrolarının devletin ve milletin makamı değil de sanki siyasi bir gruba ati makamlar gibi kullanıldığını savunan Eryıldız, atamalarda da siyasi davranıldığını belirterek bu durumun çalışanlar arasındaki huzuru bozduğunu söyledi.

Eryıldız, şu şekilde konuştu:

‘MEB Personelinin Görevde Yükselme Yönetmeliği yayınlanmış ve Şube Müdürlüğü Sınavı yapılmıştır. Bu sınava giren arkadaşlarımız mülakatta hangi yandaş uygulamaların yapılacağı tedirginliği içerisindedir. Başta okul idarecilerinin atamaları olmak üzere tam anlamıyla bir siyasallaşma ve yandaşlık söz konusudur. Devlet kadroları ve makamlar sanki devletin ve milletin makamı değil de bir siyasi guruba ait makamlar gibi kullanılmaktadır. Yapılan uygulamalar çalışma barışını ortadan kaldırmış ve eğitim çalışanları arasındaki huzur bozulmuştur. Birçok haksız uygulama özellikle ilçelerimiz başta olmak üzere ilimizde sınır tanımayan boyutlara ulaşmıştır. Eğitim çalışanları arasında huzursuzluğa yol açan kayırmacılığa dayalı uygulamalara bir an önce son verilmeli, eğitim çalışanları arasında huzurun tesis edilmesi konusunda gereken adımlar atılmalıdır. Devletin makamlarını siyasi yandaşları ve kişisel çıkarları için kullananlara sormak istiyoruz: Bu dengeler değişip arkanızdaki gücü kaybettiğinizde ne yapacaksınız? Şu an yaptığınız uygulamaları kendi vicdanınıza izah edebiliyor musunuz?

Bundan sonraki süreçte ümit ediyoruz ki eğitim çalışanlarına karşı biraz olsun adaletle davranılır, bu sınırsız kayırma ve yandaş uygulamalara son verilir. Yine ümit ediyoruz ki sadece adında ‘Milli’ vasfı kalan bakanlık, eğitim-öğretimle ilgili sorunların çözümü noktasında çalışmalar yapar.

Eğitim-öğretim çalışanlarının her türlü kayıplarını adeta bir kazanım gibi gösterenleri eğitim çalışanı arkadaşlarımızın takdirine sunuyoruz. Eğitim öğretimdeki sorunları çözmek yerine günübirlik kararlarla eğitimi bir sorun yumağı haline getirenleri de milletimizin değerlendirmesi ve sağduyusuna havale ediyoruz.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!