USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas Üretimde Büyüyecek

Sivas Üretimde Büyüyecek

Sivas Üretimde Büyüyecek
02-03-2014 22:25
Google News


İRFAN ÖZŞEKER

İleri Teknoloji Ar-ge, Nanofotonik, Teknokent ve yapılan Ar-ge çalışmalarının tanıtıldığı toplantıda ‘Üniversite olarak sanayi için çözüm ortağı olmak istiyoruz’ denildi. Yurt dışında yüksek paralar ödenerek yapılan testlerin artık daha uygun fiyatlara Sivas’ta yapılabildiği müjdelendi. 

Toplantıya Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mustafa Turan, Prof. Dr. Sezai Elagöz, Prof. Dr. Burhan Selçuk, TSO Meclis Başkanı Necati Şahin, Başkan Vekili Zeki Özdemir ile Yönetim Kurulu Üyeleri, işadamları ve sanayiciler katıldı. 

Toplantıda görüşlerini dile getiren Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kocacık, 2014 yılının AR-GE yılı olacağını belirterek, ‘Gerçekten ekibimiz iyi. Yapılan projeler hem Sivas'ımıza hem bölgemize büyük katkı sağlayacaktır. Ar-ge binamız 10 bin450 m2’lik bir alanda kuruldu. Mühendislik bilimlerinden, sağlıktan, kanserden, yenilebilir enerjiye kadar çok işi kapsıyor. Bölgede tek olan bu merkezde birçok tetkik Türkiye'de ilk defa burada yapılıyor' dedi.

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Turan da Cumhuriyet Üniversitesi ileri teknoloji Ar-Ge merkezi hakkında bilgi vererek, ' Merkezi Ar-Ge laboratuvarının ?hedefleri Üniversitemizde ve bölgemizde Ar-Ge düzeyini ?daha ileri bir düzeye taşımak TUBİTAK sanayi bakanlığı ?gibi diğer kamu kurumlarının verdiği proje desteklerinden ve uluslararası fonlardan ve Avrupa Birliği proje sisteminden Üniversitemizin daha fazla yararlanabilmesini sağlamaktır. Yapılacak projeler üniversite sanayi işbirliğinde ciddi düzeyde katkı sağlayacaktır. Üniversitemizin ve bölgemizin ortak araştırma altyapı ve ileri analiz ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra, bölgede yoğun olan ekonomik faaliyet alanlarında da yüksek teknolojik çözümler ve ürünler üretilmesine katkı sağlayacaktır' dedi.

Nanoteknoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı?ve Nanofotonik Merkezi? Müdürü?Prof. Dr. Sezai Elagöz ise Nanofotonik?Merkezi hakkında bilgi vererek merkezin ?çalışmalarını anlattı. 

Prof. Dr. Elagöz, Cumhuriyet Üniversitesi'nde kurulan İleri Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi (CÜTAM) ile Yenilebilir Enerji Kaynakları ve Nanofotonik Uygulama ve Araştırma Merkezi (CÜNAM) hakkında tanıtıcı sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Elagöz Metal Organik Kimyasal Buhar Depolama Sistemi, hakkında da bilgi vererek 'Nanofotonik??Merkezi'nde Kangal Projesi swır dedektör 3 milyon lira, mevcutta yürütülen katı hal tabanlı aydınlatma projesi 4 milyon 250 lira, led aydınlatma projesi Tübitak 1007 1.'inci aşama geçildi. 2'inci aşama başvuru sürecinde 3 milyon lira. Bilkent, ?ODTÜ, Eskişehir Anadolu Üniversiteleri ile yürütülen projeler Ermaksan A.Ş ile yürütülen projeler ve Danışmanlık. Vestel A.Ş ile proje başvurumuz var' dedi.

Sivas'ta önemli bir altyapı olacak olan Optik Tesislerin kurulma aşamasında olduğunu ifade eden Prof. Dr. Elagöz ' Bütünleyici Paketleme Tesisleri kurulabilir. Bu altyapılar ile birleşerek SSM, MSB, ARGE, Aselsan, TEYDEB, SAVTAG, projeleri verilebilir.' dedi. 

Sivas'taki sanayicileri Cumhuriyet Üniversitesi'nde bulunan öğretim üyeleri ile birlikte hareket etmeye çağıran Prof. Dr. Elagöz 'Bursa'dan bir firma bizim yaptığımız çalışmaları takip ederek bizimle irtibata geçti. Şimdi bu firma ile ortak çalışma içerisine girdik. Sivas'ta ki sanayicilerimizin de bizlerle irtibata geçerek yaptığımız ve yapacağımız projelerin farkında olmaları gerektiğine inanıyorum böylece kendileri ile ortak çalışma ve projeler yapabiliriz. Ben sanayicilerimizi? merkezlerimizi görmeye ve çalışmalarımızı yerinde incelemeye davet ediyorum' dedi.

 Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhan Selçuk ise Araştırma ve Geliştirme Merkez Laboratuvarı Mühendislik Bilimleri Araştırma, Geliştirme ?ve ?Uygulama Bilimleri hakkında bilgi vererek şöyle konuştu. 'Bölgesel, ulusal global açıdan endüstriye yönelik araştırmaların yapılabilmesi, nitelikli araştırmaların yetiştirilmesi, Üniversite- Kamu ve Üniversite - Sanayi işbirliği ile sanayide Ar-Ge desteğinde yeni yapılanmaların oluşturulabilmesi ve uluslararası projelere katılım etkinliğinin sağlanması için Üniversite bünyesinde güçlü bir Araştırma ?Geliştirme ve Merkez Laboratuvarının bulunması önem arz etmektedir. Merkezde yer alacak cihazlarla yapılacak çalışma ve analizler özellikle Ar-ge bazında KOBİ'lerle Üniversite arasında ?bilgi ve teknoloji alışverişini sağlayacaktır.' şeklinde konuştu.

Konuşmaların arından öğretim üyeleri sanayici ve iş adamlarının sorularını cevapladı. ?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!