USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

40 Yılı 5 Yıla Sığdırdık

40 Yılı 5 Yıla Sığdırdık

40 Yılı 5 Yıla Sığdırdık
23-03-2014 15:59
Google News


OĞUZHAN SARZEP / RUHİ DEMİR

BBP Lideri Mustafa Destici, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde Sivas seçmenine seslendi. 

5 yıldır BBP yönetiminde Sivas’a büyük hizmetler yapıldığını belirten Destici, bir kere daha belediye başkanlığı görevine talip olan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp’e destek istedi.

Destici mitingde BBP merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan, Ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile birlikte partilileri selamladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan miting programında Sivas Belediyesi Mehter takımı konser verdi. Daha sonra BBP Sivas İl Başkanı Mahir Arı kısa bir selamlama konuşması yaptı. Arı’nın ardından Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de bir konuşma yaparak 5 yıllık hizmet süresince gerçekleştirdikleri bazı çalışmalar ve yeniden göreve gelmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı bazı projelerden bahsetti.

Ürgüp, ‘Size hizmet etmek en büyük ibadettir. Bu mübarek Selçuklu şehrine, Ulu Cami’sini, medreseleri 13. Yüzyılda ihya eden, geçmişi ilk atalarımıza dayanan bu mübarek şehrin insanlarına hizmet etmek benim için bir ibadettir. Ben bu göreve rahmetli genel başkanımla birlikte çıktım. Şuanda rahmetli genel başkanımız gerçek dünyada, biz yanal dünyadayız. Bu görevi tekrar ifa etmek için size müracaat ediyorum. Sivas’ı tekrar BBP adayı Doğan Ürgüp’e kazandırıp, Muhsin Yazıcıoğlu’na ve şehitlere armağan etmeye var mısınız?’ sözleri ile Sivas seçmeninden destek istedi.

‘GÜNDEMDE MİLLETİN

SORUNLARI YOK’

Ürgüp’ün ardından BBP Lideri Mustafa Destici, Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran partililere hitap etti. İktidar ve muhalefet partilerinin, siyaset tarzını eleştiren Destici, bu partilerin gündeminde halkın, ülkenin asıl sorunlarının olmadığını söyledi. 

BBP olarak asla ayrıştırıcı, bölücü siyaset yapmadıklarını ve yapmayacaklarını belirten Destici, 

‘Bakın, şuanda bir seçim atmosferindeyiz ama maalesef seçim meydanlarına baktığınız zaman ne iktidarın, ne sayın başbakanın, ne diğer muhalefet partilerinin gündeminde ülkenin, sizlerin problemleri yok. Maalesef bir kayıkçı kavgasına tutuşmuşlar ve onun üzerinden devam ediyorlar. Kullandıkları dil, asla Türk İslam ahlakına uygun değil. Oy için, siyaset için, belediye için milleti ayrıştırmanın, kamplaştırmanın, milleti bölerek çatışmanın kimseye faydası olmadığını herkesin bilmesini istiyorum. Biz, BBP’liler olarak asla bu oyunlara düşmeyeceğiz. Ayrıştırmayacağız, asla kamplaştıranlardan, bölenlerden, çatıştıranlardan olmayacağız. Onlara inat, birlik, beraberlik, kardeşlik, barış, sevgi diyeceğiz.

Ülkemizin çok önemli problemleri ve çok önemli gündem maddeleri var ama maalesef bunlar konuşulmuyor. İşçi kardeşlerimizin problemleri, çiftçi kardeşlerimizin, esnaf kardeşlerimizin, emeklilerimizin problemleri konuşulmuyor. Bunlar dillendirilmiyor ve bunlara çözüm önerileri aranmıyor. Varsa yoksa milleti ayrıştıracak, çatıştıracak bir dil kullanılıyor. Biz BBP olarak asla, milleti ayrıştırarak, çatıştırarak, bölerek gelecek oyu bugüne kadar istemedik, bundan sonra da istemiyoruz. Çünkü biz,  ülkemiz için, milletimiz için ve inandığımız değerler için siyaset yapıyoruz.

‘SİZ DESTEK VERDİNİZ

ONLAR GÖTÜRDÜLER’

Türkiye’nin sorunlarının gündemde olmadığı gibi Sivas’ın sorunlarının da gündemde olmadığını belirten Destici, iktidara sonsuz destek veren Sivas’ın hak ettiği hizmetleri alamadığı gibi sahip olduğu önemli yatırımları da kaybettiğini söyledi.

Sivas halkının büyük desteğine rağmen önemli kamu yatırımlarını başka şehirlere götürüldüğünü belirten Destici, şu ifadeleri kullandı:

‘Sivas’ımızın da çok önemli problemleri var. Ama maalesef bunlarda konuşulmuyor ve gündeme getirilmiyor. Siz her dönemde bu iktidara destek verdiniz. Ne dediler, ‘bize güç verin, Sivas’a güç gelsin’ dediler. Ve siz birinci dönemde 6 milletvekilinin 5 tanesini verdiniz birisini bakan olarak.  2. Dönemde 5 milletvekilinin 4 tanesini, 3. dönemde yine 5 milletvekilinin 4 tanesini verdiniz ve şuanda yine birisi bakan… Siz, sonsuz ve sınırsız güç verdiniz. Ne demişlerdi? ‘Güç verin, Sivas’a güç gelsin’ peki ne olmuş; bu süre içerisinde Sivas’tan Dikimevi gitmiş ve şuanda İstanbul’a giden Dikimevi’nin Kayseri’ye gelme gibi bir durumu var. Milli Savunma Bakanı Sivaslı ama Sivas’tan İstanbul’a giden dikimevi Kayseri’ye gidiyor. Bunda bir tuhaflık, anormallik yok mu? Kayseri’ye de gitsin yapılsın da, Sivas’tan giden niye Sivas’a gelmiyor?

Sivas’taki Devlet Malzeme Ofisi de kapandı biliyorsunuz. Siz güç verdikçe onlar götürdüler, siz güç verdikçe onlar kapattılar. Durum ortada… Bakın, Kangallı kardeşlerim iyi bilir. Ne oldu? Oradaki termik santral de özelleştirildi. Sonra Askeri Hastane kapatıldı. Bakın Kızılay Hastanesi de kapatıldı. Sivas’ta bulunan daha çok yatırımlar, kurumlar maalesef kapatıldı ve Sivas’tan götürüldü. Her şeyden önemlisi bu dönem içerisinde Sivas’tan 150 bin tane kardeşimiz göç etmek zorunda kaldı. Çünkü Sivas’ta maalesef ailelerini geçindirecek bir iş bulamadılar. Şuanda Sivas’ın en büyük ihtiyacı olan ikinci üniversite olan TOBB ETÜ üniversitesi de maalesef sadece bürokratik engellerden dolayı açılamıyor. Buradan sesleniyorum. Kaldırın o engelleri ve gelsin ikinci üniversite Sivas’a… Bu işin peşini bırakmayacağız. Bu işin takipçisi olacağız. Sivas için,  Sivaslı kardeşlerimiz için asla sizin hakkınızın gasp edilmesine, çalınmasına müsaade etmeyeceğiz.

Sayın Başbakan Sivas’a geldi, ne konuştu? İstanbul’daki 3. Köprüyü, Marmarayı, 3. Havaalanını ve Konya’daki bir takım yatırımları anlatıp gitti. Sizler, Sivaslı kardeşlerim hizmetin en iyisine layıksınız ve dediğim gibi inşallah bu hizmetleri biz gidenleri de geri getirmek kaydıyla, BBP iktidarında Sivas talep ettiği ve hak ettiği her türlü yatırımı alacak. Çünkü Sivas, BBP’nin söğüdüdür ve böyle olmaya da devam edecek.’

‘40 YILDA YAPILMAYAN

5 YILDA YAPILDI’

BBP’li Sivas Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetlere değinerek, Sivas seçmeninden destek isteyen Destici, daha önceki programlarda dile getirdiği iddiasını bir kez daha yineledi. Kendi dönemlerinde önceki döneme göre 3 katından daha fazla hizmet yapıldığını belirten Destici, ‘3 katından az hizmet yapmışsak ben adayımı çekeceğim ve sizi destekleyeceğim. Var mısınız, duyuyor musunuz?’ ifadelerini kullandı.

Destici, ‘Bakın 5 yıldır Sivas Belediyesi Büyük Birlik Partisi’nde ve Allah’a hamdolsun ki, Belediye Başkanımız Sayın Doğan Ürgüp’ün başkanlığında, sizlerin de desteğiyle 40 yılda yapılmayanlar yapıldı. Ben 25 sene önce askerliğimi yaptım burada. O zaman terminal ne ise belediyeyi aldığımız da oydu. Şuanda Allah’a hamdolsun ki Türkiye’nin en modern terminallerinden birisi inşa edildi. Hanımlar Kültür Merkezi, hemen şurada. Sivaslı hanım kardeşlerimiz bunu 40 yıldır hak ediyorlardı. Ama Allah’a hamdolsun ki onu da yapmak bizlere, Muhsin Yazıcıoğlu’nun partisine nasip oldu. Altyapı, üst yapı hizmetleri, parklar, bahçeler, bulvarlar ve doğrudan destekler hiç olmadığı kadar, hiçbir dönemde olmadığı kadar yapıldı ve yapılacak, devam edecek Allah’ın izni ile. Birileri diyor ki, belediye iktidarda olmaz ise hizmet gelmezmiş. Bu büyük bir kara propaganda ve aldatmaca. Her gittiğim yerde söylüyorum, işte yüz binlerin dinlediği Sivas’ta da sesleniyorum. Hodri meydan; 2004-2009 arası siz yönettiniz, 2009-2014 yılları arası biz yönettik. Kuralım bağımsız bir heyet. Bakın bir katı, iki katı demiyorum, 3 katından az hizmet yapmışsak ben adayımı çekeceğim ve sizi destekleyeceğim. Var mısınız, duyuyor musunuz? Öyle boş konuşmayacak kimse… Neymiş, devlet bankasından, İller Bankası’ndan alınan kredilerle yapılmış. İller Bankası senin babanın, AK Parti’nin bankası mı? Milletin Bankası mı? Gidip Almanların vakıf bankalarından kredi kullanacağıma daha düşük bir oranla, Türkiye’nin milli bankasından, devlet bankasından kullanırım. Tabi ki, oradan kullanacağım, nereden kullanacağım? Kimse de engel olamaz, her dönemde ben o krediyi alırım Allah’ın izniyle. Hakkımız olan şeyi almada kimse bize engel olamaz. Çünkü biz, Muhsin Yazıcıoğlu’nun dava arkadaşlarıyız, biz inandık mı her işi başarırız Allah’ın izniyle’ ifadelerini kullandı.

‘KAN DAVASI PEŞİNDE DEĞİLİZ’

BBP Lideri Destici konuşmasında Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği şaibeli helikopter kazasına da değindi. Bu süreçte açıklanamayan bazı hususların açığa kavuşturulmasını istediklerini belirten Destici, cevap bulmasını istediği soruları sıralayarak, ‘Bu işin peşini bırakmayacağız. Onları unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız’ dedi.

Asla kan davası peşinde olmadıklarını ve daima hukuk içinde kalacaklarını belirten Destici, şu ifadeleri kullandı:

‘Muhsin Başkanımız ve Şehitlerimizin şahadetlerinin 5. Seneyi devriyesindeyiz. Kendilerini bir kere daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Bu güne kadar hukuk içerisinde takip ettiğimiz süreci yine hukuk içinde ama yılmadan, yorulmadan sonuna kadar hep birlikte takip edeceğiz. Biz bir kan davası peşinde değiliz, intikam peşinde değiliz. Biz Allah’ın yasakladığı, resulünün men ettiği hiçbir davranışın içinde olmayız. Biz, hakkımızı arıyoruz, biz şehitlerimize ne olduğunu bilmek ve öğrenmek istiyoruz. Sorumluları kimse de mutlaka hukuk önünde hesap vermesini istiyoruz ve hesap verilene kadar bunun takipçisi olmayacağız. Kimse yorulmamızı, usanmamızı, çekinmemizi, korkmamızı beklemesin. Yorulmayız, usanmayız, bıkmayız ve sonuna kadar takip edeceğiz Allah’ın izniyle. Bakın şu yedi sorunun cevabı verilmeden bu dosyayı kimse kapatamaz; birincisi ‘Muhsin Yazıcıoğlu kurtuldu, geliyor’ bilgisi nereden çıktı? İki, bildirilen yer niye aranmadı, kimler aramadı? Üç; 4 dakikalık radar kayıtları herkesi, bizi, savcıları, aileleri, hukuku tatmin edecek şekilde verilecek. Dört, oradaki hava hareketliliği mutlaka açığa kavuşturulacak. Beşincisi, oraya olaydan iki saat sonra iki tane helikopter indi mi inmedi mi? Mutlaka bu netleştirilecek. Bir takım GPS aletleri sökülmüştü, bunları sökenler önce tutuklandılar sonra serbest bırakıldılar. Altıncısı, orada biliyorsunuz helikoptere ait GPS aletleri sökülmüştü. Bunları sökenler önce tutuklandı, sonra serbest bırakıldılar. Bu işin akıbeti mutlaka açığa kavuşturulacak. Yedincisi; Karbonmonoksit hadisesi, mutlaka açığa kavuşturulacak. Bu şüpheler ortadayken hiç kimsenin bu dosyanın üzerini kapatmaya gücü yetmez. Allah'ın izniyle yetmeyecek. Biz asla buna müsaade etmeyeceğiz. Çünkü biz onları unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız.’

Destici konuşmasında ülke gündemindeki önemli konulara da değinerek, iktidar ve muhalefet partilerini eleştirdi. 

Destici konuşmasının ardından Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve partisinin ilçe-belde belediye başkan adayları ile el ele tutuşarak halkı selamladı.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!