USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Herkes Haddini Bilsin?

?Herkes Haddini Bilsin?

?Herkes Haddini Bilsin?
25-06-2014 17:14
Google News


Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Lokantacılar Odası Başkanı Nazım Yiğit’in Ramazan Sokağı ile ilgili şahsını ve SESOB’u hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi. Köksal, ‘Önce tepki gösterip sonra özür dilemiş. Bir daha da öyle bilip bilmeden açıklama yapmasın. Esnafın hakkını ben savunurum. Ona düşmez. Herkes haddini bilsin’ dedi.

ERSAN ARSLAN

SESOB Başkanı Beşir Köksal, geçtiğimiz günlerde Ramazan Sokağı ile ilgili Sivas Esnafının mağdur olacağı iddiasıyla açıklama yapan, SESOB’u da hedef alan ifadeler kullanarak tüm esnaflar için bu açıklamayı yaptığını söyleyen Lokantacılar Odası Başkanı Nazım Yiğit’e tepki gösterdi. Yiğit’in bu açıklamasının ardından belediye ve Ramazan Sokağı organizasyonunu yapan firmadan özür dilediğini öğrendiğini belirten Köksal, ‘Bazı insanlar üzerlerine düşmeyen konularda açıklama yapıyorlar. Esnafın hakkını ben savunurum ona düşmez. Herkes haddini bilsin. Esnafın sorunları ile ilgili kimsenin öyle açıklama yapma yetkisi yok. Bir yanlış yapmış sonra da geri dönmüş. Esnafın savunucusu benim. Esnafın mağdur olacağı bir durum var ise ben bunun zaten karşısında dururum. ‘Esnaf ve sanatkârımızın hepsi için açıklama yapıyorum’ demiş. Böyle bir şey yok. Bir daha da bir şeyi öğrenmeden açıklama yapmasın. Ben esnafın hakkını hukukunu koruyacak kadar aklı başında bir insanım.’ dedi.

Bir süredir şehir dışında olduğu için, konuyla ilgili değerlendirme yapamayan Köksal, düşüncelerini telefonda paylaştı. Organizasyonun SESOB ile bir alakasının olmadığının altını çizen Köksal, ‘Bu belediyemizin organize ettiği bir faaliyet. Bize burada Sivaslı esnafların faaliyet göstereceğini söylediler. Bunun için de bu faaliyeti esnaflarımıza duyurmamızı rica ettiler’ dedi. Kiraların yüksek olduğu yönündeki şikâyetleri de değerlendiren Köksal, ‘bunu geldiğimde Başkanımız ve ilgililerle görüşeceğim.’ İfadelerini kullandı.

‘SİVAS’I TERK EDERİM’

Ayrıca bazı kişilerin SESOB’un bu konuda para aldığı yönünde iddiada bulunduğunu belirten Köksal, ‘Eğer böyle bir şey varsa ben Sivas’ı terk ederim’ dedi.

Bazı kişilerin şahsını hedef aldığı için bunu yaptığını söyleyen Köksal, şu ifadeleri kullandı:

‘Bunu bazı insanlar ‘üzüm yemek değil bağcıyı dövmek’ amacıyla yapıyorlar. Ben burada bir kötülük olacağını sanmıyorum. Tarihimiz de bunlar vardır. Vatandaşların sahura kadar eğlence yapacağı bir faaliyet olacak. Esnaflarımız gidip oradaki stantları kiralayacak ve para kazanacaklar. Burada ruhsat veren kurum Sivas Belediyesidir. Bizden ‘mümkünse esnafa duyurun, stant kiralamak isteyenler gelsin kiralasın’ şeklinde ricada bulunuldu. Biz de bunu yaptık. Bir de ‘esnaf odası para aldı’ diye laf çıkarmışlar. Böyle bir şey olur mu, bu bana yakışır mı? Eğer böyle bir yaptığımız protokol veya para falan var ise ben Sivas’ı terk ederim. Neden esnaf odaları hedefte yer alıyor? Birileri bizimle kasten uğraşıyor.’

 ‘SİVAS ESNAFI İÇİN YAPTIK’

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklama yapan Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın ise Ramazan Sokağı’ndaki stantlarda Sivas esnafının yer alacağını, bunun sözleşmelerinde şart olarak yer aldığını söyledi.

Özaydın; ‘Biz de yapılmış olan ilk açıklamadan dolayı üzüldük. Belediye olarak belediye başkanımızın talimatıyla bu sene yeni bir anlayışla Ramazan programı yapalım dedik 1 ay boyunca. Çünkü her yıl malumunuz 4 sanatçı geliyor şarkı söyleyip gidiyordu. Biz dedik ki bu sene Sivas’a yeni bir anlayış gelsin. Sivas esnafımız bundan faydalansın. Biz bunu Sivas esnafı için yaptık. Çünkü sözleşmemizde çok önemli bir şart var. Sivaslı esnaf buradan stant kiralayabilir. Başka yerden gelemez. Bu kadar açık ve net… Ama maalesef arkadaşlar bunu yanlış anladılar. Böyle bir açıklama yapıp sonra özür dilediler. Bu da bizim için önemli bir davranış diye düşünüyorum.’ İfadelerini kullandı.

SESOB’U ELEŞTİRMİŞTİ…

Lokantacılar Odası Başkanı Nazım Yiğit, konuyla ilgili iki farklı açıklama yapmıştı. Yiğit ilk açıklamasında stantlarda Sivas dışından gelen esnafların faaliyet göstereceğini, bu durumun esnafları mağdur edeceğini ve SESOB’un bu organizasyona diğer odaların görüşünü almadan destek verdiğini savunmuştu.

Yiğit ikinci açıklamasında ise Belediye Başkanı Sami Aydın ve organizasyonu üstlenen firma yetkileri ile görüştüğünü, stantlarda Sivaslı esnafların faaliyet göstereceğini öğrendiklerini belirterek, Başkan Aydın ve firmadan özür dilemişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!