USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Mahkeme Kadıya Mülk Değil?

?Mahkeme Kadıya Mülk Değil?

?Mahkeme Kadıya Mülk Değil?
15-10-2014 17:22
Google News


Mevcut Başkan Hacı Çetindağ, artık çiftçilerin haklarını koruyarak, hizmetlerle gündeme geleceklerini belirtirken, eski Kayyum Heyeti Başkanı Bekir Şinasi Özdemir, ‘Mahkeme kadıya mülk değil. Biz bugün varız, yarın olmayacağız’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Sivas Ziraat Odası’nın bundan sonraki süreçte yaptığı hizmetlerle gündeme geleceğini belirterek, yeni bir sürecin başladığını ifade etti.

Kayyum Heyeti Başkanı Bekir Şinasi Özdemir ise Sivas’ın ikinci memleketi olduğunu, burada hizmet vermekten onur duyduğunu ifade ederek, ‘Mahkeme kadıya mülk değil. Biz bugün varız, yarın olmayacağız. Önemli olan şerefimizle hizmet etmek’ dedi.

Sivas Ziraat Odası düzenlediği kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Belediye Sosyal Tesisleri’nde yapılan programa Sivas Ziraat Odası Yönetim Kurulu, Ziraat Odası Meclis üyeleri, Kayyum Heyeti katıldı.

Kahvaltı sonrasında açıklamalarda bulunan Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, ilimizdeki basın mensuplarıyla tanışmak adına bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek, bu vesileyle de uzun bir süre Ziraat Odası’nda Kayyum Heyeti olarak görev yapan yöneticilere de yaptıkları hizmetlerden ötürü plaket takdim edeceklerini belirtti.

Çetindağ, ‘Biliyorsunuz 21 Eylül’de Sivas Ziraat Odaları’nda yapılan olağanüstü seçimiyle birlikte göreve geldik. İnşallah bundan sonraki süreçte Sivas Ziraat Odaları farklı şekilde gündeme gelecek. Çiftçilerimize yapılacak hizmetlerle, odamızdaki birlik ve beraberlikten dolayı, güzel hizmetlerinden dolayı Sivas gündemine gelecek’ dedi.

Sivas Ziraat Odası’nı yapacakları hizmetlerle Türkiye’deki sayılı Ziraat Odaları’ndan bir tanesi haline getirme sözü veren Başkan Çetindağ, ‘İlerleyen süreçte çok güzel hizmetlere imza atacağız’ dedi.

Çetindağ ayrıca, ‘22 Ekim tarihinde Sivas Ziraat Odası’nda Bakü-Tiflis-Ceyhan hattı Projesiyle ilgili Cumhuriyet Üniversitesi ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyeceğiz. Yapacağımız çalışmalardaki ilk adım bu olacak. Bundan sonraki süreçte de Ziraat Odaları yaptığı hizmetlerle gündeme gelecek’ dedi.

KAMUOYUNU GERMEK İSTEMEDİK

Çetindağ’ın ardından söz alan eski Kayyum Heyeti Başkanı Bekir Şinasi Özdemir ise Sivas Ziraat Odası yaklaşık 2 yıldan beri Genel Merkez tarafından atanan bir heyet tarafından sevk ve idare edildi. Bunun sebepleri belliydi. Bunları tekrar açmak, kamuoyunu germek niyetim hiç olmadı. Basın beni çok bilmez, çok tanımaz. Ben basında görünmedim, görünmekte istemedim’ dedi.

Elazığlı olduğunu ve Elazığlı olmaktan da gurur duyduğunu vurgulayan Özdemir, ‘Ama arkadaşlarımın, Sivas’ta beni tanıyan herkesin bildiği bir şey var. Yani bu yaşta, bu boyda bir insan hiç kimseye yalakalık etmek için bir laf etmez. Ben inanın ki dün arkadaşlarımla bir kere daha paylaştım. Ben Elağızlı olmasaydım, Sivaslı olmayı tercih ederdim. Ben Sivas’ı bu kadar çok seviyorum. Sivas Ziraat Odası’nın adını, işlevini ve hizmet alanlarını daraltmaya veya Sivas Ziraat Odası’nın adını kamuoyunda küçük düşürmeye hiç kimsenin hakkı yok. En başta benim hakkım yok. Böyle bir terbiyesizliği yapmadım, bundan sonra da yapmam. İnsanlar şerefli doğarlar. İnsan hayata geldiği vakit tertemizdir. Yaratılmışların en kalitelisidir. Zaman geçtikçe bu kaliteyi Cenab-ı Allah’ın size lütfettiği şekilde götürürseniz kıymetlisiniz. Götüremezseniz değilsiniz. Kirletmeden gidelim. Her zaman söylerim. Allah hiçbir zaman başımızı önümüze düşürmesin, canımızı alsın. Benim tercihim bu. Sizlerinde tercihinin bu yönde olduğuna inanıyorum’ ifadelerini kullandı.

HİLEYLE BİR YERE GELİNMEZ

Hilelerle ayak oyunlarıyla bir yerlere gelebilmenin mümkün olmadığını çok iyi bilenlerden birisi olduğunu vurgulayan Özdemir şunları kaydetti:

‘Ben Ziraat Odası’na hizmet etmek için, çiftçilerimize hizmet etmek için, Ziraat Odaları’nda görev almak çok ulvi bir görevdir. Bu ulvi görevi biz arkadaşlarımızla birlikte çok onur duyarak yaşıyoruz. Yönetim Kurulu üyesi olmak, yönetim kurulu başkanı olmak, meclis başkanı olmak veya meclis üyesi olmak bu bir gönül işidir. Eğer gönlünüz yetiyorsa, eğer yüreğinizden geliyorsa bunu yaparsınız. Ziraat Odaları hiçbir zaman için rant kapısı değildir. Ziraat Odaları hele hele çiftçi olmayanların görev yapabileceği yer kesinlikle değildir. Eğer çiftçiyseniz, eğer üretiyorsanız, hayvancılık yapıyorsanız, tarımla uğraşıyorsanız, hayatınızın çok büyük bir bölümü köyde ve arazide geçiyorsa çiftçinin derdini bilirsiniz. Sıkıntısını anlarsınız. Çiftçiye hizmet etmenin nereden başlayacağını da çok iyi bilirsiniz. Ama böyle değilseniz çiftçinin halini bilme şansınız yok. Ben Türkiye’nin her tarafına gidiyorum. Ama inanın Elazığ Ziraat Odası’ndan daha fazla Sivas Ziraat Odası’na geldim. Bir kere sürekli olmak kaydıyla bir fiil Sivas’ta kaldım. Cumartesi Pazar günleri Elazığ’a döndüm. Ama basının hiç birine görünmedim, görünmek istemedim.’

AMACIMIZ ÜZÜM YEMEK

Sivas Ziraat Odaları’nda yaşanan konularla ilgili basın açıklaması yapması istendiğini de kaydeden Kayyum Heyeti Başkanı Bekir Şinasi Özdemir şöyle devam etti:

‘Davetler aldım, teklifler aldım. Basın toplantısı yapmam istendi. Gündeme gelen dedikodularla ilgili açıklama yapmam istendi, yapmadım. Sadece bir kez basın açıklaması yaptım. Bunu da çok mecbur kaldığım için yaptım. Az önce de ifade ettiğim gibi amacımız bağcıyı falan dövmek değil, amacımız üzüm yemek. Köprüyü kazasız belasız geçmek. Bulunduğumuz, temsil ettiğimiz gurubu hak ettikleri şekilde savunmak. Çiftçinin hak ve menfaatini korumak. Projeler geliştirmek. Amacımız bu olmalı. Aksi halde başarılı olma şansınız yok. Mahkeme kadıya mülk değil. Biz bugün varız, yarın olmayacağız. Ama öz önce anlattığım gibi, Allah şerefli doğduğumuz günler gibi, bu görevleri bitirmeyi nasıp etsin. Başımız önümüze düşmesin inşallah. Kendi adıma söylüyorum. Gönlümün içinde, ağzımdan çıkanların dışında kafamın derinliklerinde başka bir düşünce varsa namerdim. Yok başka bir düşünce… Zaman zaman gerilmedik mi? Zaman zaman birilerinin hakkında bir şeyler söylemedik mi? Söyledik, konuştuk. Ama bunları da kızgınlığımıza verin. Arkadaşlar arasında konuştuk bunları belki. Şunu özellikle arkadaşlarıma bir kardeş olarak, dost olarak tavsiye ettim yine ediyorum. Olayları germeyeceğiz.

Artık şuanda Ziraat Odası seçimle başa gelmiş bir yönetimle sevk ve idare edilecek. Seçimde kaybeden arkadaşlarımız var. Bunun adı kaybetmek değildir. İki yumurtayı bir birine vurduğunuz da bir tanesi kırılacaktır. Ama o da yumurtadır, diğeri de yumurtadır. O da Sivas’ın evladıdır. Diğer arkadaşlarımızda bu memleketin evladıdır. Dolayısıyla biz seçilemeyen arkadaşlarımıza da saygı duyuyorum, bundan sonra da saygı duymaya devam edeceğim. Hele hele benim hakkımda olur olmaz bir sürü laf eden insanları gerek Ankara’da gerek yurdun bir başka yerinde gerek Elazığ’da bulduğum vakit, alıp eve götürmeyi teklif etmezsem adam değilim. Ben bunu yapacağım. Yapmaya da hazırım. Beni tanıyan arkadaşlarım da bunu çok iyi bilir.’

KİMSEYİ KIRMADIK, İNCİTMEDİK

Ziraat Odası’ndaki görev süreçleri boyunca hiç kimseyi kırmadan, incitmeden bu görevi başarıyla yerine getirdiklerini belirten Özdemir, şöyle konuştu:

‘Genel Merkez tarafından atanan heyet, Sivas Ziraat Odası’na yaklaşık 2 sene hizmet vermeye çalıştı. Ben arkadaşlarımı çok başarılı buluyorum. Kimseyi kırmadan, dökmeden, incitmeden, kamuoyunu sapan lastiği gibi germeden sevk ve idare ettiler. Ben Sivas Kamuoyunun önünde bu arkadaşlarımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu manada bizi Ziraat Odası’nda yalnız bırakmayan üyelerimize, delegelerimize, çiftçilerimize, basınımızın değerli temsilcilerine, Sivas kamuoyuna Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, Milli Savunma Bakanımıza, Milletvekillerimize ve aklından Sivas’a hizmet etmekten başka bir şey geçmeyen herkese çok teşekkür ediyorum.’

Konuşmaların ardından Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Kayyum heyetinde Sivas Ziraat Odalarına hizmet eden Bekir Şinasi Özdemir ile diğer kayyum üyelerine teşekkür plaketi takdim etti.

Programın sonunda ise mevcut Ziraat Odası yönetimi ile Kayyum heyeti üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3753-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!