USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?BU İSİMLERİ YAŞATMAMIZ LAZIM?

?BU İSİMLERİ YAŞATMAMIZ LAZIM?

?BU İSİMLERİ YAŞATMAMIZ LAZIM?
13-01-2015 10:00
Google News


Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas basını ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Programda anılan Şehit Gazeteciler İsmail Güneş ve Adem Yavuz ile ilgili düşüncelerini dile getiren Başkan Aydın, ‘Basınımıza hizmet etmiş olan, geçmişte bu anlamda şehrimize katkı sunmuş olan bu değerli isimleri yaşatmak, unutmamak adına bunların isimlerini yollarımıza, caddelerimize, parklarımıza verebiliriz. Vermeliyiz. Gerçekten bu isimleri yaşatmamız lazım.’ Dedi.

Sivas Basını 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın tarafından düzenlenen akşam yemeği programında bir araya geldi. Paşabahçe’deki Kütük Ev’de canlı müzik eşliğinde gerçekleştirilen program, oldukça keyifli geçti.

Programa Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Başkan Yardımcıları, Sivas Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı Fikret Ünsal ve Yönetim Kurulu, Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan, basın kuruluşlarının sahip ve temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Yemek öncesinde kısa bir konuşma yapan SGC Başkanı Fikret Ünsal, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün 54. Yılını kutluyoruz. Ama biz kutlarken bir şey daha yapıyoruz. Bir şehidimiz var. Yukarı Tekke’ye gittik öğlen namazını müteakip Abdülvehhab-ı Gazi Hazretlerini ziyaret ettik. Daha sonra şehitliğe geçtik. İsmail Güneş kardeşimizin kabrini ziyaret ettik. Bizim hakikaten şimdiye kadar ihmal ettiğimiz, unuttuğumuz bir de ağabeyimiz var. O da bir basın şehididir ve hem de çok önemli bir gazeteciydi zamanında. 1974 yılında Kıbrıs Savaşı’nda savaş muhabiri olarak görevliydi ve şehit oldu. Kendisinin mezarı Hafik ilçesinde bulunuyor. Allah nasip ederse 24 Temmuz’da Âdem Yavuz’un mezarı başında bir anma töreni düzenleyeceğiz. O günün programına mutlaka Âdem Yavuz’u koyacağız. Hem de bu şehrin hakikaten unutulmuş olan bir gazetecisini de hatırlatmış olacağız kamuoyuna. Ben bu geceyi tertip eden Belediye Başkanımız Sami Aydın Başta olmak üzere tüm ekibine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.’ İfadelerini kullandı.

‘BU İSİMLERİ YAŞATMALIYIZ’

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise konuşmasında basın şehitlerinin isimlerinin yaşatılması gerektiğini söyledi. Bu tür programların Sivas’taki birlik ve beraberliğe katkı sağladığını ve bu nedenle çok önemli olduğunu da belirten Başkan Aydın, bu kapsamda İrfan Meclisi adı altında her ayın ilk Cuma akşamı gerçekleştirilecek bir program başlattıklarını da hatırlattı.

Basın mensuplarının görüş ve önerilerinin çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Aydın, şu şekilde konuştu:

‘Şehrin her sorununa vakıf olan, her gününü sıcak-soğuk, kar-kış demeden çalışan sizlerle birlikte olmak ve sizlerin görüşlerini, önerilerini almak bizim için çok önemli. Bu doğrultuda bir sohbet ortamı oluşturmak istedik. Özellikle bu tür sohbet ortamlarının şehrimizin birlik ve beraberliği için karşılıklı dostlukların, arkadaşlıkların gelişmesi için belki hepsinden de önemlisi, dedikodunun ortadan kalkması için şehrimizde çok gerekli olduğu inancını taşıyorum. Bizler, bazen tanımadığımız insanlar hakkında hüküm verebiliyoruz. Nasıl hüküm veriyoruz? Birisinin ifadesi veya yazısı üzerine hüküm verebiliyoruz. Hal bu ki, o insanı tanımış olsak, onunla oturmuş sohbet etmiş olsak, bir şeyler yemiş içmiş olsak belki de o insanı çok daha farklı tanımış olacağız. Şehrimizin buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu bakımdan bildiğiniz gibi bir irfan meclisi adı altında her ayın ilk Cuma akşamı bundan sonra sürekli devam edecek bir çalışma başlattık. İnşallah bu anlamda şehrimize katkı olur.

Ben de hakkın rahmetine kavuşmuş olan bütün basın mensubu arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum. Tabi ki, basın şehidimiz olan İsmail Kardeşimizi burada anmamak mümkün değil. Onu tekrar rahmetle anıyor, ailesine sabır diliyoruz. Biraz önce ifade edildiği gibi hemşerimiz olan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nda hayatını kaybeden Gazeteci hemşerimiz Âdem Yavuz’u da buradan rahmetle anıyoruz. Sizler de uygun görürseniz veya başka önerileriniz olabilir. Basınımıza hizmet etmiş olan, geçmişte bu anlamda şehrimize katkı sunmuş olan bu değerli isimleri yaşatmak, unutmamak adına bunların isimlerini yollarımıza, caddelerimize, parklarımıza verebiliriz. Vermeliyiz. Âdem Yavuz’un bugüne kadar isminin değerlendirilmemiş olması bizim de bir eksikliğimiz. Ama en azından bu program buna da vesile olmuş olsun. Gerçekten bu isimleri yaşatmamız lazım. İnsanımıza önce bizim sahip çıkmamız lazım. Yani bu insanlar kolay yetişmiyor. Gerçekten her birinizin bu şehre çok farklı katkılar sunduğunu biliyorum ve bundan dolayı da şehrim adına, kurumum adına hepinize teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum.’

‘SİVAS’TA BASIN ÖNEMLİ

AŞAMALAR KAYDEDİYOR’

Sivas Basını’nın hızlı bir şekilde geliştiğini ve önemli mesafeler kat ettiğini belirten Başkan Aydın, yöneticilerin olduğu gibi, gazetecilerin de hissi davranma lüksünün bulunmadığını kaydetti.

Başkan Aydın; ‘Sivas’ta basın, olması gereken yere doğru hızlı bir şekilde ilerliyor. Seviyeli, olayları kişiselleştirmeyen, şehrin ve ülkenin menfaatinde yorumlar yapan, gerektiği zaman eleştiren, gerektiği zaman hakkı hak edene veren bir anlayışa doğru hızlı bir şekilde ilerlediğini görüyorum. Bundan dolayı da büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Biz bu ilin Belediye Başkanı veya Valisi olarak bir insanla kişisel olarak sorun yaşayabiliriz ama kamudan aldığımız gücü, kanunlardan aldığımız gücü kullanarak o insanın hakkı olan bazı şeyleri ona vermez isek veya hakkı olanı elinden almaya kalkar, onu ezmeye kalkarsak bu hem insanlığa hem de yöneticiliğe yakışmaz. Aynı şekilde basın için de bu geçerlidir. Basının elindeki kalem onun onurudur, hasiyetidir, şerefidir. Bunu kullanması gerektiği gibi kullanması lazımdır. Böyle olması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda şehrimizdeki basın camiasının her geçen gün önemli pozitif aşamalar kaydettiğini görmekten de büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.’ Dedi.

‘ÂDEM YAVUZ ÇEŞMESİ

YENİDEN DÜZENLENMELİ’

SGC İkinci Başkanı ve Hakikat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Deliktaş, ise geceyi düzenleyen Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ekibi ve emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Aydın’ın şehit gazetecilerin isminin yaşatılması konusundaki düşünceleri için teşekkür eden Deliktaş, Âdem Yavuz Çeşmesi’nin düzenlenmesi konusunda da talepte bulundu. Deliktaş, ‘Sivas’ta Âdem Yavuz adına yapılmış bir çeşmemiz var. En azından bu çeşmenin yeniden düzenlenmesi ve bir de mümkünse kısa bir özgeçmişini yazıp üstüne asılmasını sağlarsak çok iyi olacağını düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.

‘TAHAMMÜLÜMÜZ YOK’

Toplu taşım araçları ile ilgili sıkıntıların da gündeme geldiği programda, Başkan Aydın bu konuda yaşanan sıkıntıların ortadan kaldırılması için gereken adımları attıklarını belirterek, bu süreçten sonra yanlış yapanların hoşgörü ile karşılanmasının mümkün olmadığını söyledi.

Aydın, şu şekilde konuştu:

‘Biz, bu şehir için varız. Bu şehirde yaşayan insanlar için varız, sizler için varız. Dolayısıyla her vatandaşımızın huzuru, refahı bizler için son derece önemli.  Özellikle toplu taşım araçları ile ilgili 65 yaş üstü vatandaşlarımızla ilgili konular burada ifade edildi. Gerçekten bu son 6 aylık süreçte şoförlerle ilgili çok ciddi eğitim çalışmaları yaptık. Üniversitemizle, emniyetimizle ve halk eğitimim müdürlüğümüzle birlikte. Ben buradan onlara da teşekkür ediyorum.

Biz, gereken bütün adımları attık ve bundan sonra, bu kadar eğitim çalışmasına rağmen, bu kadar hoşgörüye rağmen, yanlış yapanların kesinlikle hoşgörü ile karşılanması mümkün değil.’

Basın mensupları çeşitli konularda görüşlerini dile getirdiği programda basın camiasının sevilen ismi Regaip Tütüncü taklit ve esprileri ile geceye renk kattı. Canlı Müzik eşliğinde güzel bir akşam yaşayan basın mensupları, sanatçıların seslendirdiği eserlere eşlik ederek stres attı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!