USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Öğretmenler Kura İle Belirlenecek

Öğretmenler Kura İle Belirlenecek

Öğretmenler Kura İle Belirlenecek
26-06-2015 10:34
Google News


Bu kapsamda özellikle ilkokullarda öğretmen seçimini engellemek için sınıfların ve öğretmenlerin Eylül ayının ilk haftasında kura çekilerek belirlenmesi de kararlaştırıldı.

HAYRULLAH AĞKAŞ

2014 – 2015 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesiyle birlikte önümüzdeki yıl için hazırlıklar başladı. Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı Başkanlığı’nda yapılan toplantıya Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ümmügülsüm Arık, Merkez İlçe Nüfus Müdürü Haşan Tibetlioğlu ve okul müdürleri katıldı.

İlimiz Merkezinde bulunan ilkokul ve ortaokullarımızdaki öğrenci yoğunluğunu önlemek amacıyla yapılan toplantıda birçok karar alındı. Bu kararların önümüzdeki yıl eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya konulacak.

Vali Yardımcısı Kalaylı Başkanlığı’nda yapılan toplantıda şu kararlar alındı:

‘Boş olan adreslerin öğrenci kayıtları amacıyla kullanılmasına fırsat verilmemesi için muhtarlarımızın bilgilendirilmesi,

Adres değişim (nakil) bildirimlerinin 11 Eylül 2015 e kadar nüfus müdürlüklerince kolluk kuvvetlerinin denetiminden sonra sisteme işlenmesi.

Özellikle ilkokullarda öğretmen seçimini engellemek için sınıfların (şubelerin) ve öğretmenlerin Eylül ayının ilk haftasında kura çekilerek belirlenmesi.

Adres değişikliği ile kayıt alanına yeni dahil olan velilere yanlış beyan olduğu tespit edildiği takdirde, kayıt işleminin iptal edilerek gerçek ikametine uygun okula nakil yapılmasını kabul ettiğine dair taahhütname hazırlanması.

Nüfus Müdürlüklerince yapılacak incelemeler sonrasında yanlış beyan verenlerin listelerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi.

Kararların ilgili birimlere, muhtarlıklara, basına ve tüm okul müdürlüklerine duyurulması.’

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumlan Yönetmeliği gereğince okullardaki öğrenci yoğunluğunun önlenmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşların önümüzdeki süreçte de toplantılarını sürdürmeleri bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
13.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!