USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

200 Muhtar Sivas’ta Buluştu

200 Muhtar Sivas’ta Buluştu

200 Muhtar Sivas’ta Buluştu
26-06-2021 07:00
Google News


Fatih TABUR

İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunun öncülüğünde, “Hepimiz Birlikte Türkiye için görevdeyiz” sloganıyla başlatılan “Türkiye Muhtarları El Ele” projesi kapsamında 200 muhtar Sivas’ta buluştu.

Sivas Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Sivas Muhtarlar Derneği’nin ev sahipliğinde,  3 gün ilimizde ağırlanan ve şehrin tarihi kimliğini yakından tanıma imkânı bulan muhtarlar, daha sonra 'Türkiye Muhtarları El Ele' Sivas programı açılışında bir araya geldi.

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen program, Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği’nce Şems-i Yılmaz Susamış idaresinde semâ gösterisi ile başladı. Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Cemalettin Arslan’ın açış konuşmasıyla başlayan programda Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, katılımcılara hitap etti.

MUHTARLIK HİZMET MERDİVENLERİNİN İLK BASAMAĞIDIR

Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı, tarih ve kültür şehri Sivas’ta bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk; “İki asırlık bir geçmişe sahip olan muhtarlık müessesi, milletin devletine ulaştığı en kısa ve kolay yoldur. Muhtarlık hizmet merdivenlerinin ilk basamağıdır” dedi.

Son yıllarda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühleriyle muhtarlığın hak ettiği konuma ulaştığını dile getiren Aktürk, muhtarlarımıza her konuda destek veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da teşekkür etti.

BİZLERİN GÖREN GÖZÜ, KONUŞAN DİLİ, DUYAN KULAĞI MUHTARLARIMIZDIR

Ülkemizin farklı vilayetlerinde muhtarlarımızın kaynaşması, mesleki tecrübelerini paylaşması ve güzel bir birliktelik oluşturmak amacıyla ‘Türkiye Muhtarları El Ele’ projesini başlattıklarını ifade eden İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Dalkıran, “Samsun ve Van illerinin ardından üçüncü durağımız Sivas oldu. Bizlerin gören gözü, konuşan dili, duyan kulağı muhtarlarımızdır. Özellikle Covid-19 salgını sürecinde muhtarlarımız üstlendikleri görevlerle, yaptıkları fedakârlıklarla vatandaşımızın işini kolaylaştıran yaklaşımlarıyla takdir topladı. Ülkemizin herhangi bir köşesinde afet meydana geldiğinde, sosyal yardım hâsıl olduğunda ve kamu yönetiminin her alanında sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyoruz. Tarih ve medeniyet şehri Sivas’ta siz değerli muhtarlarımızla birlikte olduğum için çok mutluyum.” dedi.

ORTAK GAYEMİZ İNSANA HİZMET ETMEK

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, yaptığı konuşmada; Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı şehir Sivas’ta muhtarlara ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Birlik-beraberlik içerisinde devlet-millet kaynaşmasıyla daha çok çalışacaklarını aktaran Başkan Bilgin, şehirde, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgüleri ve muhtarlar ile temel bir misyon belirlediklerini ifade etti.

Herkesin ortak hedefinin şehrin gelişmesi ve kalkınmasına yönelik hizmet etmek olduğunu kaydeden Başkan Bilgin, “Herkesin bu şehirde mutlu olabilmesi için çalışıyoruz. Sözde değil sahada çalışarak, uygulayarak hizmet ediyoruz. Aldığımız kararlarda da istişareye önem veriyoruz.  Sivas merkez, ilçeleri ve köyleri ile ortak bir hedef anlayışını ortaya koyarak insana hizmet etmeyi ön planda tutacağız.” dedi.

VALİ AYHAN, MUHTARLAR HER ZAMAN HALKININ YANINDA YER ALIYOR

Vali Salih Ayhan ise İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunun “Hepimiz birlikte Türkiye için görevdeyiz” sloganıyla başlattığı “Türkiye Muhtarları El Ele” projesi kapsamında ülkemizin dört bir tarafından gelen 200 değerli muhtarı Selçuklu’nun kalbi, Osmanlı'nın vicdanı, Cumhuriyetimizin aklı olan Sivas'ta ağırlamaktan duyduğu çok memnuniyeti dile getirdi.

Demokrasinin en tabandaki temsilcileri olan muhtarların idarecilerle olan birlikteliğinin ülkemizde milli iradenin nasıl güçlü bir şekilde bir araya geldiğinin en bariz örneği olduğunu kaydeden Vali Ayhan, “Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.” dedi.

MUHTARLARIMIZ BİRLİK-BERABERLİK ÖRNEĞİ GÖSTERİYOR

Muhtarların millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil ettiğine dikkat çeken Vali Ayhan, “Seçimle işbaşına gelen görevlerin ilk basamağını teşkil eden siz değerli muhtarlarımızın, bu projeyle aranızda böylesine güzel bir gönül köprüsü kurulmasını çok önemli görüyorum. Tüm muhtarlarımızla el ele vererek iyi bir noktaya geleceğimize inancım tam.” dedi.

Konuşmaların ardından “58 Saz Ustasından Âşıklar Atışması” yapıldı. Program hediye takdiminin ardından, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!