USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Borcunu Öde İndirimli Kullan

Borcunu Öde İndirimli Kullan

Borcunu Öde İndirimli Kullan
09-04-2022 07:05
Google News


Geçici şantiye mesken su abonelerinin mesken tarifesine geçirilmesine ilişkin gündem maddesi Belediye Meclisi’nde onaylandı.   Mesken amacıyla kullanılan ve su tarifesi geçici şantiye mesken olan abone sahipleri çevre temizlik vergisi ve emlak borçlarını ödemeleri halinde mesken tarifesine çevrilecek. Meclis üyelerinin oy birliğiyle aldığı karar sayesinde  bu vatandaşlara suyun metreküpünde yaklaşık 1 lira indirim sağlanacak.

Fatih TABUR

Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarının birinci birleşimi  gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Hilmi Bilgin koordinesinde yapılan birleşimde geçici şantiye mesken su abonelerinin mesken tarifesine geçirilmesi konusu görüşüldü.

Gündem maddesine ilişkin meclis üyelerine bilgi veren İmar Komisyonu Başkanı Mustafa Yıldız; “Geçici şantiye mesken su aboneliklerinin mesken tarifesine çevrilmesiyle ilgili Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün yazısı komisyonumuzda görüşülmüştür. Yapı kullanma izni olmadan verilen ve mesken amacıyla kullanılan su tarifesi geçici şantiye mesken olan su abonelerinin çevre temizlik vergisi ve emlak borçlarını ödemek şartıyla su tarifelerinin mesken tarifesine çevrilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür. Burada fiyatlarla ilgili de bilgi bir vermek istiyorum. Geçici şantiye meskenden normal meskene geçtiğimiz zaman kartsızlarda yani eski tiplerde 4 lira 74 kuruştan  3 lira 39 kuruşa,  yeni nesil kartlı sayaçlarda ise 4 lira 17 kuruştan 3 lira 16 kuruşa  iniyor. Metreküpte ortalama 1 liralık bir fayda sağlamış oluyor” dedi.

Gündem maddesine dair konuşan AK Partili Meclis Üyesi Nihat Bulut ise “Normal meskenle şantiye suyu kullanan meskenler arasında 1 lira da olsa bir fark vardı. İnsanlarımızın ne kadar öncelendiğini gösteriyor bu çalışma.  Su faturaları miktar olarak az ama bizler de geçmişte mağdur edildik, özellikle elektrik faturalarında. Yeni faturalar geldi. En az 200 lira düşüş var. Bu büyük bir katkı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise “Geçtiğimiz günlerde biliyorsunuz elektrik abonelerine yönelik ticarethane tarifesinden ödeyenler bireysel abone olmak kaydıyla yapı kullanma izni belgesi olmasa dahi belediyelerden buna ilişkin belge aldıkları takdirde ticarethane tarifesinin mesken tarifesine çevrilmesi noktasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu bir karar aldı. Bu noktada yüksek tarifeden ücret ödeyen aboneler rahatladı. Biz de geçmiş abonelere yönelik yapı kullanma izni olmadan bireysel abone olarak geçici şantiye üzerinden su abonelerini de aynı düzenlemeye paralel olarak mesken tarifesine geçirme noktasında bir irade ortaya koyduk. Üyelerimiz uygun görürse meclis kararıyla birlikte yürürlüğe girmiş olacak” dedi.

Geçici şantiye mesken su abonelerinin mesken tarifesine geçirilmesine ilişkin hazırlanan komisyon raporu meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Birleşimin dilek ve temenniler bölümünse söz alan Büyük Birlik Partili Meclis Üyesi Celal Uzman ise son dönemde gıda ürünlerinde yaşanan artışlara dikkat çekerek Belediye Başkanı Hilmi Bilgin’den denetimlerin artırılmasını talep etti.

DENETİMLER BİRAZ DAHA SIKLAŞTIRILSIN

Meclis Üyesi Uzman; “Ramazan ayı ülkemize bolluk, bereket getirsin diyoruz. Ne yazık ki ramazan geldi; fiyatlar alabildiğine daha da arttı. Ben bir vatandaş olarak artık milletvekillerine ya da bakanların sözlerine güvenmiyorum. Cumhurbaşkanımız konuşuyor; o biraz daha gündemde kalıyor, insanları rahatlatıyor. Bir de seçilmiş belediye başkanlarının bu kişilerden daha etkili olacağını düşünüyorum. Bize ne oldu; biz ne ara bu kadar bozulduk? Bir zeytinyağı furyası aldı gidiyor. Vatandaş markete gidiyor 10-15 tane zeytinyağı alıyor. Sanki zeytinyağı ile banyo yapacaklar. Bir sıkıntı var ortada. Şeker konusu aynı. Haydi petrolü, mazotu, dövizi, altını geçtik ama Rusya-Ukrayna savaşından dolayı gıdada felaket yaşanıyor. Bunun üzerine ramazan geldi, insanlar ramazan dolayısıyla fiyatlara biraz daha yüklenmeye başladılar. Gerçekten vatandaş zor durumda. Bir de Sayın Başkanım sizden bir ricam var, denetimler biraz daha sıklaştırılsın” ifadelerini kullandı.

GIDAYA ULAŞIM KONUSUNDA SIKINTI YOK

Zabıta ekiplerinin yetkisi dahilinde denetimlerini aralıksız sürdürdüğünü kaydeden Başkan Bilgin ise  “Belediye zabıta ekibimiz cidden tam gün ilgili marketler başta olmak üzere gıda satışı yapan tüm yerlerde, pazarlarda denetimlerine devam ediyor  ama yetkimiz belli. Bizim arkadaşlarımızın en çok dikkat ettiği husus reyondaki fiyatla kasadaki fiyatın birbirine uyup uymadığı noktasında. Bu konuda esnafımıza da teşekkür ediyorum. Şu ana kadar bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Şu hususa katılıyorum: Ülkemizde pandemi, pandemi sonrası savaş, uluslararası piyasalardaki tedarik zincirinin bozulması nedeniyle belli alanlarda ciddi manada fiyatlarda aşırı artış oldu. Bu bir gerçek ama Allah’a şükürler olsun erişim noktasında bir sıkıntı olmamasına rağmen bazı kesimlerin bir kıtlık varmış derecesine kadar marketlerin stoklarını boşaltılmasını yaşadık. Geçtiğimiz günlerde Türkiye genelindeki büyük bir market sahibiyle görüştüm. İl genelinde de marketçilerimize sordum. Son 20 gündür marketlerde yağ satışı durmuş. Sebebi evlere 1 yıllık yağ satışları gerçekleştirildi. Aynı olay şekerde de oldu. Tüm hemşehrilerimizin kalbi mutmain olsun ki ülkemizde gıdaya ulaşım konusunda sıkıntı yok. Yağda, şekerde diğer alanlarda da. Hükümetimiz bu konuda gerekli tedbirleri alıyor, almaya da devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımız; hükümetin önceliğinin hayat pahalılığı ile mücadele olduğunu söyledi. Türk parasının alım gücünü eskisinden daha iyi bir seviyeye götürme noktasında hem acil hem de kalıcı çözümlerle birlikte bir çalışma yürütüyorlar ama Celal beyin de söylediği üzere bu noktada hepimize görev düşüyor. Bizim de bu noktada bilinçli bir toplum olarak ramazan ayının da anlamına uygun şekilde davranmamız gerekiyor” dedi.

Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarının ikinci birleşimi 13 Nisan Çarşamba günü saat 15.00’da gerçekleştirilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!