USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas’ın Sorunları Masaya Yatırılacak--Video

Sivas’ın Sorunları Masaya Yatırılacak--Video

Sivas’ın Sorunları Masaya Yatırılacak--Video
20-10-2022 07:02
Google News


CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu; partilerinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla 21-23 Ekim tarihleri arasında Sivas'ta gerçekleştirecekleri Belediye Başkanları Çalıştayının detaylarını paylaştı. Çalıştaya 240 CHP'li belediye başkanının katılacağını ifade eden Karasu, “Sivas'ın sorunlarıyla ilgili Genel Başkanımıza kapsamlı bir rapor sunacağız. Genel Başkanımız da bu sorunlara CHP'nin çözüm önerilerini anlatacak” dedi. 

Fatih TABUR

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 21-23 Ekim tarihleri arasında Sivas'ta gerçekleştireceği Belediye Başkanları Çalıştayı öncesi parti binasında basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Balıkesir Milletvekili  Ensar Aytekin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve teşkilat mensupları katıldı.

İl Başkanı Yılmaz Coşkun'un açılış konuşmasının ardından söz alan CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı Belediye Başkanları Çalıştayı programına ilişkin bilgiler verdi.

CHP'NİN İLK KONGRESİ 4 EYLÜL'DÜR

Karasu; “Bildiğiniz gibi CHP'nin ilk kongresi 4 Eylül'dür. CHP; Sivas 4 Eylül Kongresi'ni kendisine ilk kurultay olarak kabul eder. CHP'nin ilk kurultayı 4 Eylül'de Sivas'ta yapılmıştır ve 100 yıllık siyasi tarihinde CHP için Sivas daima öncelikli illerin başında gelmiştir. Sivas'ın CHP'ye, CHP'nin de Sivas'a her zaman vefa borcu olmuştur. Biz CHP'liler Sivas'a bu vefa borcunu ödemek için, Mustafa Kemal Atatürk'ten aldığımız bu emaneti yerine getirmek için her zaman tüm genel başkanlarımız, örgüt yöneticilerimiz, bizler Sivas'a en fazla değer veren illerin başında olduk” dedi.

SİVAS'TA EN ÖNEMLİ SİYASİ ORGANİZASYONLARDAN BİRİSİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Siyasi hareketlerinin başlangıcı olarak Sivas'ı gördüklerinin altını çizen Karasu, “Sivas'ın kaderi ile CHP'nin kaderi de aslında birbirine çok benzerdir. Ne zaman Türkiye'de CHP güçlü olmuş Sivas güçlü olmuştur, ne zaman CHP iktidarlardan düşmüş Sivas da gerilemeye, göç vermeye ve güç kaybetmeye devam etmiştir. Bu noktada yeniden bir seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. 2023 yılında Türkiye bir seçime gidecek. Hem Cumhurbaşkanlığı hem de Millet Meclisi'nin seçimleri gerçekleşecek. Bu noktada da CHP olarak Türkiye'nin dört bir yanını geziyoruz ve bu hafta sonu başta Genel Başkanımız olmak üzere 240 belediye başkanımız, genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimizle Sivas'ta olacağız.  Sivas'ta en önemli siyasi organizasyonlardan birisini gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar bu çapta organizasyon Sivas'ta gerçekleşmedi. Hiçbir siyasi parti Sivas'ta bu tarz bir organizasyon gerçekleştirmedi. 240 belediye başkanımız Türkiye'nin dört bir yanından gelecekler. Sivas'ın tanıtımı noktasında, Sivas'ın vizyonu noktasında hepimize çok büyük görevler düşüyor. Sivas'ta bizler yaşıyoruz; Sivas'ın nasıl bir şehir olduğunu biliyoruz. Sivas bir Cumhuriyet şehridir. Sivas Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı şehirdir ama bunu dışarıya tanıtmamız gerekiyor. Bunu gelen misafirlerimize de en iyi şekilde anlatmamız gerekiyor. Sivas gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacaktır, ağırlamalıdır ve misafirperverliğini, güler yüzünü tüm misafirlerimize gösterecektir” açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU İLK ÖNCE KOYULHİSAR'A GELECEK

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Sivas programına da değinen Karasu; “Genel Başkanımız 21 Ekim Cuma günü Tokat'tan Koyulhisar'a gelecek. Koyulhisar'da saat 13.00'da esnaf ziyaretlerinde bulunacak. Orada vatandaşlarımızla buluşacak. Daha sonra Suşehri'ne geçeceğiz. 14.30'da Kelkit Vadisi'nden gelecek misafirlerimizle birlikte kanaat önderleri, muhtarlar ve STK'lar toplantısını  gerçekleştireceğiz. Vadi; tabi ki Sivas'ın en fazla göç veren bölgelerinden birisi. Bölgenin sorunlarını, CHP'nin bölgenin sorunlarına bakışını Genel Başkanımızın ağzından bölge halkına ileteceğiz. Genel Başkanımız saat 17.00'da Zara'da olacak ve esnaf ziyareti gerçekleştirecek. Esnaflarımızla  buluşacağız Genel Başkanımızla birlikte ve o akşam Sivas'a gelerek Sivas'ta kalacak Genel Başkanımız. Akşam herhangi bir programımız yok. Genel Başkanımızı saat 19.00 gibi kalacağı otelin bulunduğu bölgede en iyi şekilde karşılayacağız. 22 Ekim Cumartesi günü Belediye Başkanları Çalıştayımız başlayacak. Saat 09.45'te Çamlık Düğün Salonu'nda çalıştayımızı gerçekleştireceğiz. 240 belediye başkanımız katılacak. Açılış konuşmasını Genel Başkanımız basın mensuplarına açık olarak gerçekleştirecek. O programımız yine vatandaşlarımıza açık olacak. Sonrasında çalıştaya geçeceğimiz için vatandaşlarımızı ve basın mensuplarını dışarı alacağız. Akşama kadar çalıştayımız devam edecek. Sonra Genel Başkanımızın belediye başkanlarımızla yemek programı var. 23 Ekim Pazar günü ise saat 14.00'da Genel Başkanımız programını tamamlayıp Sivas'tan ayrılacak. Aynı şekilde Cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun İBB Başkanı olarak Divriği ilçemize kazandırmış olduğu otogarın açılışı gerçekleştirilecek. Ekrem Bey Divriği'de olacak. Cuma günü ayrıca tüm belediye başkanlarımız ilçelerde ve Sivas merkezde sahada olacaklar. Saat 10.00'dan 18.00'a kadar Sivas'ın farklı bölgelerinde esnaflarımızla, vatandaşlarımızla buluşacaklar. Sosyal demokrat belediyeciliğin örneklerini anlatacaklar ve yapmış oldukları projeleri anlatacaklar. CHP iktidarında neler yapılacağını anlatacaklar. Böyle bir programımız olacak. Tüm vatandaşlarımızı, tüm partililerimizi davet ediyoruz. En iyi şekilde hem belediye başkanlarımızı, hem misafirlerimizi ağırlayacağız. Şunu belirtmek istiyorum: Şu anda Sivas'ta bütün oteller dolmuş durumda. Sivas'ın turizmine, Sivas'ın ekonomisine de ciddi anlamda bir katkı sunmuş oluyoruz. Bin kişinin üzerinde misafirimizi Sivas'ta ağırlayacağız. Sivas'ın tanıtımına da ciddi anlamda katkı sunmuş olacağız” açıklamasında bulundu.

GENEL BAŞKANIMIZ SİVAS'IN SORUNLARINA HAKİM

Karasu; bir gazetecinin “Çalıştayın Sivas'a getirisi ne olacaktır?” şeklindeki sorusuna ise “Sivas'ta yaşayıp Sivas'ın sorunlarını birebir gören STK, muhtarlar, kanaat önderleri ve vatandaşlarımızdır. Onlardan alacağımız bilgileri raporlaştıracağız. Genel Başkanımız açılış konuşmasında Sivas'ın  yaşamış olduğu sorunlarla ilgili genel bir değerlendirme yapacak. Genel Başkanımız Sivas'ın sorunlarına hakim. Bu noktada Sivas'ın acilen çözülmesi gereken sorunlarını Genel Başkanımız ifade edecektir. Sivas'ın sorunlarıyla ilgili Genel Başkanımıza kapsamlı bir rapor sunacağız. Genel Başkanımız da bu sorunlara CHP'nin çözüm önerilerini anlatacaktır” açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
04.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!